zondag, augustus 12, 2007

Cali nieuws dag 1

Dus gisterenavond zijn ze dan eindelijk in Cali aangekomen. Heeft even geduurd, maar blijkbaar heeft het de Franse nationale ploeg nog iets meer moeite gekost. Vertrokken dinsdag en vrijdag pas aangekomen in allemaal verschillende stukken. Dreigde voor onze Belgen ook maar was niet het geval.

De Belgen hadden vandaag (deze morgen) al een eerste training op de weg op het programma. Deze hebben ze overgeslagen wegens het effect van de jet-lag die wel enige rust verwacht. Het is ginder 7uur vroeger dan bij ons (zie klokje aan de rechterkant van het scherm). Vooral handig bij het live volgen van de wedstrijden op patincarrera.

Het grote tijdverschil heeft wel als gevolg dat we de reeksen nog wel kunnen volgen en zelfs de langere wedstrijden tot en met Juniors heren, maar dan is het hier wel al 1u 's morgens. Natuurlijk als je nog verlof hebt kan je misschien langer volgen... :-). 's Morgens opstaan en je weet direct de uitslagen van de dag ervoor.

Vandaag hebben de belgen nog éénmaal training op de piste om half 7 (colombia tijd). Ze trainen samen met de Nieuw-Zeelandse ploeg. Vanaf nu mag elk land nog maar 1x op de piste trainen per dag en 1x weg. Kleine tegenvaller want de piste is niet makkelijk en de wielkeuze is zelfs bij de renners die er al enkele dagen zijn nog niet gemaakt. Komt nog bij dat de MPC wielen allemaal vastzitten in de douane. Dus nog geen proto-types :-).

De Britten zijn ook in Cali geariveerd. Ze hebben ene (foto's (c) ) Gavin Pollock bij hun en die was zo vriendelijk van wat foto's online te zwieren.



Peter Doucet is ook al in Cali en heeft te kennen gegeven dat hij dit jaar zich iets meer op het kampioenschap zal storten als renner dan als verslaggever. Wilt natuurlijk niet zeggen dat hij niets nieuws meer op zijn site zal zetten (aard v/h beestje). Zie hier zijn eerste report!

Michael Byrne heeft een 3de deel van zijn trip to Cali geschreven. Interessant te lezen om het hele gebeuren zowat te plaatsen. Vooral dit:

"There is some serious musculature to this Colombian team, they are in great shape. A number of Juniors have become quite Senior-looking in the past year, and Colombia's big-gun females (Moreno, Caicedo, and Puello) are looking ready to run the 100m at the Olympic Games."

Lucky Luc heeft ook zijn verslagje aangepast! Ze zijn daar weer één of ander Zuid-Amerikaans maneuver bezig om ons nog wat extra dollars lichter te maken.

Op de site van de Colombiaanse federatie worden hun juniors heren voorgesteld. De enige die daar een medialle heeft weten te behalen in de vorige jaren is een sprinter dus dat is dan weer voordelig voor ons Belgen dat we voor het grote deel met Colombiaanse "rookies" zitten.

Voor ik afsluit nog iets wat Bill Begg gezegd heeft op het bont Forum :

"Word out of Colombia, is that the USA skaters will scorch around the track, as its just a bigger version of their indoor floors."

In dit geval hebben we een stap voor op de concurrentie (2u :-)).
Later meer nieuws en hopelijk de foto's van de indoortraining in Houston.

Greets

Geen opmerkingen: