maandag, april 30, 2007

Sterke Tim!


Ja, het mag gezegd worden Tim Van Lancker heeft sterk gepresteerd in Gross-Gerau! Voor de meeste zullen zijn resultaten jullie weinig zeggen. Nu ik weet hoeveel hij traint. Met een beetje geluk staat hij 3 a 4maal per week op zijn skeelers. Soms ook gewoon 2 weken niks skeeleren. Nu hij doet nog wel andere dingen maar puur conditioneel is dat bitter weinig.

Nu hoop ik dat iedereen gezien heeft dat hij tijdens de finale van de afvalling nog steeds in het pak zat bij de laatste 20 renners en dan jammer genoeg ten val kwam en zo zijn prestatie niet meer kon verbeteren. Ik ben zeker dat er een heel deel renners met die trainingsarbeid nog niet eens door de reeksen zouden geraken, laat staan zo ver!



Nu de pech bleef hem achtervolgen en tijdens de reeksen puntenkoers moest hij door een scheidsrechterlijke dwaling helemaal vanachter starten en daardoor kwam hij ook nog eens in een valpartij terecht in de eerste ronden. Weg kans om finale te rijden.

Wat het nu toch nog zo mooi maakt is het volgende. Na de puntenkoers was hij samen met Ferre en Maarten nog ingeschreven voor de ploegkoers. Hij maakte zich al zorgen dat het niet zou gaan en was zich zelf al aan het verontschuldigen moest het misgaan. Voor degene die de ploegkoers niet gezien hebben. Er waren 11ploegen (veel dus) en Tim (die reeds 2x gevallen was) smeet zich zonder vrees tussen de hoopjes coureurs om Ferre af te lossen.
Dan de laatste ronde voor Tim en voorlaatste van de race moest Tim het opnemen tegen Yann Guyader en is hij uit het wiel gereden? Neen!! Hij gaf zelf zoveel dat hij de voorlaaste bocht bijna weer tegen de vlakte ging gewoon om niet te lossen en om de ploegmaats niet teleur te stellen (wat hij zeker nooit doet). Daarvoor alleen al doe ik mijn petje af!
Een grote meneer, Tim Van Lancker!

Tim doe zo voort, maar kom alleen een beetje meer skeeleren, dan bent ge niet te stoppen!!

Geen opmerkingen: