donderdag, april 12, 2007

Voorbeelden...

De foto's van 3pistes blijven maar binnenstromen. Hier vind je er van onze Italiaanse vrienden. Ik denk dat we nu wel stillekes genoeg 3pistes hebben gehad...


Het Zepto-team , de dames in ieder geval zijn aan het trainen geslagen in Marina Di Grosetto. Nele en Suzanne zijn er wel nog niet bij. Zij trekken in het weekend naar Basel om daar samen met Jana Gegner een training te doen. Nalezen en enkele foto's zie je hier.


Het belgische outdoor festival schiet ook op gang! Deze zaterdag is er in Wuustwezel de eerste nationale skeelerwedstrijd. Na verschillende jaren een internationale tweedaagse te zijn, hebben ze dit jaar gekozen voor een ééndags-wedstrijd. Op zich vind ik het wel spijtig, denk maar aan de goeie oude tijd waar we zowel één wedstrijddag op de weg hadden (ergens in een wijk daar) en één wedstrijddag op de piste. Veel volk en goede koersen. Spijtig genoeg zet het verval van de wedstrijden zich overal in. Het programma kan je zien op de blog van Wuustwezel. Geen juniors en seniors daar wat jammer is.

In Colombia zijn ze aan hun zoveelste selectiekampioenschap bezig voor het WK in augustus in Cali. Kwestie van voorbereid te zijn.. (Hallo rollerbond???)
De 300m resultaten vind je hier. De lange afstanden staan al op patincarrera. Dit is nu het 3de kampioenschap dat in Colombië. Als mijn Spaans me niet in de steek laat komen er nog 2. Dan gaan ze ook nog naar Pamplona voor daar iedereen op een hoopje te rijden. Kortom ze presteren bijna een gans jaar op een hoog niveau.
Ik ben zelf ook een voorstander van een gans jaar goed te presteren. Niet alleen tijdens de belgische, europese of wereldkampioenschappen. We houden ons teveel bezig met de kampioenschappen en vergeten daarom soms dat er nog wel andere wedstrijden zijn die de moeite waard zijn. Tuurlijk is het Ek, Wk het allermooiste om te winnen, maar kun je een Europees- of wereldkampioen zijn en in de "voorbereidingswestrijden" rijden gelijk een vod?? --> Erwin Vervecken???
Op stage in Spinea werd er door Martignon gezegd, die dit jaar al 3x naar colombia is geweest. Dat de colombiaanse mentaliteit is dat er eigenlijk maar 2 periodes zijn wanneer er niet wordt getraind/gekoerst. Met nieuwjaar en met Pasen. Rond die dagen geen wedstrijden en geen training. Doet me denken aan het Amerikaanse systeem, die ook het gans jaar door wedstrijden hebben, Nieuw-Zeeland?? Welke landen deden het weer goed op het WK??? Misschien moeten we eens wat meer een voorbeeld gaan nemen aan deze mannen en vrouwen..
greets

1 opmerking:

Unknown zei

Eindelijk meer nieuws over de elitewerking dit jaar jelle,

http://www.rollerbond.be/elitewerking/elitewerking2007/Programma%20elitwerking%202007.pdf