woensdag, augustus 05, 2009

EK weg: dag 2

Bij de senioren zaten Ferre en Wouter in de kwartfinales. Wouter werd 4e in wat kon doorgaan voor een finale. Ferre mist juist een plek in de halve finale. Voetje gooien zit precies niet echt mee op de weg :-).

Het programma zag er iets of wat raar uit. Weining wedstrijden en redelijk kort. Komt er nog is bij dat er voor goed te zijn,eigenlijk teveel pauze tussen de wedstrijden is. Met meer dan 2uur tussen de verschillende wedstrijden, wordt het voor de mensen die niet echt geïntereseerd zijn in het skeeleren wel iets te lang. Nu het is blijkbaar de wens van de CEC om het zo te doen. Echt stimulerend voor het bezoekersaantal is het wel niet.

500m stond er dus op het programma voor junioren en senioren. Afvalling voor de cadetten.

Bij de juniors dames behaalde Anke Vos vorig jaar een bronzen plak op deze afstand. Ze behaalde de kwartfinales dit jaar, maar werd daarin uitgeschakeld en werd 9e.

Juniors heren behaalde met hun drie├źn de halve finale. In die halve finale zaten ze dan nog eens met 3 Belgen in dezelfde 500m. Tot vlak voor de laatste bocht zaten de Belgen 1 en 2, maar voor het ingaan van het laatste recht stuk laten ze zich verrassen door de Portugees Dias die zo de 2e plek afsnoept van de Belgen en samen met Jore in de finale staat.

In die finale was een goede start belangrijk, Jore kwam als 3e weg. Hij probeert tot 2x zich te verbeteren, maar wordt telke malen vakkundig afgestopt door de 2e Italiaan. Was zelfs zo erg dat deze een DQ achter zijn naam kreeg. Natuurlijk had de eerste niks gedaan en won deze dus. Het beproefde recept. Wel schitterend dat het dan juist dit land is dat een klacht tegen de Belgen indiende omwille van ploegspel... (van waar kennen we deze manier van rijden :-) )

In de afvallingswedstrijd van de scholieren dames, heeft Sandrine haar goede prestatie van de piste bevestigd door opnieuw top 5 te rijden op de afvalling. Knappe prestatie dus van de jongste Tas. Er was een jammerlijke valpartij van Delphine Verburgh, hopelijk heeft ze niet teveel schade opgelopen.

Bij de cadetten jongens stonden er 2 Belgen aan de start. Kevin en Mathias. Kevin heeft nog eens kunnen kennismaken met het niveau op een Europees kampioenschap. Snel tempo, veel verplaatsen, constant opletten. Dat deed hij even niet en hierdoor viel hij te vroeg af. Mathias moest het dus alleen opknappen. Hij deed dit voortreffelijk. Af en toe op kop wanneer het te gevaarlijk werd, anders goed geplaatst vooraan in de groep. Bij de laatste afvalling zat hij mooi op de 2e plek, in de laatste ronde ging hij op het geschikte moment naar voor en kwam als eerste aan het 200m punt, hield dit zonder problemen vol om zijn 1e titel van dit kampioenschap!

Proficiat met je titel, na de piste zat het er aan te komen. Hopelijk mogen er nog enkele volgen, het is nog niet gedaan...

Slus

Geen opmerkingen: