maandag, mei 31, 2010

GIC Koblenz & BK marathon in Hakendover

In Mittelrhein was er zaterdag een marathon voor de GIC. 2e wedstrijd voor dat klassement. Voor de jongens de eerste wedstrijd sinds het BK. Een beetje rust was nodig, het was al druk geweest. Wedstrijd op een snel parkoer. Eindtijd was 1u 54s. Snel dus! Bont Arena was daar op volle sterkte aanwezig, 6 renners, Powerslide Phusion was er ook in volle glorie. Voor cadomotus was het Ferre, Maarten en Bart. De wedstrijd was dus zeer snel en vooral hard.

In tegenstelling tot de andere wedstrijden hebben de jongens van Arena-bont hun groter aantal goed uitgespeeld. Met 4 man constant in de aanval, hun sprinter werd gespaard voor de laatste rechte lijn. Gevolg was dat Ferre, Maarten en Bart constant achter de Bont-boys aan moesten. Van de Powerslide-boys kwam er weining beweging. Alleen Kwinten was in goede doen en zat in veel van de ontsnappingen mee. Jammer genoeg droeg geen enkele ontsnapping ver. Het werd dus een eindsprint waarin Maarten en Ferre de laatste 3km voor hun rekening namen. Zelf hierin werd er nog aangevallen door de Bont boys. Maarten die in het begin van de wedstrijd al is even was gaan zitten, liet het werk voor de laatste km's aan Ferre. Die probeerde het tempo hoog te houden en Bart naar een goede sprint te leiden. Jammer genoeg kwam de ganse Bont trein over hun (6man) gevolgd door de volledige powerslide ploeg. Bart heeft nog als 9e kunnen instappen, iets te ver dus om de Bont Boys nog te remonteren en werd dus 4e.

Uitslag:

1. Juan Nayib Tobon, Bont arena geisingen, 1:00:54

2. Reyon Kay, Bont arena geisingen

3. Alexander Bastidas, Bont arena geisingen

4. Bart Swings, CadoMotus World

5. Felix Rijhnen, Powerslide Matter

6. Kwinten Tas, Powerslide Matter

24. Spruyt Ferre, CadoMotus World

26. Maarten Swings, CadoMotus World

Officiƫle uitslag vind je hier. Jore staat daar als 6e op, maar volgende foto zet kwinten duidelijk op de 6e plek. Hoeveelste hij dan juist wordt weet ik niet. Ergens tussenin denk ik.

Gisteren dan, stond het BK marathon op het programma in Hakendover. Nieuwe locatie, beetje selectief. Jammer genoeg wou het weer niet meewerken. Maarten zat (lag) met zijn neus in de boeken, Ferre heeft in de voormiddag beslist om niet te gaan vanwege het mooie weer (wat uiteindelijk de goeie beslissing was), Bart ging het dan toch proberen en heeft na 20 minuten er zeiknat de brui aan gegeven. Lag op dat moment een goeie 20sec op kop samen met Kwinten. Ze hebben er gezamelijk de brui aan gegeven toen. Een selecte groep is nog blijven doorrijden (3 competitie renners, de rest liefhebbers), uiteindelijk is er iets over halfweg beslist om aan te komen.

Uitslag:
1. Jore Vandenberghe
2.Meulder Wouter
3. Mathias Voste

Bij de dames heeft de Heverleese garde het goed gedaan. Hanne won voor Ruth en voor Anke Vos. Els Fierens slaagde er zelf in om 4e te eindigen. Al was ook hier het deelnemersveld niet echt op de top van zijn kunnen. Bij de scholieren dames een knappe prestatie van Katrien Hernalsteen 8e. Jacobs Vicky won de wedstrijd voor Sandrine Tas en Stien Vanhoutte. Vera werd 4e.

Bij de scholieren heren geen Yannis vanwege ziekte. Jens Provoost won daar voor de gebroeders Bailly.

Het nieuws in een notedop. Afsluiten met een quote van Cancellara:

"Je moet niet tegen iemand rijden, je moet rijden om te winnen"

Dit in gedachte hier het "bewijs!" van dat motortje in zijn fiets. Misschien toch de skeelers van Maarten en Ferre eens nakijken ;-)!

Slus

Geen opmerkingen: