maandag, augustus 03, 2009

Dag 4 (GOLDEN BOYS)

2 schitterende nummers stonden op het programma. De punten/afvalling voor de juniors en seniors + de aflossingsfinales voor al de categorieën.

Bij de juniors dames was er een mega-crash, waardoor deze na de seniors heren opnieuw werd gestart. Volgende reeks was de juniors heren met Joren, Tim en Siemen. Het ploegenspel was bij de juniors heren dit keer een beetje zoek. Was weining samenrijden, al is dit natuurlijk moeilijker bij een puntenkoers in vergelijking met een afvalling.

Joren deed het weer schitterend, jammer genoeg kwam hij 1 punt te kort om de overwinning te grijpen. De Portugees Dias won de wedstrijd met 11 punten, Joren behaalde er 10. Misschien met iets meer samenwerking dat het een gouden plak was geweest... Praat voor achteraf misschien maar...

Hierna stonden de senioren op het programma. Bij de heren hadden we Bart,Ferre en Kwinten aan de start. De wedstrijd zelf was een 2-strijd tussen Bart en Amabili. Zowel Kwinten als Ferre behaalde individueel punten bij het veiligstellen van Bart. Hoewel ze volgens mij een fout maken door op een gegeven moment Bart op kop te laten rijden wanneer er een gat moet worden toegereden, deden ze het perfect wanneer Bart op afvallen stond. Zowel Kwinten als Ferre hebben hun "opgeofferd" om de kopman niet te laten afvallen. Dit was wat de Italiaan Amabili miste en daardoor was de wedstrijd helemaal gereden bij de laatste afvalling toen deze afviel. Opnieuw goud voor Bart dus, zijn 2e van het toernooi.

Na de wedstrijden over de punten/afvallingen stonden de aflossingen op het programma. Blijft jammer dat we bij de cadetten heren en de juniors dames geen ploeg konden opstellen omwille van de "te" kleine ploeg.

Bij de cadetten vrouwen hadden we dus wel een ploeg "Vicky, Delphine, Sandrine". De ploeg deed het perfect en Sandrine maakte het perfect af. Hopelijk kunnen we nog mooie dingen zien van Sadrine op de weg.

De juniors heren mogen vanaf jongstleden bij de Golden Boys gerekend worden. Niels, Joren en Tim kwamen op 3 ronden van het einde aan de kop en maakte het super af! Weer een gouden medaille voor de Belgen!!

De thriller van de avond stond op naam van de senioren heren. Ikzelf had tegen Maarten gezegd, "zien dat je goed start", zijn teammaats hebben het waarschijnlijk er ook over gehad, Maarten zelf wist zeer zeker dat hij een goeie start moest maken (vanop de 2e rij) , wat gebeurt er in de start? Amabili drukt Maarten in het gras--> Maarten zijn wielen nat, schuift nog 3 keer uit voor hij fatsoenlijk kan vertrekken-->gevolg een goeie 50m achter op de kop van de race. De Fransen hebben dan natuurlijk niet meer gewacht en waren dus partitos. Ik kan het hier nog 27x uitleggen, als je het ziet wordt het wel duidelijk.

Een kleine voetnoot toch wel aan deze post. De 2 andere renners in de race hebben eveneens een groot aandeel in deze overwinning. Ik denk dan vooral aan Maarten zijn schitterend inhaalmaneuver naar 3e plek. Op de officiële site en andere word er veel gezegd over de laatste ronde van Bart (15"67) die supersnel zou geweest zijn. Nu die tijd dat hij daar gereden heeft rijdt hij dikwijls op het einde van een opwarming. Waarmee ik bedoel, dat die tijd niet uitzonderlijk snel was/is. De Franse renner (Gauclin) viel helemaal stil, waardoor een snellere ronde van Bart zelf niet meer nodig was. Op het einde vloog Bart gewoon over de Franse renner, helemaal kapot. Meer als snel genoeg dus om één van de meest spectaculaire inhaalraces te zien van de laatste jaren. Het Belgische publiek reageerde ook schitterend, het was gewoon een memorabele avond.

Morgen begint de weg dus, misschien niet echt in het voorbeeld van de Belgen, ik denk dat er veel valpartijen gaan zijn, hopelijk zonder Belgen. Het is een weg waar je met sterke renners de wedstrijd volledig kunt domineren en iemand gewoon kunt afzetten op de gouden plek. We zitten momenteel aan 6 gouden medailles. Ik heb gegokt op 11 en dat moet er nog meer dan inzitten. Hopelijk hebben we morgen 3 gouden exemplaren meer...

Slus

P.S.: Wat me toch wel opvalt is de grote hoeveelheid "oud renners" op en rond de piste. Wat mij dan nog meer opvalt is het feit dat er ineens weer anonieme posts komen van blijkbaar gefrustreerde personen die in de voorbije 3 jaar niet 1 keer de blog "verhelderd" hebben met hun comments. Zit er hier een klein verband tussen... :-)

Anyway, mensen met verstand van zaken weten met wat we bezig zijn, en al verschillende jaren, we plukken er nu de vruchten van en hopen dit nog vele jaren te doen.

Mvg

Jelle Spruyt

4 opmerkingen:

Jaak zei

Graag had ik een reactie geplaatst op, wat je "de memorabele avond" noemt. Het was inderdaad memorabel we hebben er met volle teugen van genoten ... bedankt jongens (alle drie) ! ! !
Over de sportieve prestaties ga ik het niet hebben (daarvoor zijn er anderen die er véél meer verstand van hebben dan ikzelf) wat ik wel wil vermelden is de houding van het Belgische publiek. In de meeste sporten druipen de Belgische suporters reeds af, of laten ze toch het hoofd hangen, wanneer het iets minder goed gaat. Maar niet bij het skeeleren. Toen de Belgische ploeg hun start kompleet miste en het publiek de longen vulde ging er maar één ding door vele hoofden ... BELGIE WINT DEZE RELAY ... en zo geschiedde. Voor mij heeft België deze relay niet met drie gereden maar met vier. Dankt aan de renners en dankt aan het publiek. Het was top om dit te mogen meemaken.
(Alleen jammer dat de media geen belangstelling heeft voor onze mooie sport met dito supporters).

Itachimaru zei

Anonieme zever op mijn blog komen schrijven is makkelijk. Geen kans op verdedigen, maar dat is natuurlijk de bedoeling. Wanneer je je reacties ondertekent met je naam zal ik je negatieve reacties posten en men antwoord hierop...

Itachimaru--> Jelle Spruyt

Itachimaru zei

@ Jaak: Het publiek was zeker een factor, van zodra de Belgen terug aansluiting vonden was het precies alsof we reeds gewonnen hadden.

Hopelijk kunnen ze het op de weg nog eens overdoen.

Anoniem zei

waarom niet:)