vrijdag, augustus 10, 2007

Belgen juist weg en al pech...

Laat ons hopen dat de pech van het vertrek niet de tendens wordt van het kampioenschap...

Belgen vanochtend vertrokken op Zaventem. Hadden daar al direct vertraging voor hun vlucht naar Newark. Gevold is dat ze hun aansluiting naar Houston, Texas miste gevolg aansluiting naar Cali, Colombia gemist. Newark waren ze goed aangekomen (te laat weliswaar) ze gingen waarschijnlijk nog in Houston geraken maar daar zullen ze de nacht moeten doorbrengen en pas morgen verder kunnen vliegen naar Cali (Wouter zal het nog een dag zonder de bende moeten stellen).

Via de website van Teamdes (Desly Hill) vind je nog wat info over het WK. Ook vind je op het einde van de pagina een interview met onze Nat. Coach en een interessant stukje.

"Will the Belgians have me back?Only time will tell, but Ive been promised a 3 year commitment and I plan to stay if they want me! Rome wasnt built in a day and I can only make changes with more time and effort here.

I hope to be here at least 6 months in 2008 and intend to bring some American skaters to some races here next season."

Verder vandaag in de krant gelezen een uitspraak door Jacques Rogge (Nieuwsblad 10/08):

"Een slimme sporter met slechte bedoelingen prepareert zich in de trainingsperiode met kortwerkende dopingproducten (testosteron of microdoses epo),komt afgetraind en wel in de competitie en test daar nooit positief!"

Waarom begin ik daarover?? We zijn toch niet aan het fietsen... Neen, we zijn niet aan het fietsen maar ik denk dat iedereen zich herrinert de 6 Colombiaanse "elites" die zijn uitgesloten van de trials wegens "strange" bloedresultaat. Goed dat was toen. Wk gaat beginnen de "vuile" coureurs zijn eruit... Nu vergeten we effe dat het skeeleren in Colombia volkssport nummer 2 is. M.a.w. niet presteren op het WK is compleet uit den boze...

Nu gaan we kijken hoeveel colombianen er bij de senioren op de korste afstand medailles gaan pakken. Andere jaren niemand... Waarom??? WK 2000 te Barrancabermeja, Finale 500m piste wordt gewonnen door een Colombiaan (foto). Op zich proper gedaan, tegenstanders?? Chad Hedrick, Keith Turner en Italiaan dacht ik . Niet van de minste jongens denk ik, heeft hun palmares voor en achter betreffende WK wel getoond.

Nu van die goeie jongen hebben we na dat WK niets meer gehoord. Nooit meer zien rijden op internationale wedstrijden, wel in Colombia zelf natuurlijk , maar niet meer erbuiten. Wilt dit nu zeggen dat deze goeie jongen aan de verkeerde pot zat?Na de 500m zijn plas ingeleverd en negatief. Misschien toch één oog op de uitslagen houden want in tegenstelling tot sommige andere sporten is het in het skeeleren weinig waarschijnlijk dat men van top-20 naar top 1 gaat...

Geen opmerkingen: