vrijdag, augustus 07, 2009

Laatste dag EK-weg!


In de voormiddag stonden er de 1000m voor de cadetten op het programma. Voor de dames kwamen Sandrine, Vera en Delphine aan de start. Bij de heren was het Voste en Bailly. Sandrine en Delphine plaatsten hun redelijk vlot voor de finale. Vera zat in haar reeks tot op het einde op kop van de wedstrijd, vlak voor de laatste bocht wordt ze gepasseerd door een Italiaanse, die dan juist tegen haar schaats rijdt waardoor ze haar evenwicht verliest. Ze blijft op haar schaatsen door de Italiaanse voor haar vast te houden, jammer genoeg komen er op dat moment een Duitse en een Nederlandse nog onderdoor. Weg 2e plek en kans op een goeie plek.Sandrine Tas behaalde haar eerste individuele medaille en deze was dik verdiend en zat er meer dan aan te komen!

Mathias Voste zat ook in de finale van de 1000m. Hij moest van iets te ver komen de laatste ronde, waardoor de Italiaan weg was. Hij sprint dan voor plek 2 tegen een Spanjaard die voor de meet zijn handen in de lucht steekt en Mathias pakt nog een zilveren plak met een mooie spagaat!

In het avondprogramma stonden er de finales van de aflossingen op het programma. Bij de cadetten meisjes stonden Vera, Sandrine en Delphine aan de start voor België. De dames hebben perfect gereden en behaalden de gouden plek! Goed werk van de dames, al hing/hangt er wel een reukje rond. Begon allemaal met het verkeerd aanduiden van de rondes. Dan was er een eindsprint dus op het belsignaal, eerst was er geen fotofinish van de sprint op de bel, dan was er een klacht van Italië, wedstrijd herrijden, tegenklacht België, verworpen, Oostenrijk dat dan ineens een klacht indiend tegen het wedstrijd herrijden, gevolg wedstrijd niet meer herrijden en wordt er de finishfoto gebruikt van de sprint op de bel..., gevolg daarvan is dat Oostenrijk ineens geen medaille meer heeft, waarom dan klacht ingediend...

Soit, zoals gezegd er was iets raar met die aflossing, de dames hebben natuurlijk goed gereden en met de gouden medaille zijn we natuurlijk wel tevreden, de manier waarop we die dan uiteindelijk halen had beter gekund.

Bij de cadetten heren een mooie prestatie van Voste en Bailly. Met hun tweeën tegen de andere landen met 3. Ging natuurlijk niet op, maar ze hebben alles gegeven voor de laatste wedstrijd van hun kampioenschap.

Juniors heren, knappe laatste ronde van Jore, van 6e plek naar 1ste in 1 ronde. Een ronde die we gemist hebben tijdens de afvallingswedstrijd. Toch opnieuw een knappe prestatie van Jore die hier hopelijk wat vertrouwen uit put voor de marathon van morgen. Hij kan het , heeft die vandaag nog maar is laten zien. Hopelijk laat hij dat morgen nog eens zien!

Seniors heren, weer een gouden plak voor de Belgische ploeg met Kwinten,Bart en Ferre. Het zag er makkelijk uit en in de laatste ronde was het een kwestie van Bart op de goede plek te lanceren, Bart direct op kop, iets ingehouden en dan het gas vol open, even nog een klein beetje paniek toen de Italiaan het niet kon laten om toch nog even Bart aan te raken in de laatste bocht. Uiteindelijk geen probleem, Bart pakte de 2 gouden plak op de ploegkoers voor België!

11 gouden medailles, precies het aantal waar ik op gegokt had, jammer genoeg gaat mijn voorspelling er iets naast zijn. Maar dat vind ik wel niet zo erg :-)

Slus

1 opmerking:

Jaak (pa van Tiana). zei

Op het aantal gouden medailles had ik mijn gokje geplaats op "5 à 10", en yes yes yes .... ik zat er naast ! ! !