donderdag, mei 01, 2008

Univé Skate-off dag 1

1ste dag van de skate off in Heerde zit erop. Voor men renners ging het redelijk goed. Hanne Wouters haalde een mooie 3de plek op het tijdrijden.
Ferre, Maarten en Bart zitten allebei in de finale van de 300m , maar deze is uitgesteld tot morgenvroeg (wegens regen). Bart heeft voor de wedstrijden in Heerde de overstap naar de senioren gemaakt. In de reeks 300m zette hij ook de besttijd van de 3 neer en werd daarmee 4de.
Zoals gezegd dus regen. De morgen was nog droog dus wedstrijden op de piste. 's Avonds (6u) beginnen te regenen, dus de seniors moesten in de regen hun afvallingskoers rijden. Tijdens de wedstrijden vele pogingen om weg te geraken. Op een gegeven moment is het dan van dat en rijden Ferre, Alexis Contin en Sjoerd Huisman (leeftijdsgenoten) weg uit het peleton. Ze nemen een aardige voorsprong. Eén iemand probeert er naartoe te rijden, kleine Swings.

Ferre liet het kopwerk dan aan de andere zodat Bart aansluiting kon krijgen, natuurlijk lieten de 2 andere dit niet direct gebeuren en hebben dan het gashendel maar opengedraaid. Bij het dubbelen van de kopgroep hebben ze direct het tempo omhoog getrokken om Bart niet te laten terugkeren. Na enkele rondes moest Bart zich dan toch gewonnen geven (zijn ook niet de eerste de beste...). Heeft zich dan terug laten inlopen. Enkele afvallingen later heeft hij dan nog eens pech. Voor hem ging er iemand het asfalt inspecteren en hij vond dat zo een leuk idee dat hem dat ook maar eens deed. Ze hebben nog even gewacht op hem (super sportief), maar hij vond het rijden in de regen wel genoeg en gaf er de brui aan.
Nu goed dan kan hij zich concentreren op het klassement van de sprint. Met morgen nog een 500m en een goeie 300m kan hij nog op het podium geraken.
De 3 koplopers hebben dan ook om de zege mogen sprinten. Alexis vanop kop vertrokken, Ferre kon mee maar niet ernaast komen. Misschien lag het aan de wielen? Ferre zat op 100mm (had geen regenwielen in 110) ofwel was Contin gewoon te sterk. Sjoerd werd 3de natuurlijk. Achter de 3 koplopers werd Maarten mooi 5e!
Bij de juniors heren was het Orana die de eerste 2 plekken pakte op de sprint. Wannes Van Praet deed het dit keer zonder spitsbroeder Bart en won zowel de 300m als de afvallingswedstrijd. Jore werd 2de en 3de op de andere wedstrijd.
Morgen meer nieuws, hier vind je alvast de uitslagen terug.

Foto's zijn natuurlijk allemaal van Harm de Boer. Is natuurlijk al heel lang geweten, maar hij maakt toch wel ongeloofelijk mooie foto's!!! Bezoek zijn website voor nog meer van dat...

Geen opmerkingen: