vrijdag, mei 16, 2008

Italiaanse kampioenschappen

Italiaanse kampioenschappen zijn van start gegaan op gisteren en duren tot en met zondag. De eerste resultaten staan al online. Je vindt deze hier. Foto's vind je op de website van de Italiaanse bond. Hierboven Patatje in volle actie. Hij won de 200m in 17"06 een kleine halve seconde op de 2de. De wedstrijden worden gereden op het wegparkoer in Piombino. Schitterend parkoer (goeie herinneringen) met het strand niet ver weg en altijd een massa aan volk.

Minder goed nieuws van het Amerikaanse front. Volgens een studie in de US, blijft het inline skaten zakken in de lijst met meest beoefende sporten. Dit jaar met niet meer dan 12.2%. Nu het dalen in het aantal mensen die inline skaten heeft automatisch ook zijn gevolg bij het aantal competitierenners.

Woensdag kreeg ik van Jan Roel van Rhee (skeelertv.be) wat informatie over een studie die hij gemaakt heeft over het aantal deelnemers van de indoorkampioenschappen. De resultaten van die studie en bijhorende prognose waren niet echt rooskleurig.

Quote Jan Roel:"Dit jaar waren er nog slechts 63 renners in het eindklassement van het Vlaams Indoor kampioenschap. Als deze trend zich doorzet, en helaas wijst niets op het tegendeel, dan zijn er vanaf 2012 (de trend gewoon geëxtrapoleerd) nog minder dan 40 deelnemers in het totale eindklassement, en in 2013 nog 32 deelnemers (telkens miniemen tot/met scholieren, jongens+meisjes samengeteld)."

Hoog tijd voor actie dus! Ik hoop dat het op het komende BK wat meevalt met het aantel renners, maar de voorbije wedstrijden zeggen mij toch geen al te hoge verwachtingen te hebben op een "groot" deelnemers veld. Willen we weer wat meer leden, renners,deelnemers aan wedstrijden krijgen gaan we toch iets moeten doen. Ik hoor van verschillende mensen goede ideeën, nu moeten die nog tot bij de juiste personen komen.

Greets

Geen opmerkingen: