vrijdag, juli 23, 2010

Alors on danse!!!

Op 12/7 komt er van de TDskeeleren  een oproep om je voorkeurswedstrijden naar de nationale trainer te sturen (die tot op heden geen enkele officiële aankondiging heeft gehad, buiten hier en jongstleden op de site van Brugge). Vandaag is er dus een antwoord op gekomen van de VRB en niet van de nationale trainer??

Wat daar dan direct opvalt is dat de ploeg van de aflossing op de piste vorig jaar niet meer in die formatie mag aantreden. Dezelfde ploeg die dit jaar op de WIC in Geisingen de aflossing op zijn naam schreef tegen Bont Arena en 2 Powerslide ploegen (ga maar eens kijken op de websites wie daar allemaal inzit). Die daarna dan nog de ploegkoers in Gross Gerau won en ook het BK (2man) makkelijk won.

Ploegmaats die al een ganse tijd samen rijden (Club, Team), die bewezen hebben dat ze het kunnen! Vandaag moet daar ineens minimum iemand van ZRC in die ploeg zitten. Moet er soms steeds iemand van ZRC een medaille hebben???? Als ze die natuurlijk al kunnen behalen... Welk verhaal zit hier weer achter?

Over de rest van de afstanden ga ik het hier vandaag nog niet hebben (die moeten worden geheim gehouden!!!! Stel u voor dat de concurrentie weet hoe we gaan rijden... :-) 1e bewijs van vakkundigheid!

Blijkbaar gaat men ervan uit dat het EK een scoutscamp is (bij de chiro is dat ni :-). Dat men maar mooi moet proberen de plaatsen te verdelen. Nu mag jij eens en dan mag ik terug, neen,neen geen 2 keer achter elkaar! Op de VRB heeft men het over TOPSPORT! Men heeft daar zelf een commissie over opgericht. De nationale trainer die zit daar in (of Roland deed dat tenminste), ik vraag mij af hoe ze dit dan gaat uitleggen als topsport. Mijns inziens zet je de beste renners in op de wedstrijden. Niet degene wie zijn "tour" het was.

Nu het komt altijd terug op hetzelfde probleem hé. 6 man voor een EK dat is er minstens 1 teveel. Die ene moet dan natuurlijk wedstrijden hebben, zeker nadat vader zoveel moeite gedaan heeft om die in de ploeg te krijgen. Die ene die bij de seniors nog niets bewezen heeft (nog geen platte vijg dit jaar), die gaat dan de mensen die wel al hun waarde bewezen hebben verstoten.

Ergens klopt daar toch ergens iets niet? Of ligt dat aan mij en zie ik dat verkeerd? Ze trainen allemaal hard, alle 6. Met dan dit kleine, maar belangrijke verschil, de resultaten zijn er bij de 5 wel!  Hoe moet dit dan verder nu? Gedurende het ganse jaar presteren om dan "gerold" te worden door vriendjespolitiek...


"A small body of determined spirits fired by an unquenchable faith in their mission can alter the course of history. 


Laat ons hopen want de werkelijk groteske dingen die hier gebeuren, kunnen niet meer door de beugel en maken het skeeleren kapot! Als het al niet zover is...

Slus

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Hopelijk kunnen deze 'zieke' geesten onze subsidie's die we mislopen bij Bloso dan recupereren bij hun corrupte bank(ze hebben trouwens al bewezen dat ze het kunnen). De medaillekansen in deze formatie zijn onbestaand, andere landen zullen België dankbaar zijn. We zullen ze dit jaar zelfs meer dan 1 medaille gratis geven. Hoe ver gaat 'liefde' in deze provincie,zelfs de kerk weet ervan mee te spreken.

Anoniem zei

Ik heb de vooropstelde wedstrijdselecties zelf kunnen doornemen, hierin ontbreekt elke sportieve logica. Hierin ontbreekt elke sportieve rechtvaardigheid.
Indien deze niet worden herzien, zal ik mij met alle mogelijke middelen inzetten om dit recht te zetten voor, tijdens of na het EK. Ik zal er voor zorgen dat recht geschiet , en dit uit respect voor alle renners die mogen of niet mogen (moeten) deelnemen aan het EK.

Herman Swings

Kevin zei

Of misschien moet Bart (als leider) maar eens op tafel slaan. En hij kiest wie het best geschikt is in de wedstrijd om hem bij te staan?

Dat gebeurt in andere sporten ook?

Of Bart kan eens weigeren aan de start te gaan staan.

Oh, het is gek om dit allemaal te lezen. Het gaat van kwaad naar erger! :(

Wanneer komen er eens mensen aantreden die weten waar ze mee bezig zijn? GOSH!

Het is zonde!

Anoniem zei

Het word tijd dat men kiest voor een trainer die met geen enkel skeeler club binding heeft desnoods terug een buitenlandse trainer. ( Rene Hildebrand ).
Voor de keuze van TD, deze mag geen zoon of dochter hebben die eventueel kans maakt om opgenomen te worden in de nationale ploeg zowel bij jongeren, junioren of senioren.
Dit geld ook voor de selectie comissie, hier zouden geen ouders van renners of renners die kans maken op een selectie, mogen aanwezig zijn op deze vergaderingen. En eventueel inspraak van enkele verantwoordelijken van competitie clubs.
Misschien kan dan al een groot deel van deze zever worden opgelost

Luc zei

man man man, miserie enz.....
Mijn drie kids skeeleren, maar ik zit blijkbaar in de verkeerde club.
Dikwijls (en vooral de laatste tijd) vraag ik mij mij af waar wij (ouders) in godsnaam mee bezig zijn. Deze al zo kleine sport is echt bezig zijn geloofwaardigheid te verliezen,Vriendjespolitiek open en bloot.

Ik hoop bij deze dan ook dat hij één keer te hard wordt afgelost!

Luc

Anoniem zei

Is het niet stilaan het moment om een nieuwe nationale bond in het leven te roepen.
Wat zou je denken van WVRB ?

Anoniem zei

Bart heeft toch al genoeg bewezen, niet!!! Kan hij er niet op staan om met Ferre en Maarten te rijden op bijvoorbeeld de ploegkoers, of helemaal niet te rijden. Denk niet dat Wouter ploegkoers zal rijden, dan kunnen ze het met 2 proberen. Te belachelijk voor woorden!!
Liesbeth

Kevin zei

Misschien wil Wouter nu wel de ploegkoers rijden gezien er een medaillekans is?

Ik ga akkoord met anoniem nummerxxx over een nieuwe bond. Maar wie stel je aan, en hoe ga je het financieren?

Is het niet makkelijker de hele nest buiten te gooien, duidelijkheid te scheppen in wat men daar eigenlijk zoal doet op een dag? Een degelijk plan voorlegt bij potentiele sponsors en dan weer verder doet?

Maar ik ben bang dat je geen externe mensen vindt die zich willen bezighouden met het skeeleren. Iemand met verstand van sport marketing is wel gekomen!!!!!!

En weg met alle pretentieuze mensen aub.

Het is 5 na 12.

Kevin

Anoniem zei

NEVER CHANGE A WINNING TEAM !!

Dit kan toch niet zo moeilijk zijn heren van de vrb !

Pascal

Jan Roel zei

En dan zeggen sommigen dat de blogs de skeelersport kapot maken...

Beste Eric Van den Berghe: Wij rapporteren op onze blogs enkel maar wat vooral jij kapot hebt gemaakt, het vertrouwen dat jij hebt geschaad, de vuile spelletjes die jij hebt gespeeld, waarin je iedereen hebt meegesleurd, waardoor de laatste weken capabele mensen hebben ontslag hebben genomen, ...

En inderdaad: 6 mannen trainen, 5 mannen boeken resultaten, toch mag de 6de man wedstrijden rijden waarop de 5 anderen recht hebben.

Trek toch eens je conclusies!

Anoniem zei

beste mensen,

wat hadden jullie gedacht, dat onze brave papap zou stoppen om zoontje lief voor te trekken.....

het wk komt er ook nog aan.....

zie het vervolg binnen enkele weken .......


louis van praet

Sander zei

Als ik zie en hoor hoe het er momenteel aan toe gaat op het EK, zal ik mijne pronostiek voor de medailles moeten aanpassen denk ik...

Sander

Anoniem zei

Dat Herman Swings en Louis Van Praet hier persoonlijk iets publiek maken, dat zegt toch wel genoeg.

Deze gereputeerde mensen, ouders van gereputeerde renners, zijn de vuile spelletje kotsbeu.

En toch gaat de VRB/BFRS onverdroten verder met spelen, het is volledig verrot.

Zeg uw vertrouwen in dit VRB-bestuur op, we moeten het doen zonder deze mensen en zonder hun degoutante aanpak.

Kevin zei

Waarom publiceren er sommigen hier nog anoniem? Kom aub op voor je mening. Ik ga akkoord met de laatste anonieme poster die stelt dat als Herman en Louis hier 'zelfs' al komen posten om hun ongenoegen te uiten, dat er dan toch ECHT een aantal (al enkele jaren) niet goed bezig zijn?

Maar, staan er ook mensen klaar om de kar te trekken eens de, laat ons vriendelijk blijven: 'iets minder geschikte' personen een stap opzij gezet hebben? Zonder dat ze hun zoon/dochter voort willen trekken? Zonder dat ze hier verdere belangen in hebben dan de medal count, en het streven naar de best mogelijke resultaten in elke afstand?

Ik moet eerlijk zijn, moest mijn dochter/zoon (moest ik die hebben) koersen, zou ik het toch moeilijk hebben om objectief te kunnen oordelen en ik zou niet op de juiste stoel zitten. Misschien is het ook aan anderen dit toe te geven!

Anoniem zei

Nog steeds hetzelfde als vroeger...