woensdag, oktober 27, 2010

Dag 1 op de weg (reeksen)

Verslag van piste (mijn visie erop) vind je na het WK hier wel terug. De rustdag was voor mij ook een rustdag (verbeterdag).

Herman Swings heeft zich tijdens de reeksen deze morgen bezig gehouden om enkele foto's van onze landgenoten te nemen.

Moest je de resultaten nog niet gevonden hebben op de verschillende sites. Hier zijn ze.

Het wegparcour is een beetje een ramp. Smal en zeer bochtig. Wordt dus moeilijk voorbijsteken. De scherpe bochten halen er dan ook nog eens de snelheid wat uit.

Op hoge snelheid zal er dus niet veel kan op inhalen zijn. Zal dus een zaak zijn van op tijd te vertrekken en het vol te houden. De laatste bocht ligt dan ook nog eens in dalende lijn en redelijk scherp.

In ieder geval vandaag toch een goede kans om ons medailleaantal omhoog te krikken. Om te beginnen met Wouter op de 200m. Hij zit 4 tienden achter op nummer 1. Wat een redelijke achterstand is. Plek 3 is zeker haalbaar. 1 en 2 iets moeilijker denk ik, maar natuurlijk niet onhaalbaar. Volgens mij gaat de winnaar ergens rond de 16.88 - 16.75 rijden. In de veronderstelling natuurlijk dat het sneller ligt 's avonds.

Daarna komen Siemen en Mathias in de puntenkoers. Ze zijn allemaal vlot door hun reeks geraakt. Mathias zelfs zo vlot dat hij op de foto's precies alleen op de baan is. Is wel degelijk tijdens de wedstrijd getrokken.
Siemen heeft op het EK bewezen dat hij sterk genoeg is om deze afstand naar zijn hand te zetten. Hij zal een prestatie van het Ek-kaliber nodig hebben om op het podium te geraken, maar de voorbije wedstrijden hebben getoond dat hij zeker niet onder moet doen voor die andere mannen. Als Mathias dan hier en daar nog eens een handje kan toesteken is alles mogelijk!

Daarna de seniors heren. Een nieuwe kans voor Bart op ere-metaal. Volgens de jongens is het een omloop die veel vuil gedrag gaat opleveren en uitnodigt tot het blokken van de tegenstanders. Zal dus een zaak zijn om eerst te vertrekken en het dan vol te houden op het laatste rechte stuk. Die laatste bocht zou in Bart zijn voordeel moeten liggen als iets "lichtere" renner. Zaak is zoals altijd vooraan geraken en zo lang mogelijk, zo weinig mogelijk inspanning doen. Ferre zal proberen Bart zo goed mogelijk naar de finale te loodsen.

De reeks van de puntenkoers was daarstraks bijna afgelast, door regen. Wat deze nieuwe ondergrond gaat geven in het nat is nog een andere vraag. Voor mij mag het wel droog blijven. Over een kleine 15' zullen we het zien.

Jelle

Foto's (c) Herman Swings

Geen opmerkingen: