dinsdag, mei 01, 2007

Selectiecriteria Nederland

Interessant om te weten. Ik zie vooral de Italiaanse aanpak doorschemeren. (Belloni)

Selectiecriteria Nationale Selectie Speed

Nationale SelectieDe Nationale Selectie wordt samengesteld op basis van deelnemers EK en/of WK senioren in 2006 aangevuld met talentvolle eerstejaars senioren, die vorig jaar hebben deelgenomen aan het EJK en/of WK.Na afloop van het NK baan in Heerde zal een eerste evaluatie worden gehouden. Op dat moment kunnen sporters afvallen of worden toegevoegd in het traject naar het EK en WK.

Ook zal er na het NK baan in Heerde een trainingskamp plaatsvinden.De definitieve selectie zal ongeveer 4 weken voor het EK bekend gemaakt worden op basis van onderstaande criteria.Selectie EK / WKDit jaar zal de selectie voor de internationale kampioenschappen bepaald worden aan de hand van de prestaties tijdens het NK baan, de landelijke wedstrijden, trainingen en trainingskampen.

Wanneer er extra rijders geselecteerd worden voor de marathon zal dit gebeuren op basis van prestaties tijdens de wedstrijden in binnen -en buitenland (voornamelijk World Cups) in juni.


  • Selectiecriteria sporter
  • Wedstrijdprestaties onder druk.
  • Tactiek en strategie tijdens wedstrijden.
  • Fysieke kwaliteiten. (fitheid, snelheid en techniek)
  • Houding ten opzichte van de wedstrijden, het team en de tegenstanders.
  • Prestaties tijdens trainingen.

Testen

Tijdens trainingen zullen testen gedaan worden ten aanzien van snelheid, fitheid en het vasthouden van topsnelheid. Deze testen zullen minimaal 1 week van tevoren aangekondigd worden.Alle verzamelde gegevens tijdens trainingen zullen desgevraagd ter inzage zijn voor coaches en atleten

Hier de link via skatebond.

Geen opmerkingen: