maandag, juli 12, 2010

Countdown to departure

13dagen! Nog 13dagen voor het vertrek van de Belgische nationale ploeg naar Italië, met als missie...
Welke missie hebben ze eigenlijk? Zandvoorde 2009 herdoen? 2 titels, 3 titels, ... Op dit vlak kan je moeilijk anders als Jan Roel gelijk geven. Met de communicatie schort iets. Als nummer 2 van het afgelopen kampioenschap mag/moet er toch een visie zijn op het beoogde resultaat van 2010?

Hoe kunnen we anders achteraf de balans opmaken? Als je niets vooropstelt kan je natuurlijk achteraf makkelijk de balans negatief/positief laten uitslaan. Afhankelijk van welke renner men gaat evalueren misschien? Komt immers nog een WK...

Nog een leuk voorbeeld is het nieuws van de nationale trainer. Ik heb op mijn blog hier al eens laten vallen dat Mevr. Van Avermaete kandidaat was nationale trainer. Mr. Vandenberghe heeft mij dan vertelt dat ik zo geen aankondigingen mag doen. Ondertussen zijn we enkele weken verder. Ik heb de rollerbond site bekeken, ik heb navraag gedaan op de club of er nieuws was, niets van dat.

Vandaag komt er een mail van de technisch directeur met de vraag om de wedstrijden die de renners graag  willen rijden op papier te zetten, te motiveren en door te sturen naar trainer Mvr. Van Avermaete. Kan dit dan niet even aan iedereen worden verkondigd? Of heeft de rest daar geen zaken mee? Bij deze is het dus medegedeeld. Klachten, bedreigingen,... jspruyt (a)gmail.com!

Ander nieuws, leuker, sportiever. Franse selectie is bekend. Gaan dus eindelijk een duel zien tussen Yann Guyader en Bart en hopelijk nog andere. Komt eigenlijk goed uit voor beide. De Italianen hebben ook hun wegkampioenschappen verreden-->uitslagen. Opvallend is dat Amabili junior daar een wedstrijd wint. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we dus de beide Amabili's in de ploeg hebben. Zijn beide van San Benedetto en vooral de jongste is redelijk snel! Samen met Fabio Francolini wordt dat een moeilijke tegenstander op de fond. Leuk dus dat Guyader er ook bij is om als 2e schietschijf te functioneren.

Op Skating online staan ook enkele leuke interviews. Oa met Michel Mulder. Hij gaat voor goud en ik zie dat wel gebeuren, vooral (zoals hij zelf zegt) op de weg. Snel, breed, geen super moeilijke bochten en een lang recht stuk. Op dit moment zijn de (beide) Mulders mijn topfavoriet op de 500m weg.

De piste zal waarschijnlijk voor de zwaardere jongens (Mulder, Hebbrecht, Schwierz) een lastige klus worden. Piste is iets voor de flyers, genre Amabili's, Swings, Horsten, Guyader.

Ondertussen is de jongste Swings goed bezig geweest (voor wie het nog niet wist) in Geisingen op trainingskamp. Vesmaco piste (zoals San Benedetto) MPC wielen doen het daar perfect. Bart zette daar een nieuwe recordtijd op de tabellen over een vliegende 200 (14.271).

Daarna nog een 3km in lijn op zijn naam geschreven en vooral de puntenkoers was een kleine veldslag tussen Bart en Scott. Een ronde vol voor de punten gaan en de 2e ronde (rustronde?) aan 16.6. Uiteindelijk is het dan niet meer dan normaal dat je er zo uitziet op het einde van de wedstrijd met deze leuke temperaturen en een loeiharde wedstrijd. Die hij wel wint :-).


Nog enkel dagen goed trainen en dan de supercompensatie zijn werk laten doen. Nog 2 wedstrijden voor we aan het EK beginnen ook. GIC in Bremen en de wedstrijd in Otterlo.

Slus

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik mis Contin in de Franse selectie, heeft op de Franse kampioenschappen niet slecht gereden en is op EK en WK ook altijd vooraan te vinden.
Misschien geen interesse ?

Spijtig want duo Guyader/Contin zou een waardige tegenstander zijn voor Swings/Spruyt.

Luc

Itachimaru zei

Spijtig voor de Fransen en de neutrale toeschouwer inderdaad :-). Neen, is inderdaad raar. Ik zag hem toch vooraan staan bij de Franse kampioenschappen en in een interview op 3 pistes zei hij ook iets van het Ek.

Zal wel één of andere reden achter zitten zeker...

Slus

Anoniem zei

En ik heb dan weer gekeken naar de franse scholieren. ONZE scholieren hebben in enkele wedstrijden, apart bekeken dan, niet naar algemeen klassement, die fransen toch wel eens hun gat laten zien.
Waarom", waarom kan het dan wel in Frankrijk en niet in ons belgenland. Is onze jeugd dan zo slecht, zo minder goed dan de fransen en de nederlanders ?
Het moet wel zo zijn. Als ze dan nog eens een fatsoenlijke uitleg zouden krijgen waarom ZIJ niet, en in de buurlanden wel.
Maar ja, de selectie is gemaakt. Zijn de inschrijvingen eigenlijk al afgesloten? Hopelijk hebben de verantwoordelijken ivm. de selectie van het (kleine) belgische team veel wroeging, veel gewetensproblemen als ze de buurlanden met enkele medailles meer naar huis zien komen, medailles die België misschien wel had kunnen veroveren. Dan beseffen ze misschien dat ze verkeerd bezig zijn. Ik ben ervan overtuigd dat die kansen erin zaten, en velen onder ons ook wel. Maar ja, hopelijk kunnen de renners, rensters, die er nu niet bij zijn, zich volgend jaar wel bewijzen, en met hopelijk nieuwe en haalbaardere selectiecriteria, er dan wel bij zijn, en laten zien dat België misschien wel de grootste kan zijn in Europa. Dat Italië maar oppast.
Aan de renners, rensters die wel in Italië gaan strijden voor de medailles, veeeeel succes. Ik heb alle vertrouwen in jullie. Want zelfs met onze kleine kern, gaan we terug voor een TWEEDE plaats. Begrijpen jullie, neem in elke categorie renners, rensters mee, en we zouden meedingen naar een EERSTE plaats op de Europese medaille-behalen-lijst ?????
Rudi.