zaterdag, april 14, 2007

Place to be this weekend--> Bolgona!!!


Nieuwe ploeg en nieuwe website--> Damesskeelerteam.nl-->Team Time Out Sport/Reeleezee
Maaike blijkbaar na het cyclocrossen overgestapt op de mountainbike. Ben benieuwd of dit haar prestaties gaat verhogen op de skeelers??

Vandaag de wedstrijden gestart in Bologna met een "kleine" marathon voor Juniors en Seniors. Dit allemaal kadert in de Italian Inline Cup. Waarom place to be? Wel alle grote teams (zie verslag Rollerblade) zijn terug van hun overtocht naar Korea. Daarstraks een klein verslag van Ferre gekregen via telefoon. Al van in de start bijna een ontsnapping van dobbin( weet niet welke), Nicolas Iten en Francolini. Daarna niet meer terug gezien. Dus was het tempo in de groep niet meer van dat niveau... Massasprint met de groep dus, de kleine Swings zat tussen alle grote teams mee te wringen voor een plek in de top 20 wat ook lukte, tot de laatste bocht. Buitenkant bocht moeten nemen, tegen de nadars aan bijna en voeten stil... Gans het peleton hem voorbij. Weg goede klassering. Ferre kwam ergens tussen de 20 en 30 aan niet direct speciaal. Wannes Van Praet zat een plek of 8 achter Ferre en werd daarmee 2de junior. Iets daarna kwam Maarten Swings en daarna Tim Van Lancker, die 3 pistes bij de National Hommes goed verteerd heeft en aan hopelijk één van zijn beste seizoenen kan beginnen!!!



Hanne Wouters werd 3de bij de scholieren dames. Morgen begint de echte fun pas! Wedstrijden op de piste vanaf 9u (2 voor de buitenlanders) en vanaf 14u 2 afstanden op de weg! Race on!!!!

In Nederland is dan ook het startschot gegeven voor de Univé competitie. De eerste manche was in Brakel. Deze werd gewonnen door Roy Boeve bij de heren en door Hilde Govaerts bij de dames. Zie hier de volledige uitslag + verslagje.

Nieuwe skeelerbaan in Nijenveen! Bekijk het verslag hier. Ook Klaas Slager staat op skatefan.nl.


Pattincarrera heeft nog wat nieuws over de Colombiaanse Nationale kampioenschappen.


Na de video van de heren in 3 pistes nu ook de elite dames.

Dan het laatste nieuws van vandaag en misschien wel het belangrijkste. De rollerbond heeft dan eindelijk een elitewerking opgemaakt. Je vindt ze hier. Er staat vanalles op wat al gepasseerd is. Dan stel je je de vraag, is het te laat gemaakt of te laat gepost?? Fin, soit het is er nu en is altijd beter als niks. Ik snap niet echt het punt van de recuperatietraining op zondag... teambuilding misschien... kan misschien niet slecht zijn.

Volgens mijn bescheiden mening moet de toekomstige sportieve leider van de nationale ploeg zicht met het volgende bezig houden:
  • Zien dat onze atleten met elkaar kunnen opschieten ( vooral in de koers!)

  • Dat ze leren samen rijden. (daarbij wil ik niet zeggen dat ze hun ganse jaargang in de nationale ploeg moeten worden geïndoctrineerd om voor andere mensen te rijden, ik ken er zo...)

Het hele concept van het samen trainen en ze te laten afzien als de beesten (overgeven???) heeft volgens mij weinig nut. Elk van die renners wordt in zijn club gevormd en heeft daar ook zijn belangrijkste trainingen. Die zever dat er soms wordt gedaan op de elitetrainingen doet meer kwaad dan goed en verstoort meestal de trainingen van de atleet in kwestie. Mag je daarom nooit geen trainingen doen die iets ofwat intensiteit hebben? Zeker wel, alleen ben ik van mening om ze tot een minimum te houden. Deze zijn alleen maar goed om problemen tussen de renners te scheppen en dat is denk ik iets wat je niet wilt.

Dus denk ik, dat zolang er niet iets verandert in de voorbereiding van onze elites... zijnde één maand of 2 maanden echt samen trainen kan je niet van een coach spreken. Van ocharme die 5 trainingen die je doet met de nationale selectie gaan ze echt niet beter rijden...Jammer genoeg zijn er nog steeds mensen die de prestaties van de elites op hun trainingswerk steken, terwijl de enige die echt eer toekomen de renner in kwestie, eventueel de teamgenoten die geholpen hebben en de ouders van de renner. Al de rest heeft er weining mee in de pap te brokken...


Morgen meer updates van Bologna! Verwacht goede resultaten van "piccolo" Swings en Wannes op de piste! Zitten apart in de korte wedstrijden en samen in de lange zodat ze er een lap op kunnen geven... We zullen zien!
Slus

Geen opmerkingen: