maandag, juli 02, 2007

Techniek...

Bk, zit erop. Kampioenen zijn gekend, toch nog een korte terugblik.
Scholieren dames:
500m werd hier gewonnen door Mathilde Decleer. Op de fond afstand werd Inge Van Gysel kampioen (was daar zeer tevreden mee) voor de onfortuinlijke Jana Depoorter was er nog een mooie zilveren plak.

Algemeen kampioen: Mathilde Decleer

Scholieren Heren:

Jore Vandenberghe won hier al zijn afstanden en was dus ook verdiend algemeen kampioen.

Algemeen kampioen: Jore Vandenberghe

Juniors Dames:
Annabel Decleer heeft hier de 500m afstand gewonnen. Bij de afvalling was het juniors-seniors dames samen rijden. Dan kwam Marjolijn Slembrouck wel degelijk als de sterkste renner naar voren.

Algemeen kampioen: Annabel Decleer

Juniors Heren:
Jens Maertens heeft de 500m gewonnen. Door zijn snelle start en het parkoer dat een natuurlijk hindernis was voor de iets tragere starters, kwam hij met 20m voorsprong uit de bochten. Werd achterna gezeten door Bart Swings, maar hield mooi stand en won de 500.
Op de lange koers was het zoals bij de dames juniors en seniors samen. Voor- en tegenstanders voor die tacktiek, maar ik vond het een knappe race, goed tempo op niveau gereden, meer moet dat niet zijn. Bart eindigde hier 2de tussen de seniors achter Ferre en voor broer Maarten. Wannes Van Praet was 2de.
Algemeen kampioen: Bart Swings

Seniors Dames:
Hilde Govaerts was terug en heeft de wedstrijden naar haar hand gezet op de laatste dag van de kampioenschappen. Ze won alle afstanden.

Algemeen kampioen: Britta Vantournhout

Seniors Heren:


Ferre won vandaag alle wedstrijden. Op de 500m werd Kwinten Tas nog 2de gevolgd door Stijn Van Hove en Maarten Swings. Op de afvalling samen met de juniors reed ferre weg van de groep met nog een helft van de wedstrijd te gaan. Waar het in deze wedstrijd op neer kwam was de "chicane" goed doorkomen. Met name elke keer een overstap in de andere richting plaatsen en zo elke ronde 10m voorsprong nemen. Na 17 van de 34 ronden was dat constant terug inhalen na de "chicane" voor de meeste renners dodelijk. Op het einde van de wedstrijd reden de gebroeders Swings ook nog weg van de achtervolgers en kregen we een mooie 1,2,3 uitslag.
Algemeen kampioen: Ferre Spruyt
De middagpauze was redelijk lang en dan doet men al eens een dutje...

Ploegkoers:
Bij de dames was er weinig volk aan de start. De winnende ploeg was Wuustwezel (zussen Gaudensaboos) voor Heverlee (Fierens en Wouters) en Zemst (Van Praet en Vos).

Bij de seniors een ganse ZRC armada zeker 7 ploegen. Voor Heverlee wonnen Ferre en Maarten de wedstrijd. We hadden Bart ook nog en Jerommeke (Didier). We hadden een plan en dat zou zijn om Jerommeke de eerste halve ronde te laten starten en dan bart gewoon de rest van de ronde te laten rijden, misschien kon hij wel ontsnappen en zo de overwinning pakken. Nu jammer genoeg lukte het niet. Jerommeke kwam al in zijn 150m ten val, dus Bart moest al inhalen. Dat lukte wel en hij bleef tot 10 ronden van het einde goed mee met een leidend 3-tal.

Rara, wie is Jerommeke???

Jammer genoeg was er die dekselse Verleene die elke keer het tempo terug de hoogte in joeg en zo langzaam Bart aan het nekken was. De afvalling vlak ervoor zorgden dat ook Bart aan het einde van zijn latijn geraakte. Ik heb de Ferre dan maar laten doorgaan en Bart het rustiger laten doen (EJK), kon Jerommeke ook nog eens op de piste komen.

Lang verhaal kort 1. HEV (Ferre,Maarten) 2. ZRC 3.ZRC waren Meulders,Verleene en Tas en Seynhave.

Kampioenschap dus gedaan. Wedstrijden waren fair goed georganiseerd. Men renners hebben het goed gedaan dus tevreden.
Selectie is bekend, iedereen zal ze al wel in hun mailbox hebben.. post ze later wel..
greets

Geen opmerkingen: