woensdag, mei 05, 2010

Winning streak!!!

Voor de goede orde, even op een rijtje zetten. Winst in Geisingen, Gross Gerau, Emmeloord, Oldebroek, Heerde en gisteren de KPN marathon in Steenwijk.

In de voorgaande wedstrijden was er knap werk van de ploegmaats en dan een sublieme afwerking van Bart. Gisteren was het helemaal de Bart Swings show. Rosero (Bont Arena) ontsnapte uit het peleton, iets daarna Crispijn Ariens. Niemand van cadomotus dus, Bart in zijn eentje het gat van een 15seconde toegeknald, daarna mee blijven rondrijden met Crispijn. Rosero deed niets kopwerk maar probeerde op de klim altijd weg te rijden. Niks van dus. Alles bij elkaar gebleven en Bart in de laatste klim van op de kop vertrokken en een meter of 5 voor op Crispijn.

De rest van de cadomotus boys (Ferre en Maarten) zaten met materiaal problemen. Iets wat op hun niveau eigenlijk niet zou mogen. (Heirkracht) Meer foto's vind je hier. Foto's zijn gemaakt door Hank Prinsen.

Via de KNSBtv vind je nog een leuk verslag over de wedstrijd in Steenwijk, alsook de uitslagen.

Dit weekend is het eens geen wedstrijd. Komt goed op tijd want is de laatste weken druk genoeg geweest. Nu we mogen niet klagen. Elke wedstrijd waar ze hebben aan deelgenomen is gewonnen. Zeggen dat het op voorhand altijd wat "gokken" is wat het niveau gaat zijn na de winter. Ferre en Maarten zelfs wat ongerust omdat ze meer moeite hadden dan anders om Bart te volgen. Geisingen maakte al snel duidelijk waarom dat dat was. Gross Gerau en Heerde maakte voor Ferre en Maarten duidelijk dat ze er zelf ook goed voorstonden.

Soit, belangrijkste wedstrijden van het "voorjaar" zitten erop. Kijk eens op internet naar de foto's, video's enzovoort, welke mannen zie je bijna in elke foto vooraan rijden?? Geloof me maar als je niet goed bent kan je niet vooraan rijden, laat staan de koers domineren zoals de jongens de afgelopen weken hebben gedaan.

Scott Allridge zei het wel proper :

"Bart Swings is fast, very fast and he's got a good team. Not a big team but a good team!"

Volgend weekend is het BK, nu maandag had ik een vergadering en het woord "periodisering" kwam daar ter sprake. Wel daar rekening meehoudend is het tijd dat we het terug iets kalmer aandoen met de jongens. Is dan ook redelijk veel geweest de laatste weken EN het bewijs van hoog niveau is toch wel degelijk geleverd...

Geen opmerkingen: