vrijdag, mei 23, 2008

Weekend weer druk

Komend weekend is weer één van de drukkere weekends.

Zaterdag staat er in Vorden een volgende WoW op het programma. Ferre, Bart en Wannes gaan daar deelnemen. Hilde Goovaerts gaat niet deelnemen want zij gaat naar de WIC in Rennes. Inschrijven voor de WoW als niet vaste teamrenner komt neer op 35 euro. Ben eens benieuwd of ze uit de kosten gaan geraken... Voorafgaand aan die wedstrijd is er ook een sprintwedstrijd over 200m waar ze aan deelnemen.

Voor zaterdag geven ze nog droog in Nederland, zondag is het helemaal naar de kl**** voor het BK marathon. Grote kans dat het daar regent en dan wordt het in het water ploegen.

Op de skatingsisters-website staat er een post over de niet selectie van Mathias Voste. Was zeer zeker een kanshebber op selectie en een goede keuze geweest naar volgend jaar toe volgens mij. Probleem in België zijn zoals altijd de centen. Als er een budget is voor zoveel personen dan moet men het met die plekken doen. Voor Johnny zal de selectie, de groep geweest zijn die het moet doen.

Om toch even terug te komen op de post van Vincent. Er staat dat hij in het Short-track alle zeges aan elkaar rijgt. Wat natuurlijk zeer mooi is , maar de federatie zit al met een chronisch tekort aan centen. Wanneer krijgen we meer geld?? Bij goede resultaten van de senioren. De voorbijgaande jaren hebben ze "geinvesteerd" in de jeugd, maar nu ze eventueel geld kunnen opleveren voor de bond zijn ze er niet meer. Ik denk dan aan Maaike Polspoel (mountainbiken), Nele Armee (kwetsuur rug),Annabel Decleer.

Allemaal rensters die naar EK en WK zijn gegaan (en dat is niet goedkoop), waar er in geinvesteerd is en die nu niks opbrengen. Niet altijd hun schuld natuurlijk, maar met geld voor die rensters hadden er misschien andere kunnen meegaan die nu nog steeds rijden (bv Mathias of meerdere Junior meisjes).

Natuurlijk moet je mensen een kans geven om te kunnen gaan, ik wil alleen maar zeggen dat het toch iets is waar je (in de mate van het mogelijke) rekening mee moet houden. Ik denk maar aan het voorbeeld van Bart die rond zijn 14/15? gestopt is met "proberen" te voetballen en resoluut voor het skeeleren gekozen heeft.

Daarmee wil ik niet zeggen dat je geen 2 sporten mag doen, helemaal niet! Ik vind toch dat het een zaak is om rekening mee te houden (nog maar is in de mate van het mogelijke) en in ieder geval met begeleiders,trainers, comité's en ouders eens goed door te nemen vooraleer je een beslissing neemt en dat doen ze volgens mij te weinig en misschien is Voste daar dan nu het slachtoffer van.

Greets

Geen opmerkingen: