zondag, oktober 24, 2010

Silver is the new gold

Tegenwoordig is goud een beetje uit. Vraag maar aan een hoop trouwers. De meeste hebben zilveren ringen of wit goud. De traditionele goudkleur is een beetje uit de mode geraakt. Laat nu juist de kleur van de medaille van degene die op het hoogste schavotje staat  die ouderwetse kleur zijn.

Bart behaalde gisteren nog een modern kleurtje, maar laat ik het verslag beginnen bij het begin, Juniors dames.

Over de juniors dames valt eigenlijk weinig te zeggen. Geen Belgen en Colombia opermachtig. Dat valt dan ook op in de resultaten.


01
COL
15 Natalia Giraldo
21 Pts 16m11s506
02
TPE
52 Meng Chu Li
10 Pts
03
COL
17 Aura Quintana
09 Pts


Van de Europeanen was er weinig te bemerken buiten de plek 4 en 5, geen europeanen in de top 10.

Juniors heren dan wel een Belg (Siemen Tas). Mathias spaarde zich vanzelfsprekend voor de finale 1000m.
Siemen pakte het verstandig aan en ging (volgens mij toch) voor plek 3. Hij wachte tot het laatste kwart van de wedstrijd en nam toen 4 punten. Probleem is dat je wanneer je voor die plek rijdt je ook een beetje geluk moet hebben. Peleton moet je wat laten gaan en je moet een partner bij je hebben die geen punten van je steelt. Die partner was geen probleem ,maar het peleton was maar 10m achter, dus stopte het na die poging. De Zwitser Wenger had dan meer "geluk" hem liet het peleton op het einde begaan en hij nam in totaal 9punten. Wat ongeveer het aantal is om het brons te nemen, gemiddeld gezien.

De Zwitser ging 2x, Siemen 1x, daar het verschil waarschijnlijk, samen met het iets gelukkiger vallen van de poging. In totaal toch nog een 8e plek voor Siemen, wat je natuurlijk met volle moed doet uitkijken naar de weg.

01
KOR
60 Sang Cheol Lee
16 Pts 15m03s791
02
COL
21 Boris Peña
12 Pts
03
SUI
72 Livio Wenger
09 Pts
04
USA
80 Mario Valencia
07 Pts
05
TPE
74 Tsung Nan Lin
06 Pts
06
ARG
01 Kevin Kuwada
05 Pts
07
FRA
36 Pierre Peridy
04 Pts
08
BEL
10 Siemen Ta
04Pts


Mathias stond dus in de finale van de 1000m. Hij kreeg daar tot 2x toe een oplawaai van een Aziaat. Moest dus aan de laatste ronden beginnen achteraan. Daar kreeg hij het dan ook moeilijk bij het volgen van al dat geweld en hij werd uiteindelijk 5e. Niet slecht voor een 1ste deelname!

Bij de seniors dames was het overgewicht van Colombia overduidelijk. Op verschillende websites lees je dat Nicole Begg altijd geviseerd wordt, maar de Colombiaanse en Italiaanse dames zijn gewoon zoveel sterker. Met nadruk dan op de Colombiaanse dames. Deze komen al juichend uit de bocht en rollen het laatste rechte stuk groetend naar het thuispubliek.

01
COL
17 Alexandra Vivas
24m48s176
02 
COL
16 Brigyte Mendez
03
ITA
37 Laura Lardani
04
ITA
36 Simona Di Eugenio
05
ARG
03 Melisa Bonnet
06
CHI
09 Catherine Peñan
07
NZL
47 Nicole Begg
08
FRA
25 Justine Halbout


Als apotheose dan de 15km afvalling. Vuile wedstrijd, met een hoop DQ's, van de Italianen oa (die propere coureurs... Francolini...) Bart veel werk moeten opknappen in het zoeken van een plaats en deze verdedigen. Colombia had Cifuentes als speerpunt voorafgegaan door meester helper Rosero. Laatste 2 ronden zit Bart op plek 4 (iets te ver naar mijn goesting), Amabili Ita voor en dan Cifuentes en Rosero van Colombia. Rosero trekt aan, gaat wat opzij en laat Cifu door. In het volgende rechte stuk gaat Bart over Rosero en Amabili. Ondertussen heeft Cifu al een gat(je) geslagen Bart komt nog tot in het wiel in de laatste bocht, maar krijgt hem niet meer geremonteerd op de meet 1.5meter achter. Terug dat moderne kleurtje!

Bart is samen met Rosero één van de sterkste mannen uit het peleton. En het hangt van kleine dingen af (zoals altijd) om de overwinning te pakken. Vandaag is er terug een dag en de weg komt er ook nog aan. We proberen dus dat ouderwetse kleurke te verkrijgen, want we zijn toch wel een beetje fan van dat ouderwetse dingetje!

Greets

Geen opmerkingen: