zondag, augustus 08, 2010

Slecht bezig

"Gij bent slecht bezig" deze woorden kwamen uit de mond van L. Hebbrecht (voorzitter NSC) donderdagavond na de puntenkoers voor de heren. Ik ben dus slecht bezig (was tegen mij), want ik stook op mijn blog. Stoken =>; Ophitsen volgens de woordenboek.

Vorige week maandag? de dag van de punten/afvalling op de piste. Maarten Swings rijdt daar volgens mij een zeer verdienstelijke race. Probeert punten af te nemen van Bart zijn concurrenten, haalt het tempo uit de kopgroep, zorgt dat Ferre die op dat moment 4e stond er niet afvalt en zorgt dan ook nog dat hij er zelf niet afvalt. Uiteindelijk wordt hij 8e. L. Hebbrecht zegt daarna tegen vader Swings dat Maarten slecht gereden heeft?? De man die samen met H. Laureys, E. Vandenberghe, J. Piotrowsky en N. Vanavermaete beslist heeft om Maarten niet te laten starten op de weg, die ook samen met de rest van de NSC leden een eventuele WK-selectie moet gaan maken. Of toch de uitslagen moet interpreteren en zijn goedkeuring geven...

De man die op de vergadering een dikke maand geleden waar men de NIET-selectie van Hanne Wouters ging proberen te verantwoorden (maar niet in slaagde), zei dat Hanne nog niet klaar was voor het EK. Ze moest nog een jaar wachten, sterker worden...

Ondertussen is ook de marathon afgelopen en is nog maar eens bewezen dat de 3 renners van Heverlee met kop en schouders boven de andere Belgen uitsteken op de lange afstand. Als op de puntenkoers Kwinten op 10 ronden van de 25 volledig kapot uit de wedstrijd stapt,...

Die 5 mensen hebben dus  Maarten zijn wedstrijden op de weg onterecht en voor geen enkele (zinnige) reden  afgenomen. Dan zit je daar op het EK en zie je Kwinten de afstanden rijden waar Maarten had MOETEN op staan. Nu dit is geen aanval op Kwinten, want die heeft zijn best gedaan, hij was ook stikkapot op die puntenkoers, maar hij was niet goed genoeg, jammer voor hem natuurlijk, maar ook (nog meer) jammer voor Maarten want die moest aan de kant blijven staan.

Ik zeg tegen men renners altijd in het begin van het jaar "zie dat je er boven uitsteekt, dan kunnen ze niet anders als je meenemen", blijkbaar moet ik dit aanpassen. Meenemen doen ze wel, maar ze kunnen je nog aan de kant zetten/houden.

Als dit dan stoken is dan is het maar zo. De enige verdediging die we hebben is de rest van de (skeeler)wereld laten weten wat de zogenaamde experts, de "oude" rotten, in alle "eer en geweten" beslissen. Die ongefundeerde, respectloze en volledig NIET toekomstgerichte beslissingen aankaarten en publiekelijk maken.Zo zie je maar, de mensen van het NSC/VRB die onze sport hoog in het vaandel zouden moeten dragen, gaan liever geniepig te werk. Strooien hier en daar wat verhalen rond, wansmakelijke toestanden, die het vertrouwen van deze mensen onmogelijk maakt!

Ter verdediging van L.Hebbrecht kan ik dan toch nog zeggen dat hij de enige van het comité was die tot bij ons kwam (al was het dan maar om tegen mijn moeder te zeggen dat ze het hotel voor Colombia moest regelen), de andere leden waren in geen velden of wegen te bespeuren. Het was verstopperkestijd! Nog nooit gezien/gehoord wat er dit jaar al allemaal door die heren is uitgespookt!

"De bejaarde bestuursleden van de CEC (= technische commissie hardrijden van de Europese bond) zijn in de 100 jaar dat ze in functie zijn nog nooit op het idee gekomen de plaatselijke organisaties te instrueren iets te regelen voor de pers. Hun interesse gaat voornamelijk uit naar de hoeveelheid sterren van hun hotel, of het wel dicht genoeg bij het parcours is, wat er die dag op het menu staat en of de echtgenotes mee kunnen."

Quote Karin Verhoef ,skeelerforum. (beslist eens lezen want ze slaagt nagels met koppen)

Ik was van plan om nog een recap over de wedstrijden op de weg te schrijven, maar ik heb genoeg van deze wansmakelijke bedoening. Dit EK zal vooral bijblijven door de extrasportieve gebeurtenissen en dat is jammer want de prestaties van onze renners was schitterend!

Ik wil dan toch nog even de juniors heren benadrukken. Siemen en Mathias reden op de 10km puntenkoers werkelijk subliem. Alles liep perfect en wordt dan uiteindelijk knap afgemaakt door Siemen. Daarna presteren ze het om met maar 2 renners brons te halen in de aflossingswedstrijd. Echt super knap!

Ik hoop dat het NSC/VRB genoeg visie heeft om die 2 renners een ticket naar Colombia te arrangeren. Ik ben benieuwd wat ze daar gaan doen, maar na zo een EK gaan ze daar toch zeker niet kansloos zijn!

Ik schrijf dit in volle "eer en geweten" en in tegenstelling tot de heren van het NSC herriner ik mij zeer goed wat er gezegd is geweest en hoe er gereden is.  Ze hebben nog maar eens ongelijk gekregen! Hoe kunnen we met zo een mensen verder...

Jelle Spruyt

7 opmerkingen:

Dimitri zei

"When someone is strong enough to believe in something only they believe in, people are going to call them crazy... sometimes crazy is a label that the average people put on the exceptional"

"you can learn more from a CRITIQUE than from a COMPLIMENT"

"LOVE your haters they're your biggest FANS!"

Itachimaru zei

Kanye Quotes boven gehaald... :-)

Dimitri zei

You gotta love Kanye...;)

Kevin zei

Jelle,
Pas op, ge gaat hier geen vrienden mee maken! Toen wij dit een aantal jaren geleden aangekaart hadden, werden wij daarna door Wouter Hebbrecht erg vies bekeken! Waarschijnlijk ook de reden waarom Wouter en ik geen vrienden zijn (zelfs niet op facebook!) :))

Ik ben blij dat jullie nu ook tot deze conclusie zijn gekomen. Dat men nu eindelijk eens met de schuurborstel komt! Maar wie gaat dat zijn! You'll need to have some balls!

Voor de rest haal je aan dat Karin de nagel op de kop slaat, maar dat doe jij ook. Had je al eerder kunnen doen, maar blijkbaar is dit de eerste keer dat jij in aanvaring bent gekomen met de mannen die het al een aantal jaar naar de ganzen helpen!

En nu ACTIE! Wie durft het? Ik ben benieuwd of er eindelijk iets gaat veranderen.

Thanks voor al je posts. Ik ben het wel (weer niet) eens met L.H. Stoken?? Voelt hij zich geviseerd? vreemd.

Oh ja, ook net dat filmpje gezien met titel portrait Bart.. SUPER. Al liep daar toch weer dezelfde man voorbij in niet nationale uitrusting. ach ja, die ene zal zich wat meer kunnen permitteren als de anderen, zelfs al zijn de resultaten er helemaal niet naar!

Dat ze gewoon 2 stappen opzij zetten! Het is al 5 na twaalf!

Kevin

Anoniem zei

hey Jelle, ik vind het super dat er iemand eerlijk is over het skeelergebeuren, het had al veel eerder moeten gebeuren. Want het is niet iets dat dit jaar begonnen is. Vorig jaar lieten ze me thuis zoals ze tegen Hanne ook hebben gezegd: een jaar meer om te trainen, om sterker te worden..
Hanne heeft super gereden! (dat wou ik ook even kwijt) en natuurlijk de mannen ook e..
Laten we hopen dat ze de druk voelen van de mensen rond het skeeler zoals oud renners, renners, ouders, fans..
Ooit zal het wel veranderen, maar hopelijk niet te laat..
Kirsten

Itachimaru zei

@ Kevin: Het gaat er hier niet over vrienden of vijanden maken. Het gaat erom dat de mensen weten wat er allemaal gebeurd/gezegd wordt door de mensen die de beslissingen nemen en op welke manier dit dan nog gebeurd.

Ik dacht dat er daar toch nog serieuze mensen in die comité's zaten maar spijtig genoeg (en dat meen ik echt) ben ik op dat vlak serieus teleurgesteld.

Met wat ik hier geschreven heb, moet men mij niet vies aankijken. Ik heb niets geschreven dat iedereen aanwezig daar niet gezien/gehoord heeft. Ik trek daar mijn conclusies uit, de rest zal dat ook moeten doen...

Jelle

Anoniem zei

@Jelle: moedig dat je blijft rapporteren. Blijf erover schrijven Jelle!

@Kevin: je schreef "Wie durft het? Ik ben benieuwd of er eindelijk iets gaat veranderen". Kevin, als de nood het hoogst is, dan is de redding nabij. Er zijn waarschijnlijk veel mensen die opnieuw willen beginnen om een nieuw beleid te maken. Maar zonder de oude rotten.