woensdag, augustus 18, 2010

Wk selectie??

EK ondertussen enkele dagen gepasseerd. Via ZRC kan je de uitslagen van de Belgen nog eens samengevat bekijken. Zoals je misschien al gemerkt hebt zijn er al enkele landen die hun selectie reeds gemaakt hebben.
Bij ons is het nog steeds wachten op nieuws. Met de hoogte en de problemen die daaraan gekoppeld zijn zou het wel handig zijn om dit wat op voorhand te weten.

In de US zijn de selecties via hun befaamde trials gemaakt. Men zou misschien denken dat dit ook een idee voor bij ons zou kunnen zijn. Tot als je dan Joey zijn uitleg over hoe hij zijn "vriend" in de selectie helpt hoort.Dit legt dan direct één van de pijnpunten van dit systeem bloot. De Colombianen zijn ook bezig aan hun trials. al weet ik niet juist of daar ook met punten wordt gewerkt of alleen de winnaar recht heeft op een WK plaats.

Via de blog van Wouter weten we ook dat de Belgen een nieuwe nationale coach hebben. Een superster in eigen land. Jorge Botero, meervoudig wereldkampioen, maar vooral verzamelaar van edelmetaal. Is natuurlijk wel iemand die weet hoe het moet gebeuren op de kampioenschappen. Het feit dat hij dan nog Colombiaan is zal meer dan waarschijnlijk een meerwaarde voor ons opleveren.

Verder liggen de datums vast om naar het ABC te gaan en gebruik te maken van de klimaatkamer. Moesten er nog geïnteresseerde zijn neem dan zeker contact op met Herman Laureys. Bedoeling is om daar 2 tests te doen. 1 op zeeniveau en 1 op een hoogte (vergelijkbaar) van 2100m-->plek van het wk. Deze 2 eens over elkaar te leggen en te zien hoeveel conditieverlies een bepaalde atleet heeft. Daarna kan er eventueel meer worden getraind in de klimaatkamer om de overgang naar die hoogte zo snel en goed mogelijk te maken.

Van zodra de eerste testen gedaan zijn laat ik jullie iets weten. Meer weten over het ABCtopsport klik hier.

Om af te sluiten nog een video van het nieuwe WR 300m piste. Eens kijken of je de stijl herkend en dan waar hij geweest is.Greets

4 opmerkingen:

Jasper zei

Haha, De stijl is duidelijk de Joey Mantia style. Waar is hij geweest??

Itachimaru zei

Bij Renee Hildebrand :-)

Anoniem zei

wanneer wordt de WK selectie bekend gemaakt?

Itachimaru zei

Wanneer deze gemaakt is...