woensdag, augustus 04, 2010

1e dag EK-weg

Door regen dus geen 200m op het programma. Wel de afvallingen. Deze begonnen pas om half 11. Toen moest er nog 70km gereden worden en de gebruikelijke pauzes. Een lange nacht dus...

(c) pureskatingnews
Seniors heren starten dus om 12u30. Is geen uur om nog aan topsport te doen. Men vraagt zich dan af waarom we geen olympische sport zijn. Buiten het gebrek aan fatsoenlijke juryleden, is dit toch ook één van de minpunten. Nu goed dit is voor iedereen zo, dus zijn ze op dat respectabele uur vertrokken voor een 20km afvalling.

De weg is super snel en perfect voor het skeeleren. Enige nadeel, hij droogt zeer slecht. Gevolg daarvan was dat alle wedstrijden zijn verreden op een nat wegdek. Ook dit is natuurlijk voor iedereen hetzelfde. Seniors heren starten dus en vanaf de start schiet Nederland met 3 op kop en beginnen te rijden. Het waren 49 ronden en volgens mij hebben die gasten zeker tot en met ronde 10-12 op kop gereden en tempo gemaakt. Serieus tempo. Als je dan op knsb-tv het filmpje ziet dan zeggen de jongens dat ze het de Belgen en de Italianen moeilijk hebben willen maken.

Nu dat hebben ze dus in het geheel niet gedaan. Ze hebben het ons en Italië en Frankrijk juist gemakkelijk gemaakt, want nu moesten wij niet het tempo maken. Ook wij hebben bijna 40 ronden op het gemak gezeten. Tegen dat de tijd daar was en het "gevaarlijk" begon te worden heeft Frankrijk overgenomen en zaten de Nederlanders vanachter. Een tactiek die ik toch niet helemaal begrijp. Met het kaliber van renners van de Nederlanders had ik dit toch wel wat anders aangepakt. Crispijn & Ingmar laat je toch niet van in het begin tempo maken... Voor ons pakte het natuurlijk wel goed uit (en voor de andere landen buiten Italië).

Wij hebben denk ik maar 1x op kop geweest toen Bart even naarvoor ging. Voor de rest zijn zowel Ferre en Kwinten niet éénmaal met hun neus in de wind geweest. Uiteindelijk komen we dan tot een elitegroep van 5 met Ferre, Bart, Lepine, Fernandez en Francolini. De bedoeling was om de sprint aan te trekken voor Ferre. Nu hij zat op het einde in 5e plek, te ver naar achter dus (het is ook op de weg moeilijk voorbijsteken). Bart heeft dan nog tot de laatste 200m gewacht en dan op het lange rechte stuk "makkelijk" naar de overwinning gesprint. Lepine 2e, Francolini 3e, Ferre eindigde dan 5e. Nummer 3 voor Bart, voor Ferre had een droog wegdek waarschijnlijk een beter resultaat gehad, maar het zal voor een volgende keer zijn.

Bij de juniors hadden de jongens wat last van de regen. Komt er nog is bij dat van in het begin de Denen om één of andere reden als "zotten" op kop waren aant rijden. Moeilijk dus om je positie te verbeteren. Uiteindelijk worden ze 14e en 11e. Jammer want ze zijn allebei toch wel goed voor een plek bij de top 10. Zal voor morgen zijn.

Straks dus nog een finale 200m en de 500m (of zo hoor ik toch). Hanne was mooi 8e in de reeks (nieuw BR, en dan nog zeiden er sommige leden van NSC dat ze er niet bijhoorde), Wouter was ook 8e, Jore 12e en Sandrine ook 12e.

Zien het straks wel. 

Geen opmerkingen: