maandag, juni 14, 2010

Beste bezoekers

De bedoeling van mijn blog was (en is nog steeds) om de ervaring die ik opdoe tijdens het coachen van mijn club (RSC Heverlee), skeelernieuws en zowat al de zaken die iets of wat te maken hebben met het skeeleren, te delen met de bezoekers.

Wat ik hier neerschrijf is dan ook mijn eigen mening. De laatste dagen zijn er een pak anonieme berichten binnen gekomen. Ik ben geen voorstander, ik denk dat iedereen weet wie de posts op deze blog schrijft en voor mij is dat de meest correcte manier. Niet iedereen denkt daar zo over blijkbaar en dat is hun goed recht. Mag ik jullie dan even eraan herinneren dat het NIET de bedoeling is om bepaalde personen zwart te maken of te beschimpen. Ik probeer de reacties zoveel mogelijk na te lezen en eventueel te filteren. Ik probeer naar beste vermogen in te schatten wat toelaatbaar is en wat niet. Moesten er mensen zijn die daar niet mee akkoord zijn, mag u mij steeds contacteren. jspruyt (a) gmail.com.

Nu aanleiding van mijn post is oa één van die anonieme reacties (ga er zeker geen gewoonte van maken), een kampioenenhulde in Zandvoorde. Wat de bedoeling van die reactie is begrijp ik niet helemaal, maar wil toch even reageren daarop (en dan waar iedereen het zeker leest).

Ik (en naar inschatting een groot deel van mijn club) ben niet gepiqueerd of ontzet door de uitspraken, om de heel eenvoudige reden dat het mij weinig uitmaakt wat er gezegd wordt. Ik weet met welke dingen wij bezig zijn en wat we proberen te doen en ik hou dat doel dan ook voor ogen. Namelijk zorgen dat de renners zo goed mogelijk rijden. Ik heb geen probleem met de club Zandvoorde. Deze heeft goeie renners, waarvan er zelfs enkele al met onze club hebben meegetraind, zelfs mee op stage geweest. In het verleden ben ik al eens niet akkoord geweest met enkele beslissingen die de bestuursleden van de club hebben gemaakt, zoals nu ook het geval is, maar dat heeft mijn inziens niets met de club (en dan vooral de renners) te maken. Ik/wij hebben met de meeste renners een goede verstandhouding en ik hoop dat zo te houden.

Voor de post van nationale trainer moeten ze zich geen zorgen maken. Is mij reeds enkele malen aangeboden maar, 2 kleine kindjes, clubtrainer, werk en het feit dat ik niet geloof in de gedachte die er bij de rollerbond achter zit zorgen ervoor dat dit "probleem" zich niet zal voordoen. Oef! :-)

Waar het eigenlijk op neerkomt (voor ik hier een boek schrijf) is dat ik samen met mijn club en de renners probeer op een goede en gezonde manier aan sport te doen. Zoals de meesten die aan competitie doen proberen ook wij de besten te zijn in wat we doen. Soms lukt dat, soms ook niet. Wat ik zeker niet wil is een hetze veroorzaken tussen clubs die er mijns inzien niet hoeft te zijn. Ik sta steeds open om andere renners te helpen, want het doel is nog steeds om de sport naar een hoger niveau te helpen. Als ik daar een steentje kan toe bijdragen dan zal ik dat met volle plezier doen, maakt me niet uit wat er verteld wordt of bij welke club je rijdt.

Voila boek(je) is af. Bedankt voor het lezen!  

1 opmerking:

Anoniem zei

Laat de "eer" van nationaal trainer maar aan anderen, als je slim bent dan laat je je daar niet aan verbranden.
Kijk maar eens naar het verleden, alle Belgische nationale trainers buiten één zijn na hun 'nationaal avontuur' uit de sport verdwenen. Die ééne heeft dan nogmaals, voor de zoveelste keer zijn ontslag gekregen.
Ga maar even terug in de tijd, jaren '90 met Vandeperre, nadien Deroo, het trio Geenens Willems Braet, nadien Willems Braet Piotrowski, Hildebrand, Colpaert en weer Deroo.
Bij de jeugd Deroo, Rudy Decoster, Demeter, Braet, Kim Peeters. En dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een paar.
Sterk bezig!