woensdag, juli 28, 2010

Bad dreams

Voila zijn dus in Italia aangekomen. Heb al zin om terug naar huis te keren het is hier te "gortig" voor woorden.

Rond de piste in San Benedetto is het reeds alom bekend, vandaar dat ik jullie zeker niet wil weerhouden van de kronkels van het NSC/VRB.

Zoals reeds vermeld in een vorige post, was de ploegkoers op de piste eerst niet toegedeeld aan de ploeg van vorig jaar. Ondertussen is dit opnieuw rechtgezet. Volgende aap die uit de mouw komt.

Maarten Swings mag helemaal niet op de weg rijden. Even een korte voorgeschiedenis. "Na het BK werd er voorgesteld om Wannes Van Praet bij de ploeg op de weg te weerhouden omwille van de dominantie van de 3 van Heverlee op de lange wedstrijden. Groot mag dan de verbazing zijn dat op het EK Kwinten Tas (nr 5 ranking BK) voorrang krijgt op nummer 3. Nummer 4 Wannes wordt hier dan gemakkelijkshalve vergeten.

Wanneer men de selectieheren en TSC hierop wijst, antwoorden deze allen "Dat kunnen wij ons niet herinneren". MAAR wat je zegt klinkt wel logisch... Begrijpe wie begrijpe kan.

Als oplossing word er dan gezegd: laat ze een 8km tegen tijd rijden, 2 dagen voor de start van het EK. Dit wordt dan geweigerd  en de oplossing is dan het blijft zoals het is, geen Maarten Swings op de weg.

Dus de ploeg die Geisingen WIC, Gross Gerau, Heerde, 5 op 5 KPN wedstrijden won, iedereen naar huis reed op het BK mag niet starten op de weg.
Geconfronteerd met deze feiten zegt Mr. Piotrowsky "Ja,maar hier is wel iedereen".

Speciaal voor u dan Mr. Piotrowsky een kleine vergelijking. Aanwezig op de bovenstaande wedstrijden:

Wereldkampioenen:

 Joey Mantia, Andres Munoz, Nam.

Ex-wereldkampioenen of medaillewinnaars:

Dobbin, Scott, Francolini, Amabili, Tobon, Rosero, Dj Nation, Rhijnen,...

Aanwezig op het EK:

Francolini, Amabili, Rhijnen.

Voor dat u de prestaties van de renners gaat degraderen misschien eerst zelf aanwezig zijn, ten tweede het verschil tussen de buitenlandse renners (sommige gesteund door een groep van 10) kennen.

Nu dit is zeker geen garantie op een massa's aan titels. Een wedstrijd moet altijd gereden worden en het thuisvoordeel gaat hier een enorme rol spelen. Komt nog is bij dat de renners ipv een degelijk voorbereiding op het EK de afgelopen dagen onder constante stress hebben geleefd, moeten trainen ipv de piste verkennen (geen starten oefenen, je moet mee interval doen 3dagen voor de start van het EK). Ja, Sander ik denk dat je jouw medaillepronostiek moet herzien. We zijn hier niet voor medailles maar voor iedereen een kans te geven. Is dit dan de mentaliteit van het NSC/VRB?? Het ziet er zo naar uit, ik dacht dat het maar enkele personen in het NSC waren, maar blijkbaar is gans het comité zo kortzichtig.

Dit moest een mooie vakantie worden op een schitterende locatie, met 's avonds wat naar de koersen kijken, dit begint meer en meer op een nachtmerrie te lijken!

7 opmerkingen:

Kevin zei

Jelle,
ik heb een dubbel gevoel bij het lezen van uw post. Moet ik hieruit concluderen dat je het meest gefrustreerd bent omdat jouw 3 mannen niet altijd samen aan de bak mogen komen in ALLE wedstrijden?
Uit uw post begrijp ik ook dat jij het inzetten van Kwinten ziet als het opstellen van een mindere ploeg en het sowieso niet behalen van medailles? Nochtans rijdt Kwinten een sterk seizoen?
Maar dat Jan Piotrowsky nog steeds kan besluiten wie er geselecteerd wordt, dat snap ik niet helemaal. Volgens mij hebben we hem wel gemist bij de belangrijke wedstrijden dit jaar, die jij eerder noemt, en kent hij inderdaad de concurrentie van toeten of blazen.

Doet we trouwens wel terugdenken aan Davy Willems zijn post, waar Jan Roel naar verwees in zijn Twitter bericht met :
"In deze open brief worden naam en toenaam van de betrokken mensen genoemd, iedereen mag weten hoe het er aan toe gaat bij de beleidsmensen die over onze sport beslissen, welke flaters ze begaan, hoe ze mekaar beïnvloeden en hoe ze elkaar weten te vinden als ze elkaar nodig hebben. "
Link naar BIC post van 10 aug 2006

Deze post mag misschien niet helemaal naar uw zin zijn, maar we mogen toch onze mening leveren op hetgeen je post hier? Het is alleszins geen aanval, enkel wat bedenkingen..

Kevin

Anoniem zei

Het is niet enkel het gans het comité dat dit soort anti-sportieve beslissingen neemt, het is ook de trainer Nancy Vanavermaete. Zij werkt namelijk volledig samen met de technisch directeur Eric Van den Berghe.

De reden: zoontje Jore is blijkbaar niet erg welkom meer bij zijn ex-ZRC vrienden, dus heeft VdBerghe nu al beslist terug te gaan naar Brugge. In ruil voor een onderdanige samenwerking door Nancy als nationaal trainer.

Dat verklaart waarom ze totaal zinloze interval training geeft zoals je schrijft. Dit is geen onkunde zoals je zou denken (alhoewel het dat natuurlijk ook is, ze kent niets van topsport, maar dat zou je haar nog kunnen vergeven), maar het lijkt steeds meer op een opzettelijke wraakoefening van Eric Van den Berghe tegen de renners van Heverlee, waar zijn doelbewust aan meewerkt. In ruil daarvoor krijgt ze een medaillekandidaat (Jore) voor de volgende jaren in de rangen van Brugge.

Maar, waar kinderen ruilen, gaan kinderen huilen...

Anoniem zei

Hoe komt dat wouter niet door is naar de finale??
kirsten

Anoniem zei

Kevin,
normaal gezien stel je als trainer of wie het ook mag opstellen, je beste renners op. Dus voor elke afstand ga je kijken wie het beste gepresteerd heeft het afgelopen jaar. Nu blijkt dat voor de lange wedstrijden de 3 renners van Heverlee het beste gepresteerd hebben op de weg, dan zouden ze op de weg op het EK toch ook alle drie moeten opgesteld worden? Of minstens één keer. En op het BK was duidelijk dat Maarten zonder hulp van Ferre en Bart zijn kunnen getoond heeft.
Misschien zal één van deze drie volgend jaar toch maar naar de zee moeten overschakelen..

Anoniem zei

als er een duidelijk motivatie zou zijn voor de keuze van de renners per wedstrijd, dan zou er tenminste over nagedacht zijn en dan zou hun gedachtengang MISSCHIEN een beetje te volgen zijn, maar wedstrijdselecties maken met de natte vinger (of om iedereen een wedstrijdje te laten rijden) dat vraagt om problemen!
heel de boel vernieuwen!

Jan Roel zei

@Kevin
Beste Kevin,

De frustratie van mensen is hier niet van belang.

Wat wel telt:
1. Je haalt niet zomaar een Europese topploeg uit elkaar
2. Nog veel belangrijker: Kwinten rijdt wel goed, maar scoorde consequent minder goed dan Maarten en zelfs minder goed dan Wannes op de lange afstanden op o.a. het BK.

Dus Wannes heeft nog meer recht op deze afstanden dan Kwinten.

Herinner je: het allerbelangrijkste selectiecriterum is MEDAILLES HALEN. En daar kan Wannes beter voor zorgen dan Kwinten en zeker Maarten kan er beter voor zorgen dan Kwinten. Einde verhaal.

Jan Roel

Kevin zei

Even ter verduidelijking: Ik heb zelf verschillende jaren deel uitgemaakt van de ploeg, dus ik weet welke vriendjespolitiek er al jaren speelt en heb er erg veel last van moeten ondervinden. Helaas waren er toen nog geen 20 verschillende websites waar je dat op uit kon gooien (alleen een forum dat toen beheerd werd door de master himself), of mensen bezorgd over de toekomst van t skeeleren. (of misschien wel: er waren er die mij zeiden: Kevin, stop uw geld en energie niet in het skeeleren want over een paar is die sport TOCH dood). Koppig als ik ben, heb ik toen nooit geluisterd (en ben ook niet van plan om sponsoring in deze schitterende sport op te geven).

Ik had het hier alleen op de manier waarop DEZE post opgesteld was. Ik ben 101% akkoord met de instelling: never change a winning team. Ik heb Maarten, Bart, Wannes, Ferre en Jore dan ook ZELF in mijn eigen ploeg gestoken onder het Orana Racing Team omdat ik weet tot wat deze mannen in staat zijn!

@Jan Roel: Je praat hier dus (helemaal) niet tegen een leek en begrijp heel goed wat er speelt, do not worry

mvg
Kevin