dinsdag, juni 08, 2010

"It's Oh So Quiet"

Laatste dagen veel geschreven geweest. Zelf even van men blog gebleven. Moesten immers lactaattesten gebeuren met de jongens. Zou die eigenlijk nu moeten analyseren, maar de drang is te groot. Het Bk en de selectie zijn ondertussen enkele weken achter ons. Een ganse brief- en mailwisseling achter ons, de blogs van deze kant van het land hebben het over "vriendjespolitiek" of onterechte beslissingen. De andere vinden dit blijkbaar normaal. Veel anonieme reacties ook, blijkbaar hebben een hoop mensen schrik om openlijk hun mening te verkondigen.

Welke respons krijg je dan op de verschillende vragen? Een rond de pot draaiende zinsconstructie die vooral één ding heel goed doet, namelijk op geen enkele ogenblik een verklaring geven waarom die of die niet geselecteerd is. Blijkbaar beseft met op de instanties niet dat de mensen het beu zijn om met een kluitje in het riet gestuurd te worden. Moet je als renner/trainer/ouder/club dan pikken dat een groep mensen een beslissing neemt zonder deze te onderbouwen? Dat je opofferingen tijdens de trainingen, stages, wedstrijden, een hoogtepunt van een seizoen zomaar worden afgenomen? Het minste wat je voor die renners kan doen is concreet enkele punten voorleggen waarom het niet was wat er verwacht werd.

Niets van dit alles dus. Vooral heel veel stilte, BK-marathon is voorbij, hoe zit het met de selectie? Gaat men de onder voorbehoud "stillekes" wegvagen? Gaan er nog renners bijkomen voor de marathon (al is het redelijk ver alleen maar voor de marathon)? Zal wachten worden op een trainer, zeker. Is eigenlijk wel ver gekomen dat men eerst een selectie opdringt en dan als er een hoop commentaar op komt zegt: "beslis nu maar eens". Dat is in ieder geval mijn visie hierop. Kan mis zijn, ik ken de interne keuken natuurlijk niet zo goed, al is volgens mij de soep wel aangebrand...Daarbij wat zou je zelf doen?

Soit, tijd om te gaan slapen en om vooral niet te vergeten dat binnen 52 dagen het EK start voor ten minste 3 van men renners. Dat die zich dubbel en dik zullen moeten bewijzen nemen we er maar bij, dat zijn we/zij immers gewoon, dit jaar nog meer als anders...

Slus

Geen opmerkingen: