zondag, mei 16, 2010

BK recap.

Dit weekend laatste wedstrijd van "belang" gereden. Het werd tijd ook want de vermoeidheid begon op te spelen. Bk altijd een lastige wedstrijd omdat het daar MOET gebeuren. Op voorhand wordt er dan wel gezegd dat er nog meerdere wedstrijden meetellen voor eventuele selecties, maar als de vergadering na het Bk gehouden wordt ,is het wel een aanrader om een goeie indruk achter te laten voor deze start.

Voor degene die er niet bijwaren, het ging voor de 3 senioren redelijk goed. Buiten de 300m en de 500m waren de podia allemaal geel-rood gekleurd. Bij de seniors dames knappe prestaties van Hanne. Die bewees dat haar goede klassering in GG en Heerde op de sprint geen toeval was door de 300m en de 500m op haar naam te schrijven. Op de afvalling kwam daar dan nog Nele Armee die de overwinning nam. Ruth bewees dat ze met een minimum aan training al ver kan komen in het vrouwenveld.

Bij de scholieren heren was Yannis goed voor enkele podium plaatsen en een overwinning op de 500m. Cadetten dames waar Katrien (aan haar 2e jaar competitie bezig) een bronzen plak op de 300m en jammer genoeg een hoop 4e plekken verzamelde.

Pupillen jongens met een knappe overwinning van Simon op de halve fond piste. In de andere wedstrijden kwam hij juist een tikkeltje te kort voor de overwinning. Ploegmaat Korneel, plaatste zich als 1e jaar steeds mooi in de top 5. Nina plaatste zich ook bij de top 5 van haar categorie, jammer genoeg haar laten verrassen op de meet en zo een medaille kwijtgespeeld.

Conclusie van het verhaal: Bk was geslaagd voor men renners. Had natuurlijk nog beter gekund, maar dat kan het altijd. Hebben nu toch weer enkele punten om aan te werken (die zijn er ook altijd, maar een BK zet die meestal nog eens extra in de verf). Volledige uitslagen.

Wat me wel opviel waren de tactische "blunders" op het BK. Gelukkig genoeg was het niet alleen bij mijn renners, maar toch het viel wel op. Bij de scholieren dames bv, kan blijkbaar alleen Sandrine Tas haar voet gooien. Ik dacht dat de tijd voorbij was dat alleen de heren dit konden, maar het weekend heeft wel iets anders gebracht.


Bovenstaande filmpje komt natuurlijk van Skeelertv.be. (media moet ge ni teveel verwachten van mij. Skatingsisters, facebook en .... hebben daar veel meer van en iedereen heeft die url's natuurlijk al lang tussen de favorieten staan). Reden van dit filmpje (heeft een reden dus) is een "gedachte" die er rondfladdert van sommige mensen, zijnde : "t is door den Bart". Nu dat Bart geen invloed heeft op het koersgebeuren ga ik hier niet zeggen. Kijk gewoon eens naar bovenstaand filmpje. Bart op kop (inderdaad) die het tempo naar omhoog brengt, Ferre en Maarten die volgen samen met de andere 4 renners. Na 3 ronden zie je Bart, Maarten en Ferre ruimschoots voor de rest aankomen.

Nu volgens mij hoeft daar geen uitleg bij, maar voor degene die het niet (willen) zien een kleine verduidelijking. Ge moogt niemand voortduwen, er zijn koersrechters die zouden dat zien (zeker als ge van Heverlee bent), Bart reed aan kop dus, kon die andere 2 niet voortduwen (tenzij hem nog ergens nen 3e arm heeft en ze zo op sleeptouw nam...). Enige verklaring, Maarten en Ferre kunnen Bart volgen, de rest niet. Jammer genoeg geen opname gevonden van de 5km puntenkoers, anders zag je daar Ferre (helemaal alleen) de rest van het peleton op 10 meter rijden.

Soit ge doet ermee wat ge wilt. Bk gedaan, selectie bekend, morgen eens een verhaalke over doen. Nog snel iets over de koersrechters, in tegenstelling tot andere jaren vond ik ze dit jaar zeer goed! Het mag ook gezegd worden.

2xSlus

1 opmerking:

Anoniem zei

volgens mij is er al meerdere malen bewezen dat ferre, bart en maarten een sterk team vormen en dat het niet door bart is dat de andere renners goede resultaten halen!

Ze hebben alledrie bewezen dat ze sterk rijden, en dit nog maar eens dit weekend! Niet door Bart, maar door zichzelf en hun harde werk!