zaterdag, augustus 01, 2009

Ek Dag 2


Dag 2 stond er op het programma een 1000m (juniors,seniors), 3km puntenkoers (kadetten) en de uitgestelde afvallingswedstrijden voor de senioren.

Op de 1000m 2 Belgische gouden medailles. Jore Vandenberghe nam revanche voor zijn afvalling eerder in de week en verpulverde de Italiaan. Daarna stonden er 2 Belgen in de finale van de 1000m senioren (Kwinten en Bart). Bart had zich in de series veruit de snelste van de bende getoond. Nu moest het nog gebeuren in de finale natuurlijk. Even dreigde het mis te gaan toen hij achteraan verzeilde op een 3-tal ronde van het einde. Door een maneuver langs de binnenkant kwam hij terug in 2e positie achter ploegmaat Kwinten Tas, met nog 2 ronden te gaan.

Op dat moment bleef hij iets te lang achter Kwinten zitten, waardoor Alexis Contin (Fra) zijn aanval inzette. Gelukkig voor ons kwam Alexis niet over Kwinten en probeerde hij tussen Bart en Kwinten in te geraken, hier kwam het nodige duw- en trekwerk bij te pas. Bart kreeg hier een verwittiging voor maar knalde daarna iedereen vlot uit het wiel en kwam afgescheiden aan. Duidelijk de snelste!!!

Er werd daarna door de Italianen nog een klacht ingediend wegens "Teamskating???" maar deze werd heel wijselijk "zeer belachelijk" verklaard.

Enkele minuten daarna stond de finale van de afvalling al op het programma. De Belgische ploeg (Ferre, Maarten en Bart) hebben daar HET voorbeeld van hoe er in ploeg gereden kan/moet worden. Iets wat we al niet meer gezien hebben sinds... zolang als ik naar de wedstrijden kom, dus toch al meer als 15 jaar. Maarten die de eerste 50 ronden voor zijn rekening genomen heeft. Ferre die daarna overnam en Bart in een "zetel" bij de laatste 5 bracht. De Italiaan Francolini vertrok dan en nam in zijn wiel Alexis Contin mee. Bart moest dus van 3e plek vertrekken, wat eigenlijk iets te ver was. Hij vloog over Alexis (die zich zeer onsportief gedroeg) en kwam tot naast Francolini maar kwam 2 wielen te kort om de 2e titel van de avond te behalen.


Het beeld van de avond, de Belgische ploeg die het peleton aanvoert.
Tijd voor sommige van de jongere garde om eens te kijken naar de wedstrijden van de Belgische senioren heren of junioren ipv rond de piste te hangen met hun vriendjes...
Later meer, kzen muug...

3 opmerkingen:

nick zei

Blijkbaar heb jij dan de afvallingswedstrijd van de junioren heren niet gezien. Ook daar werd er als één blok gereden!!!

Jan Roel zei

Dag Jelle,

Een zeer dikke proficiat voor jou en het team Ferre, Bart en Maarten. Het resultaat van hard werken, de juiste strategie en het beste wedstrijdinzicht...

En: je hebt weer eens over de hele lijn gelijk met dit bericht...

Jan Roel

Itachimaru zei

Hey Nick,

Ik heb de afvalling van de juniors wel degelijk gezien en het teamwork was daar van een zeer degelijk niveau. Het verschil met de senioren is dat deze niet alleen met hun drieën helemaal vooraan reden en altijd met 3 bij elkaar zaten maar dan ook nog de hele tijd de wedstrijd domineerden!!

De juniors deden het zeer goed, maar ze kunnen nog iets leren van de seniors...