vrijdag, juli 17, 2009

World games Day 1

Dag 1 van de world games waren even warm als al de voorgaande dagen. Vooral de Europeanen hebben er serieus wat last van. Wouter mocht eerst aan de start met de reeksen 300m. Hij klasseerde zich redelijk makkelijk als 4e met een tijd van 26.316.

Enkele uren later mocht hij opnieuw aan het werk, voor de definitieve plaatsen. Hij werd 6e met een tijd van 26.362 . Hij zat wel bij de snelste openers van de wedstrijd 9.43. De winnaar van Chinese Taipei "Silk" opende het snelst, 9.26. Dan zeggen dat ik Bart zijn opening van 9.90 ook al wel snel vond... :-)


Na Wouter was het aan de beurt van Ferre en Kwinten. Eerst werd de punten/afvalling nog eens uitgesteld door een kleine tropische storm. Daarna konden ze vertrekken voor 10km. Uitzonderlijk was wel het feit dat men met 5 renners maar aankwam ipv de gebruikelijke 10. Hierdoor zat de wedstrijd al iets anders in elkaar. Met Ferre ging het redelijk goed. Jammer genoeg 2 maal gesprint zonder beloond te worden met punten, wat in die hitte dodelijk was. Uiteindelijk werd hij 7e. Had nog iets meer ingezeten had hij zich op het einde niet te ver laten afzakken.

Kwinten werd 12e. Kwinten had redelijk veel last van de warmte en een gebrek aan adem. Het moet gezegd worden, het is daar stikheet! Gisteren hadden ze temperaturen tot 40°C tijdens de ochtendtraining.

Morgen staan er nog de afvallingswedstrijd en de 1000m op het programma. Hopelijk kunnen ze het tot de finale schoppen van de 1000, vorig jaar waren ze op het Wk er allebei een haar van verwijdert. EĆ©nmaal in de finale is alles mogelijk.

Meer nieuws later
1 opmerking:

Wouter Hebbrecht zei

hi Jelle, 9.26 klopt wel even niet...das volgens bill begg timing haha...was meer rond 9.40
Groeten Wouter