maandag, mei 12, 2008

Pinksterweekend koersen

Vanalles te gebeuren tijdens het pinkster-weekend.

In Frankrijk heb je de FIC. Daar was het de 3e manche in Goelo. Voor de heren won er ene Alexis Contin VOOR Yann Guyader in de eindsprint. Zie hier de volledige uitslag.
Bij de dames was het oude getrouwe Nathalie Barbotin die in de sprint afrekende met Jessica Gaudesaboos. Haar zus Sabrina werd 3e. Hier de volledige uitslag.


In Pamplona zoals reeds vermeld de jaarlijkse San Antonio wedstrijd. Enkele wereldrecords gesneuveld daar. Vooral aan het Matter team te danken dat daar in volle sterkte aanwezig was. Ook enkele Belgen aan de start. Volledige resultaten vind je hier. Foto's hier.


In Nederland de univé-wedstrijd in 't veld. Resultaten daarvan hier. Weer maar eens Hilde Govaerts bij de dames. Bij de heren was het Carlo Timmerman die de massasprint won. (foto Harm de Boer) In België dan de Pinkster 2-daagse van RSC Heverlee. De marathon bij de heren was een 1,2,3 voor RSC Heverlee. Bij de dames ging Ruth Fierens met de overwinning lopen voor Inge Van Gysel van ZRC. Katia Klein won bij de scholieren dames, Kevin Bailly (REKO) won voor Yannis Vandebeeck (RSC Heverlee) en zijn broer Arno. De rest van de uitslagen schiet me niet echt direct te binnen.

Enkele opvallende werderoptredens vandaag. Kirsten Geens werd na een ware doodstrijd 3e op de marathon bij de dames. Davy Willems eindigde mee in het peleton. Het parkoer is al redelijk zwaar en de hitte deed er nog een schepje bovenop. Dan waren er nog enkele mensen met wat materiaal pech. Bart?? Meulders en Mogli hadden allebei wat last van het materiaal...

Volgende week het nationale kampioenschap in Zemst (piste) en Leuven (weg). Donderdag/vrijdag even vooruit blikken op de "grote" dag in het vaderlandse skeelergebeuren...

Geen opmerkingen: