maandag, mei 21, 2007

Wolvega wedstrijd

Dit weekend ook Frans nationaal kampioenschap gehouden. Resultaten--> zondag, zaterdag,vrijdag. Een verslag kan je ook lezen via de powerslide website.

In Zwitserland waren er ook nog nationale kampioenschappen hier en hier.

In Pamplona is er de 51 CIRCUITO INTERNACIONAL DE PATINAJE SAN ANTONIO
PAMPLONA-NAVARRA-ESPAÑA 16 Y 17 DE JUNIO-2007
.
Hier de link naar het programma.

Foto's van de Italiaanse kampioenschappen voor de jeugd vind je hier--> A, B, C, D, E,F. (pattinagio Bellusco)


Jasper Corne heeft een mooie prestatie neergezet in Wolvega (NL). Hij werd daar 2de in een groep van 3 renners, deze waren ontsnapt uit een grotere kopgroep. Winnaar was Geert-Jan Van der Wal. De 3de plek was voor Céderic Michaud.


(Foto's Cadomotus blog)

Bij de dames was Hilde Govaerts wederom de beste!

Bij de heren B was Koen Verweij de sterkste. Op de site van de skatebond stond er ook dit nog:

Na vandaag zijn de B-rijders waarschijnlijk van Verweij af, want hij krijgt van de Skatebond Nederland naar verwachting dispensatie om af en toe bij de A-rijders te starten. Hij moest bij de B's beginnen op grond van zijn leeftijd, naast de wedstrijden die hij als junior rijdt. Bondscoach Desly Hill overweegt Verweij ook mee te nemen naar het EK senioren (23-39 juli), als dit valt in te passen en het schema niet te vermoeiend wordt voor Verweij. Hij is ook één van de favorieten op het EK jeugd in eigen land (7-14 juli in Heerde), maar wil vooral fit zijn ten tijde van het WK junioren in Colombia (17-25 augustus).

Resultaten; A, B, Dames.

Officiële uitslag van Regensburg halve Marathon. 110mm nu ook in Duitsland toegelaten??

Nu valt er toch nog iets op. Verschillende landen hebben hun nationale kampioenschappen nu gedaan. Buiten Duitsland (volgende week) en wij. Vroeger hadden we het BK toch rond dit tijdstip ongeveer dacht ik. Nu weet ik dat ons BK dit jaar (en vorige) samenvalt met een World Cup marathon. Blijkbaar zijn wij het enige land dat het presteert om op dezelfde datum als een "belangrijke wedstrijd" onze nationale kampioenschappen te plaatsen. We hebben nu enkele World Cup renners zouden we daar geen rekening mee kunnen houden???
slus

6 opmerkingen:

Unknown zei

Tgoh ja Jelle, tis altijd wel iets hier in België zeker??

de selectie staat toch zo goed als vast zeker? iedereen kent de certitudes, enkel nu nog kijken wie de trainers(!!) kiezen hé uit hun renners.

Itachimaru zei

Ja van de trainers hoor ik ook niet veel meer. blijkbaar zijn deze een stille dood gestorven? Vraag mij af hoe er dan nu een selectie gemaakt gaat worden? Alles op BK dan maar...

Unknown zei

alles op BK en een lekker vertekend beeld krijgen van een BK waar zoals de meeste voorgaande jaren in de meeste(niet alle!!) wedstrijden toch amper zal gestreden worden tenzij in de laatste paar rondes. maw: de persoon met de beste sprint wint en maakt zodoende ook het meeste kans op EK zeker? want waar moet er anders op gebaseerd worden?

Itachimaru zei

Is het ooit anders geweest? Ik kan mij nochthans verschillende BK's herinneren waar het op degene met de snelste eindsprint aankwam.

Enige oplossing is zelf de koers maken en "hopen" dat het goed uitvalt voor je.

Tiesto komt later site is down.

Unknown zei

tgoh ja, zelf de koers maken, daar verdien je het meest respect mee van de buitenwereld(omstaanders dus, want verder dan dat gaat het jammer genoeg nog niet), maar er wordt toch altijd naar de uitslag gekeken hé.

wat ik wel weet is dat als je zelf de koers maakt, je er veel sterker uit komt na verloop van tijd en je desgevolg niet meer zal moetn hopen op de snelste eindsprint omdat je de wedstrijd zelf kan domineren.
De resultaten zijn echter nog altijd het belangrijkst voor hogerhand en daardoor worden de wedstrijden kapot gemaakt omdat het resultaat primeert voor ouders, vele trainers...

Itachimaru zei

Op zich is er niks mis mee om op resultaat de selecteren. Alleen moet je dan wel weten dat er op niveau wedstrijd gereden wordt.Bijna alle selectiecriteria zijn zo, met het enigste verschil dat ons BK niet op niveau gereden wordt waarvoor geselecteerd wordt en volgens mij gaat het dit jaar niet anders zijn. Dus ga je weer renners zien die eigenlijk niet thuishoren op Ek/Wk en renners die er wel thuis horen, maar omwille van een "tragere" sprint op het Bk moeten thuisblijven.

Triestig, zeer zeker en volgens mij hebben ze dit nog steeds niet door...