maandag, mei 26, 2008

Muse tips, B.K. marathon

Tony Muse die nog steeds actief is in het skeelerpeleton heeft het op de site van de inline planet over enkele onmiskenbare tactics of ingesteldheid die men nodig heeft om het te maken.
  • Be the bus
  • Go out on a limb

Interessant om lezen, zowel voor de jeugd als voor de meer gevorderde renners, komende van één van de grote renners van eind jaren '80 en begin '90. De meeste waren toen nog niet aan het skeeleren, maar geloof me het was geen amateurke!

(foto skatingsisters)

Gisteren dan was het Bk marathon op het welgekende parcour in Wilrijk. De uitslag vind je hier. Bij de senioren was er in de eindsprint een klein akkefietje. De wedstrijd was niet echt snel: 1u12 ongeveer een 35km/h (in vergelijking met de wedstrijd in Vorden 39km/h). Vandaar ook een aankomst met nog een hoop renners. In het laatste rechte stuk (redelijk lang stuk) kwamen zowel Ferre als Bart in aanraking met een skeeler van een tegenstander. Bart ging daardoor bijna tegen de grond en de kans voor een goede klassering was dus weg.

Iets te weinig "be the bus" en daardoor ingesloten geraakt met als gevolg een ambetant contact een wedstrijd weg. Kwinten Tas en Stijn Van Hove sprinten vlot naar winst gevolgd door Jens Maertens.

Van RSC Heverlee was er nog een mooie 2e plaats voor Vera Huys,4e voor Yannis die dinsdag nog een serieuse smakker maakte samen met Katia Klein.

Vandaag werden dan ook nog de bijkomende selecties voor de EK's marathon bekend gemaakt.


Hierboven het verslag van skatepodium over de wedstrijd in Vorden. Mooi teamwerk van de Orana-renners die Bart naar de overwinning helpen.

greets

Geen opmerkingen: