donderdag, juli 30, 2009

EK-dag 1

3 knappe Belgische prestaties bij het tijdrijden. Als eerste was het Mathias Voste die de eerste medaille voor België binnenhaalde, een bronzen plak. Daarna pakte ook Jore Vandenberghe uit met een knaller van een 300m en haalde eveneens een bronzen plak. Als klap op de vuurpijl, was er Wouter Hebbrecht die zijn Europese titel van vorig jaar verlengde. Met een tijd van 24.271 pakte hij opnieuw goud! Jammer genoeg wist hij op 5 honderste het wereldrecord niet terug te nemen van Nicoals Pelloquin (24.221).

Bij de juniors dames ook 2 Belgen aan de start. Inge had het wat moeilijk met het tempo en zat van in de start in de problemen, ze werd uiteindelijk 23e. Anke wist het wat langer uit te houden, ze moest daarbij tot 2x toe een valpartij van enkele concurrenten ontwijken, ze geraakte tot plek 9. De aankomst van de 2 Nederlandse dames en de Italiaanse concurrente was uiterst spectaculair. Irene Schouten won het met een spagaat die eindigden in een "poep"schuiver, maar dus wel de overwinning.

Bij de juniors heren 3 Belgen aan de start. Tim, Siemen en Jore. Het tempo lag zeer hoog, rondjes van 19/ronde. Zelfs dan nog waren er verschillende versnellingen van de verschillende landen. De Belgen deden er goed aan mee en waren dikwijls vooraan te vinden met hun gedrieën. Het moet gezegd worden, de "helpers" van Jore, Tim en vooral Siemen hebben ongeloofelijk werk verricht. Tim werd 9e op 32 renners, Siemen was de perfecte helper (degene die goed helpt, die rijdt mee tot in de finale en dat deed hij ook) en werd 5e. Siemen zat op 2 ronde van het einde nog aan de kop te sleuren en Jore maakte op dat moment een kleine fout door niet achter zijn ploegmaat te gaan zitten. Gevolg op 1.5 ronde gaan de 2 Italianen en moest Jore vanuit 4e positie komen, de 2e Italiaan wou hem het dan nog even moeilijk maken door in de weg te gaan rijden. Als extra factor begon het dan nog eens te regenen. Joren heeft alles gegeven, maar kon zen Italiaanse concurrent niet meer bijhalen, maar wist wel een Portugees af te houden op de lijn voor een nieuwe zilveren medaille.

De rest van de wedstrijden werden uitgesteld door het schitterende Belgische weer. Morgen gaan de afvallingswedstrijden van de senioren door. Een positieve dag dus die we afsluiten op plek 2 van de medailletabel. Bij de juniors heren had er wel een ander kleurtje ingezeten. We weten (hopelijk hij ook) dat hij wel degelijk kan winnen. Morgen gaan we daar dus aan beginnen!

Volledige uitslagen en foto's (zoals bovenstaande) vind je allemaal op EK2009!

Laters

P.S.: Hoe dicht zat ik op de tijden... :-)

Geen opmerkingen: