vrijdag, augustus 28, 2009

Low season...

Volgens het aantal posts is het precies off-season. Laat het dat nu juist helemaal niet zijn. Is wel een gedeelte in de kalender wanneer er weining wedstrijden betwist worden. In plaats daarvan is het dus trainen, trainen en nog eens trainen.

Laat nu juist de trainingen niet het interessantste zijn om over te schrijven. Nu morgen staat er sinds het einde van het Ek nog eens een wedstrijd op het programma. De wedstrijd in Sneek (Ned) stond vroegere jaren op de kalender van de WoW, maar is sinds dit jaar een alleenstaande wedstrijd. Nu op zich maakt dit weining uit. Is goede wedstrijd op een snel parkoer, ideaal dus om eens goed tempo te maken en van in het begin erin te vliegen.

Enkele weken geleden hebben de jongens samen met Jan Roel en Yannis ook nog deelgenomen aan de 6uren van Roll'on in Diepenbeek. Dit was een wedstrijd georganiseerd voor de verschillende liefhebbers die er in ons land zijn, maar waar we weining weet van hebben. Er stonden meer dan 36 ploegen aan de start. Een serieus deelnemersveld waar menig nationale wedstrijd jaloers op mag zijn. De jongens hebben de wedstrijd dan ook gewonnen met een gemiddelde van 35km/h. Een goed resultaat rekening houdend met de felle wind en het feit dat ze ipv om de ronde of om de 2 rondes te wisselen, Bart Maarten en Ferre direct een volledig uur voor hun rekening hebben genomen.

De bedoeling was ook om proberen het ronderecord te verbeteren. Bart heeft daar de beste tijd gereden met 3'55, Ferre het hoogste gemiddelde met 36.41km/h. Volledige resultaten vind je hier.

Voor de rest is het dus niets als trainen. Op sommige dagen zelfs tot 3x per dag. Het zal nodig zijn want het EK is het WK niet. We zitten nog een kleine 3 weken van de start van het WK in China, dat wil zeggen dat we nog een goeie 2 weken serieus kunnen werken. Tegen dan moeten we er staan om het tegen de "echte" grote jongens op te nemen. Later meer hierover..

Leuk om nog te lezen zijn de blog van Joey over "I just can't do it" en de blog van Wouter over "On the way to China".

Ieps


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Er wordt over jullie deelname daar in Diepenbeek met veel ontzag gesproken door de recreatieve skaters in ons land! Een betere reclame voor het wedstrijdskaten naar recreatie toe is er nog niet eerder geweest. De meeste skaters wisten niet eens van jullie bestaan af voor jullie demonstratie daar in Limburg. Het "skeeleren" en "skaten" zijn twee verschillende werelden die daar eens per jaar samen komen. Volgens mij kan de interesse naar het komend WK toe daardoor alleen vergroten. Onbekend is onbemind en dus lijkt het me de taak van de bond om daar iets aan te doen door die twee werelden vaker samen te brengen. Grtn Dirk

Anoniem zei

In de lijst met de snelste rondetijden staat op de 16de plaats een zekere Van Damme MC, was dat Marie-Claire ??
Zo ja, dan is dat toch wel indrukwekkend moet ik zeggen.

Itachimaru zei

Ja, dat zou indrukwekkend zijn. Nu Arnold Decoster staat op nummer 178 in de snelste lijst. Marie Claire staat voor Anja... Tja ik kan er niet op antwoorden want was er niet. Volgende keer dat ik Wannes zie zal ik het eens vragen of als iemand anders het antwoord weet...

Anoniem zei

Het was inderdaad Marie Claire maar ze zei dat er iets was mis gegaan met de tijdsopname ...

Ferre

Bart zei

Ik ben het volledig met Dirk eens. Over hun deelname aan Roll'on zelf ... ik moet wel toegeven dat het enigszins frustrerend is als je weet dat je elk rondje wel door een van hen voorbij gestoken wordt. Aan de andere kant ... je rijdt niet elke week met en tegen Europese kampioenen. Alvast succes op het WK! (als er een even goede web-site beschikbaar is als voor het EK in Oostende ... hoeven we zelfs weinig te missen)