dinsdag, augustus 03, 2010

EK 2010 Piste re-cap

Piste zit er op. Vandaag de weg reeds op gang geschoten met de 200m tijdrijden (reeks).Maar eerst even over de piste.

Scholieren dames:

Hebben het alle drie zeer goed gedaan. Sandrine steekt er natuurlijk iets bovenuit met haar 2 medailles, maar ook Vicky en Ellen deden het voortreffelijk. Wetende dat Ellen dan nog "maar" 1e jaar is, dan is de opvolging toch wel verzekerd. De aflossing was een jammerlijke 4e plek. De aflossingen waren niet helemaal goed (te vroeg) waardoor ze altijd een beetje achter de feiten aanliepen. De piste is dan zeer moeilijk, dus voorbij steken zat er niet meer in. Toch een knappe prestatie van de cadetten. Hopelijk op de weg even goed of nog iets beter.

Juniors heren:

Hoewel ze "maar" met twee zijn. Staan ze meer dan hun mannetje. Ze hebben de lange afstand onder hun beide verdeeld. De afvalling was voor Siemen (4) de punten/afvalling voor Mathias (3). Op de afvalling dacht ik eerst dat het omgekeerd zou zijn. Siemen reed immers altijd met zijn neus in de wind, Mathias erachter. Niet echt mijn tactische keuze, maar met een 4e plek toch een mooi resultaat. Op de punt/afvalling ook mooi teamwerk met dit keer wel een medaille voor Mathias. Kan er verder niet veel over vertellen want niet gezien.

Seniors dames:

Hanne op haar 300m juist uit de finale (13). De piste was geen gewone opgave, zoals we bij de jongens ook enkele kleppers hebben zien "stuikelen". Op de 500m kwam het "gemis" aan EK-ervaring wat naar boven, te gemakkelijk laten wegdrummen in een bocht en dan er niet meer voorbij geraken. Weer een les naar volgend jaar toe. Op de 1000m ging het al een pak beter (9). Beetje een loterij met de tijden, tenzij je Bart heet is het gewoon vollebak rijden en hopen dat de rest van je reeks er ook zo over denkt. De weg is voor Hanne al goed begonnen met een finaleplaats op de 200m (8), zullen zien wat dit vanavond oplevert.

Seniors heren:

Dat de piste Wouter niet echt ging liggen was op voorhand geweten. Dat hij niet in de finale zou zitten (13) was een beetje een verrassing. De weg zal hem normaal gezien een pak beter liggen. Met een (5) plek zit hij in ieder geval stevig in de finale. Hij heeft het wegparkoer in ieder geval goed verkend, dus dat komt wel goed  deze avond.
Over de afvalling is al genoeg geschreven. Uiteindelijk is er maar 1 belg die in de uitslag staat en dat is Maarten op plek (9). Ferre en Bart kregen dus een DQ.

Punten/afvalling daarentegen was weer zoals het hoorde. Veel minder waarschuwingen (tsjiens) en de Belgen vooraan. De Italianen daarentegen hadden hun les blijkbaar niet geleerd. 2e sprint al direct met 2 Bart aan het blokken. Dan nog binnendoor willen gaan in de bocht en iets te glad... één minder. De andere Italiaan natuurlijk van zijn tak aan het maken dat Bart gedwud had, 5 ronde later slaagt die ook tegen de grond (Karma??). Bleef dus alleen de kopman over (Matteo Amabili) en die was helemaal geen partij voor Bart 44punten tov 14punten. Natuurlijk kwamen zowel Ferre als Maarten puntjes afpikken van hem tijdens de tussensprinten. Op een gegeven moment komen Bart en Ferre als 1 en 2 over de meet. Ferre houdt de benen stil, Bart weg en niet meer terug gezien. Ferre wordt in de totaalstand 4e , Maarten wordt 8e. Misschien voor Ferre nog iets meer in gezeten had hij zich wat meer op de Spanjaard gericht. Zowel Ferre als Maarten rijden op zo een moment voor de overwinning en voor niets anders. Uiteindelijk is dat wat telt.

1000m, reeksen heb ik niet gezien.De finale was heel "proper" en heel logisch. Er was niemand op de piste die op volle snelheid zonder een fout te maken kon voorbijsteken buiten Bart. Komt er dan nog eens bij dat Bart over 2 ronden ook de snelste van het peleton is en dan ben je de verdiende winnaar.

500m halve finale, Bart zijn zwakste punt hierin is de start. Hij mocht op plek 2 starten met naast hem 2 Italianen. Natuurlijk wordt hij door de buitenste Italiaan (die rapper weg is) geblokt. Resultaat een 4e plek in de eerste volle ronde. Daarna even zoeken en ritme vinden, nummer 3 voorbij gaan en de wedstrijd zit erop. 3e en uitgeschakeld in de halve finale. Op de weg zou dit iets anders moeten gaan. Bart wordt dus 5e in de 500m.

De aflossing was ook een zeer propere koers. Zeer snel ook, België, Italië en Frankrijk waren redelijk snel afgescheiden van de rest van het peleton (Nederland, Spanje en Portugal). Maarten werd dikwijls naar 2e plek geduwd door Bart, jammer genoeg was dat langs de binnenkant en kon Italië (Francolini) terug binnendoor komen. Ferre had de Italiaanse sprinter in zijn reeks (Peruzzo), gevolg was dat het vollebak optrekken was om in de bochten het gat niet te groot te laten worden. Op het recht stuk kwam hij altijd terug bij , maar van proberen passeren was dus geen sprake.

Dat is dan ook de enige fout die de jongens gemaakt hebben. Te lang op de 3e plek blijven zitten, tijdens de laatste ronde kon Bart nog 1 man terugpakken, maar Frankrijk was juist een wiel of 2 te ver. Verdiend gewonnen van de Fransen, ze hebben 80% van de race op de beste positie gereden (op kop) en het op het einde ook afgemaakt. Spijtig voor ons, want een verlenging van de titel was wel mooi geweest.

Deze avond dus de weg, hopelijk kunnen we de serie van de laatste dagen voortzetten. Volledige resultaten vind je hier.

Laters

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Jelle,

je schrijft dat de afvalling voor mij bestemd was, maar dat was niet zo.

De coach had gezegd dat we allebei onze eigen weg moesten gaan. Zo ook op de puntenkoers, maar daarop voelde ik mij niet zo sterk, daarmee dat ik besloten had om Mathias te helpen ;)

Siemen

Itachimaru zei

Hey Siemen,

Versta ik dan helemaal niet. Met een beetje meer hulp kan je daar dan toch een medaille nemen? Soit, nogmaals proficiat met je prestatie dan, was nog knapper dan.

Itachimaru zei

Hey Siemen,

Versta ik dan helemaal niet. Met een beetje meer hulp kan je daar dan toch een medaille nemen? Soit, nogmaals proficiat met je prestatie dan, was nog knapper dan.

Itachimaru zei

Hey Siemen,

Versta ik dan helemaal niet. Met een beetje meer hulp kan je daar dan toch een medaille nemen? Soit, nogmaals proficiat met je prestatie dan, was nog knapper dan.