zaterdag, augustus 08, 2009

Last day Euro 2009

Vier wedstrijden stonden er op het programma in de Oostendse binnenstad. Het was een mooi parkoer met misschien iets wat te krappe bochten, wat het opleggen van een "echt" hoog tempo vermoeilijkte.
Als eerste aan de slag de junioren dames. 2 extra renners kwamen er aan de start. Hanne en Jana. Nu het zat onze Belgen niet echt, ze zijn met hun drieën eens op de grond gaan liggen wat resulteerde in een plaaster voor Jana en een genaaide vinger voor Hanne.

Juniors heren was het Mogwli die er een sprint uitperste, zoals tijdens de laatste ronde van de aflossing. Hoewel ik de race niet heb kunnen zien (kleine sliep nog) was iedereen het er over eens dat er knap werk werd verricht door de Belgen. Mathias Voste heeft als cadet ook meegereden en in één tijd een pak werk verricht! Jore bedankte met de overwinning en dat is natuurlijk leuk!

Bij de seniors dames waren er 2 Belgen die extra in actie kwamen. Jessica en Britta. Deze wedstrijd heb ik wel gezien (tactisch wakker gemaakt), beide dames waren goed mee met het peleton. Op het einde rijdt er een 4-tal weg, met daarin Elma, Sabine Berg, Ita en Gloor. Britta wordt uiteindelijk 7e, Jessica 12e.


Bij de senioren een troep marathonrijders in ondesteuning van de EK-deelnemers. Wie er daar weer een hoop werk heeft verricht is Maarten (zelfs na val), Wannes Van Praet die een Nederlander ging terughalen op een ronde of 5 voor het einde en daarna het treintje opzetten om de sprint in te luiden samen met wederom Maarten en een knappe prestatie ook van "Charles" Meulders. Spijtig dat grotere broer Wouter in de 1e ronde zijn frame overtrapt,want we hadden zijn hulp kunnen gebruiken.

De Nederlanders waren ongelooflijk sterk en goed vertegenwoordigd in de race, op het einde was het Bart met een machtige sprint die weer een overwinning op zijn naam mocht schrijven, Ferre kwam langs de andere kant van de weg juist iets te kort voor zilver. Goud en brons dus, een mooie afsluiter van het kampioenschap.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb er echt van genoten de laatste tien dagen. Het ene moment indrukwekkend het andere bloedstollend, en telkens met passie gekeken. Leerijk ook je uitleg over de ins and outs van het wedstrijdskaten. Ik kijk nu al uit naar het komende WK en de trainingsupdates hier op je blog naar dat kampioenschap toe. Ik hoop dat deze kampioenschappen voor de jeugd een opsteker was om blijvend hard te werken en overtuigd te zijn dat dat loont om er ook als Belg succesvol mee te zijn. Alleen jammer dat z'on fenomenen als BS en andere FS er in de media niet aan te pas komen. Het zouden voorbeelden kunnen zijn om nieuwe jonge skaterkes naar de pistes te lokken.

Groeten Dirk

Itachimaru zei

Hopelijk kan er tijdens de Olympisch stemming verandering in gebracht worden. Zoniet zal de media aandacht niet erg toenemen vrees ik. Neem daar dan nog eens de praktijken van de finale 500m bij de junioren bij en we maken helemaal niet veel kans...

Het Wk in China daarentegen zien we volledig zitten :-)! Nog een dikke maand goed werken en hopelijk de resultaten van het EK evenaren. Al zal dat wat moeilijk zijn, maar we gaan er toch naar streven!!