woensdag, mei 14, 2008

BK vooruitloper

Komend weekend is het weer zo ver. Eén van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen zit eraan te komen. Zeker voor kadetten/scholieren en hoger... De laatste jaren kan je het niet over het BK hebben zonder enige vorm van selectie te spreken.

Dit jaar zal daarop hoogstwaarschijnlijk niet verschillen van andere jaren en tegen middernachten weet iedereen meestal al wie er geselecteerd is en wie niet. Daarna kan er dan een waarom die wel en die niet en weet ik veel wat nog beginnen.

Nu daar gaat het vandaag (nog) niet over. Bedoeling is van mijn vooruitzicht op het komende BK te geven. Wie gaat het goed doen, wie neemt de titels mee naar huis,...
Natuurlijk mag je in het weekend mijn prognose het bos in rijden, liefst zelf.

Om bij de gemakkelijkste categorie te beginnen juniors heren: Ondanks verlies in de "60m dash tegen ondergetekende" blijft de "kleine" Swings toch nog de grote kanshebber voor de titels. Al zijn er natuurlijk wel enkele kapers op de kust. Ik denk maar aan Wannes Van Praet die een goed weekend in Pamplona achter de rug heeft, Jore Vandenberghe die een goede indruk achterliet op de pinkstermarathon en daar door pech uit de wedstrijd moest. Brecht Desmedt liet ook een goeie indruk achter op dezelfde marathon en was in Heerde één van de enigste die bij Wannes bleef tijdens de puntenkoers. Op de korte afstanden verwacht ik nog wel iets van Niels Provoost. Heeft zich dit jaar toegelegd op de sprint, ben benieuwd wat dit geeft op de korte afstanden. Sander Corne heeft ook een goed weekend achter de rug en was in GG meer dan goed.

Seniors heren: Zal voornamelijk een wedstrijd tussen Heverlee en ZRC zijn. Bij Heverlee heb je Ferre en Maarten die de kleuren zullen verdedigen en bij ZRC heb je natuurlijk Kwinten Tas die in Pamplona wederom een zeer goeie 500m reed daar en dus bewees over serieus wat snelheid te beschikken. Met de Meulders, Van Hove en Seynaeve hebben ze toch ook een zeer sterk blok. Buiten deze 2 clubs mogen we ook Jens Maertens niet vergeten. 1ste jaar senior, heeft de voorbije 2 weken weinig wedstrijden meer gereden (gespaard,ziekte??).Heeft wel een goede spurt in de benen. Als hij dan nog gepiloteerd wordt door Davy Willems zal hij ook wel meedoen voor de knikkers. Als laatste dacht ik nog aan Jasper Corne, vorig jaar op een knappe wijze de puntenkoers gewonnen, maar van wat ik het laatst gehoord had is hij in op een training tegen de vlakte gegaan en was de schouder uit de kom. (Skatepdodium bevestigd niet deelname) Ik weet niet of hij kan deelnemen aan BK en hoeveel last dat eventueel zal opleveren. Ferre had er vorig jaar toch een behoorlijke tijd last van.

Seniors dames: In 2 jaar tijd veel opkomend talent verloren. Vorig jaar Maaike Polspoel, dit jaar hangt Nele Armee de skeelers aan de haak. Waren toch de dames die het moesten gaan doen bij de seniors de komende jaren. Hilde Govaerts zou niet deelnemen aan het BK. Op de korte zal het spannend worden tussen Britta,Kirsten Van Lancker en Jessica Gaudesaboos. Hebben allemaal bewezen redelijk wat snelheid te hebben. Wordt spannend. Op de lange afstand gaan we ongeveer dezelfde dames terugvinden met daarbij nog Suzanne Van Praet en Marjolijn Slembrouck. De dames categorie ligt helemaal open met het wegvallen van enkele van de toppers. Het wordt dus spannend!

Juniors Dames:Hebben dit jaar wel wat te bieden. Anke Vos van Zemst was tijdens GG zeer goed op dreef. Ook op de regiotraining bleef ze als enige lange tijd met de jongens meegaan. Inge Van Gysel heeft afgelopen week haar eerste marathon gereden (denk ik) onder loodzware condities. Valt te bezien hoe ze hiervan hersteld is en dan zal ze zeker meespelen. Hanne Wouters heeft de marathon in Heverlee aan zich laten voorbijgaan wegens ziekte. Hopelijk is ze genoeg gerecupereerd tegen morgen. Verder hebben we nog de dame uit Fratelli die ook al meerdere malen propere resultaten heeft laten zien.

Scholieren dames: Gok ik op Katia Klein. De laatste weken sterk bezig. Concurrentie van C. Jakkus uit Zemst.

Scholieren Heren: Wordt meer dan waarschijnlijk een eindstrijd tussen Mathias Voste (die zeer goede resultaten heeft laten zien in GG en 1e jaar is!) en Siemen Tas. Siemen heeft tijdens de eerste skate-off in Heerde enkele mooie resultaten neergezet. Aan elkaar gewaagd in deze categorie.

Kadetten meisjes: Waarschijnlijk één van de meest spannende wedstrijden van het kampioenschap. Vera Huys is de laatste weken sterk bezig. Ze moet wel afrekenen met Vicky Jacobs uit Zemst (ook al sterk bezig), Sandrine Tas (die altijd goed rijdt), die andere uit Zemst (naam kwijt). Leuke aan deze reeks is dat er altijd wel iets te zien is tijdens de wedstrijd. De meisjes rijden op een goed niveau en gaan ervoor!

Kadetten jongens: Wordt ook leuk. De gebroeders Bailly uit Zemst nemen het op tegen Yannis en Nicolas van Heverlee en Jens Provoost uit Zandvoorde.

Kortom het wordt hopelijk een leuk kampioenschap met verschillende mooie prestaties en mooie winnaars. Hopelijk geen blokwerk om de één of de ander aan de nodige titel te helpen, maar gewoon keiharde FAIRE wedstrijden! Laat ons hopen dat het weer nu nog mee zit. (voor zondag geven ze redelijk droog, zaterdag wordt iets anders).

Vergeet niet langs de stand van skeelertv eens langs te gaan, kan de moeite zijn.

Slus

Geen opmerkingen: