maandag, april 30, 2007

Verslag Gross-Gerau

Voor de zoveelste keer vroeg vertrokken op zaterdag, zodat we op tijd waren voor de start van de 500m reeksen bij de seniors dames. De belgische dames waren zeer goed in de breedte. Nele dat de eindoverwinning pakt en Maaike met een 3de plek in het eindklassement waren 2 belgen in de top 3. Jammer genoeg waren er dus geen top 3 plaatsen voor de 2 Belgische klasbakken. Ze waren er altijd dichtbij maar juist nog iets te kort. Nu de EK's en WK's zijn nog wel even dus hopelijk werken ze die kleine % tegen dan nog weg.

Ze hadden natuurlijk serieuze tegenstanders. Catherine Penan uit Chile reed zowat iedereen naar huis op de langere afstanden! Vooral op de puntenkoers was ze supersterk! De 500m daarentegen was ze maar 29ste vandaar natuurlijk geen eindwinst.

Afwezige in die reeks was Britta. Ik zie dat ze wel in Nederland gereden heeft maar GG aan haar heeft laten voorbij gaan. Ik weet niet juist welke gedachten ze heeft voor de rest van het seizoen, maar dit was toch een mooie wedstrijd om eens te kijken hoe ver je staat en wat je nog te doen staat om tegen juli er helemaal klaar voor te zijn.

Bij de seniors heren was er een schitterende Kwinten Tas. Zat overal waar hij moest zijn en nam verschillende keren zelf het initiatief om de "forcing" te voeren! Samen met Ferre op de puntenkoers die Kwinten mee op sleep nam om de 2 uiteindelijke winnaars terug te halen, moesten mannen zoals Fabien Hascout (winnaar in 3 pistes) gewoon uit het wiel!! Als zowel Kwinten als Ferre aan de start komen van de Europese kampioenschappen met deze of nog betere conditie dan zijn er mooie vooruitzichten voor de beide!



Juniors Heren was eigenlijk één van de mooiste reeksen om te bekijken. Onze 3 beste belgen (op het moment) Bart, Wannes en Jens reden allemaal voor eigen rekening wat ook goed was. Maar op het einde van het verhaal als het ging over een podiumplaats van Bart. Reed Wannes samen met Bart weg en liet de punten aan Bart, ondertussen blokte Jens het peleton.

Niemand had hen dat opgedragen, de mannen deden dit volledig zelf nadat ze in de voorbije wedstrijden ook zelf hun kansen waren gegaan om een zo goed mogelijke eindklassering te rijden. Ongeloofelijk knap van deze mannen. We gaan nog veel plezier beleven aan deze gasten als ze op het Ek tegen maar 3 Italianen komen. Doe zo voort! "Ge zijt goed bezig"! :-)
Bart zijn wiel na de afvalling de eerste dag! Rijden met de handrem op en nog 5de worden!

Juniors dames was er op de 1500m een schitterende Annabel Decleer. Iedereen erop gelegd in de laatste ronde. Waaronder Sabine Berg en de Italiaanse "star" Francesca Lollobrigida. Heb er een gif van. Alleen jammer dat ik niet tot op de meet heb kunnen trekken.

Scholieren heren was er een mooie overwinning van Joren tegen al het Italiaanse geweld! Ook de andere "surf-boys" deden het meer dan behoorlijk met een 2de plek op de puntenkoers voor Niels Provoost. (zie foto)
De scholieren dames hebben hun met lijf en leden (letterlijk) in de strijd gegooid maar zijn toch nog iets te licht bevonden voor het stevige werk. Dit verbaast mij wel wat want ik zie op training dingen die ik op de koers niet zie. Het zit er wel in maar echt uitkomen doet het op dit moment toch nog niet. Wel nog verzachtende omstandigheden want er zijn er weer een heel deel tegen de vlakte gegaan dit weekend of sommige die door blessures niet fatsoenlijk voorbereid aan de start kwamen.

Uitslagen vind je hier!

Weer een geslaagd weekend denk ik dan. Alleen de scheidsrechterlijke beslissingen waren niet al te correct voor de eerste keer in vele jaren! Misschien teveel volk?? Naar mijn mening en die van andere aanwezig lag het niveau hoger dan dat van 3 pistes enkele weken terug.

greets

Geen opmerkingen: