zondag, augustus 05, 2007

Beloofde nieuws

Iets later dan verwacht (beloofd),


Op het blog van Peter Doucet staat een uitgebreide verslaggeving van de Pan-Am games. Het niveau in deze wedstrijden is niet van een zeer hoog niveau al waren er wel verschillende kleppers aanwezig Mantia, Bowe, Smith, Cifuentes,...

Op Skatepodium staat ook nog een verslagje over Nele Armee. Zij is nu in Berlijn waar ze zich aan het klaarstomen (wel voorzichtig, rug) is op het komende schaatsseizoen.

Sjoer Huisman heeft in Otterlo zijn 5de van het seizoen gewonnen. Het was de 15de wedstrijd al voor de Univé World on Wheels tour. Verslag vind je hier, uitslagen: A, D, B. Bij de dames won Hilde Goovaerts voor Elma de Vries en Britta Vantournhout, bij de B's was Robbie Gaudesaboos de sterkste! Vandaag is er de 16de wedstrijd in Joure.

In het Zwitserse Biel de (zoveelste) etappe van de WIC gehouden. De Alessi Powerslide girls deden het daar wederom goed. 2 in top 3, al gaan geen van hen naar het WK. Bij de mannen was Yann Guyader nog steeds goed op dreef na een demonstratie op het EK in Portugal nu ook zijn 2de WIC overwinning. Volledige resultaten vind je hier. Mooie prestatie van Kwinten op een 11de plaats.Foto (c) teamrollerblade.

Andrew Hegarty heeft ook een Q&A over het leven van de WIC atleten op zijn blog staan. Hij is één van de Canadezen die in een world - team zitten en in Zwitserland verblijven.

De inline planet heeft ook nog een manual voor de beginnende outdoor skater. Aangezien ik weet dat er sommige mijn site bezoeken hier de link.

De ongeloofelijk clevere mensen van Bont hebben ook hun eigen web-tv opgezet. Waarschijnlijk gaan we daar ook de video's van het WK op vinden. Geen slecht idee.
Het hotel van de Belgen in Cali. Website vind je hier. Ziet er in ieder geval wel meer als degelijk uit. Ik geloof dat ze nog 2 baggagedragers zoeken, bij deze stel ik mij kandidaat! Wouter is al enkele dagen aanwezig maar door één of andere truc van de Colombianen mogen alleen zij op de piste en is de rest gedwongen op de "2de" piste te rijden. Reden van dit alles, de piste zou naar het schijnt redelijk moeilijk rijden zijn en zij willen natuurlijk de meeste tijd hierop spenderen om het home-advantage toch nog te behouden.

Meer nieuws over het WK vind je op:
De Belgen geraken nu ook stilaan onder stoom. Afgelopen week waren er 2 elitetrainingen op woensdag (Tienen) en donderdag (Eeklo) Deze week zijn die er terug. Zaterdag waren ook een deel van de boys and girls terug in Tienen voor nog een training af te werken en het moge gezegd worden, ze gaan goed vooruit.
De trainingen in Portugal met Renee hebben wel degelijk wat opgeleverd. Jens reed vlotjes de ene na de andere snelle ronde. Waar hij begin juni nog stevig verzwakte, bleef hij nu rustig de snelle rondjes achter elkaar afhaspelen.

Wannes nu hij naar de kapper gegaan is en al dat extra gewicht is kwijtgespeeld, rijdt veel vlotter, soepeler dan voorheen. Meer tijd op de schaatsen gestaan?, meer vertrouwen? Het ziet er goed uit en hij heeft er serieus "goesting" in, wat alleen maar positief is. Ik ben benieuwd.

Misschien nog meer "verschoten" van Annabel Decleer. Op de Belgische kampioenschappen was het niet echt wat het moest zijn. Slechte tijd, trager dan vorig jaar. Het EK ging al beter, mooi een bronzen medaille gehaald en een goede afvalling gereden. Gisteren in Tienen 11"02 op haar 100m, daarna rondje 17"10. Maak er een WK van, een nog betere start :-) , goede wielen, gezonde stress, 20.000 mensen om je aan te moedigen en ze rijdt wel degelijk een 300m om en bij de 27"8 (Tienen). Ver onder alle andere Belgen en een tijd waarmee ze zeker haar "mannetje" kan staan tussen het internationale geweld en dan nog groeimarge hebben, want ze kan wel degelijk nog rapper!

Maw volgende week vrijdag (10/08) vertrekken ze naar Cali en in de periode dat ze hebben kunnen trainen, hebben ze alles gedaan wat maar mogelijk was en elk van hun is erop vooruit gegaan. Wat men ook mag zeggen ,we gaan met een sterke ploeg juniors naar het WK!

Dus dan eindelijk toch mijn blog wat kunnen aanpassen. Tijdens het WK in Cali zal ik proberen jullie dagelijks op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen de Belgische ploeg. Ferre zal wel wanneer hij kan een verslagje sturen en Eric Van Den Berghe (Vader Jore) heeft beloofd ook zijn avonturen door te sturen.

Voor ik afsluit nog een stukje dat ik vond op de blog van Paul Van den Bosch, expert trainingsbegeleiding en coach van de BESTE veldrijder (niet die dat "duifkes" eet), Marc Herremans, Joeri Janssens, Luc Van Lierde, Mario Aerts,...


Dikwijls komt men de zin tegen, "Wat moet ik nog bewijzen?". Renners, Ouders, Coaches, Nat. Coaches, supporters,...waaronder ikzelf, (nu de jaren van verstand zijn stillekes aan het komen, dat hoop ik alleszins) hebben dit ooit gedacht, gezegd, als excuus gebruikt of erger denken dit nog steeds.

Nu hieronder staat een mening die ik 100% deel, maar belange na zo goed niet kan schrijven, zodus voor uw leesgenot gekopieërd heb!

"Een sportman kan en mag nooit op zijn lauweren rusten, hij moet zich altijd opnieuw bewijzen. De dag na zijn grootste overwinning begint hij van nul, op hetzelfde niveau als zijn tegenstanders die gisteren nog verliezer waren en morgen misschien winnaar zullen zijn. Een sporter is maar zo goed als zijn laatste prestatie en al wat daaraan vooraf gaat is gazettenvulling, voer voor statistici, info voor jaaroverzichten en discussiestof bij het toekennen van trofeeën.

Er lopen er te veel rond die denken al iets bewezen te hebben. Soms al heel lang geleden. Die zich er ook naar gedragen, zich wentelend in een aureool van zelf gecreëerde glitter and glamour. Die ondertussen te laat door hebben dat het gat tussen droom en realiteit groter en groter wordt, haast onoverbrugbaar zelfs, dat een ballon maar kan opgeblazen worden tot die uiteen spat. Ach wat. ’t Is een oud zeer. Ik hou niet van vedettenallures. Eigenlijk gruw ik ervan"
Tot een volgende...

Geen opmerkingen: