vrijdag, juli 30, 2010

Problemen brengen meestal een vriendje mee...

Na de ganse miserie over de wedstrijden is er gisteren dan nog een verlengstuk aan gebreid door de juryleden.
De afvalkoers bij de mannen had meer weg van een boksmatch dan een wedstrijd. Het begon al in de start waar Bart al een tik kreeg en tegen de grond ging. Gelukkig voor ons floten ze de wedstrijd af en mochten ze opnieuw starten.

Herstart dus en na 5 ronden had zowel Ferre als Bart reeds de eerste verwittiging vast. Niet voor duwen, neen voor het wijzen op een fout kregen zij een waarschuwing. Nadat ze onder hun 3 vooraan geraken, komen de Franse renners naar voren met de Italianen. Bart probeert vooraan te geraken en wordt tot 3x op 1 recht stuk FLAGRANT geblokt door 1 van de Franse renners. Het volgende rechte stuk probeert hij het weer en terug wordt hij bijna in de kant gereden. Vlak voor de koersrechters opnieuw van dat , Bart geeft die renner een zet en RARA, Bart wordt uit de wedstrijd genomen.Zomaar ineens eruit. Enige rondes later wanneer het een nipte afvalling was voor Maarten roepen ze Jore Vandenberghe af. Deze deed niet mee dus bleef iedereen voortrijden.

Na een ronde roepen ze dan maar het nummer van Ferre af, die reed 4 plekken voor Maarten op het moment van de afvalling. Verbijstering alom... Maarten laat zich nog afzakken en zegt ik was de renner die achteraan zat, allemaal geen baat, beide uit de wedstrijd. Komt nog eens bij dat de juryleden dan dreigen met hun voor gans het kampioenschap te schorsen wegens onsportief gedrag (ze hebben natuurlijk van "hunne tak gemaakt" wegens onjuiste beslissing van de juryleden). Het enorme boegeroep (en vliegende schoenen) dat ze rond hun oren kregen had er misschien mee te maken.

Uiteindelijk staat Italië met 3 man op het podium. De winnaar heeft dan nog het lef om rond te rijden en zijn "overwinning" zeer uitbundig te vieren.

Hoe komt men nu tot zoiets, vraag je je dan af? Er zijn maar liefst 16 Italiaanse juryleden van de pakweg 20-25 in totaal. Er zijn 2 duitse renners voortijdig gedeklasseerd, 2 Franse, 1 Belgische en een hoop verwittigingen gevallen aan iedereen buiten... de Italiaanse ploeg. Die 3 heren die rijden de ganse tijd bij de eerste 10 zitten midden in het gewoel en toch hebben die met hun drie in totaal 1 verwittiging gekregen??

Blijkbaar kunnen ze op een faire manier niet winnen. Ik begrijp nu waarom sommige renners alleen kiezen voor het WK en niet op deze partijdige Europese kampioenschappen willen starten.

Hopelijk vandaag beterschap (al zit het weer wat tegen)

Slus

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ah bon, op de livestream waren rare dingen te zien maar het was niet echt duidelijk wat het was. Het boe-geroep was wel duidelijk te horen. En vanuit België kunnen we dan alleen maar zeggen: BOEEEEEEEEEE
Hopelijk vanaf nu eerlijkere koersen dan!
Grtjes

Anoniem zei

Je schreef terecht "partijdige Europese kampioenschappen". PARTIJDIG, dat is wel hét woord dat in de hele skeelerwereld ingebakken zit. Roei dat maar eens uit. Dat is al even moeilijk als het uitroeien van de Al Quaida of de Taliban door een wereldmacht als de VS.

In China bestond ten tijde van Confucius al een spreekwoord: je kunt tegen 2 dingen niet vechten, dat is malaria en corruptie.

Jan Roel

superfly zei

De samenstelling van de mannen en vrouwen in 't wit is inderdaad niet meer normaal.

@ J.R., De standpuntent over federaties en omkadering zijn ondertussen bekend en wijd verspreid. Laat ons nu AUB focussen op het sportieve, al was het maar voor de duur van het EK.

Vincent Jr.

Kriekske zei

Jelle, ik ben benieuwd hoe daar ter plaatse officieel op de arbitrage gereageerd wordt. Worden dergelijke voorvallen door de delegaties aangekaart bij de organisatoren? Worden er met verlschillende landen tegelijk op gereageerd?
Grts,
Fik