maandag, juni 21, 2010

EK-selectie Nederland

Bondscoach Desly Hill en jeugdcoach Valentina Berga-Belloni hebben vandaag hun selectie voor het Europees kampioenschap Inline-skaten bekendgemaakt. Het toernooi wordt verreden van 29 juli tot en met 7 augustus in het Italiaanse San Benedetto del Tronto.
 De geselecteerden zijn:
Senioren heren:
Michel Mulder
Ronald Mulder
Sjoerd Huisman
Crispijn Ariëns
Ingmar Berga
Gary Hekman
reserve: Karlo Timmerman
Toegevoegd op de marathon:
Jan van Loon
Gerwin Smit
Senioren dames:
Bianca Roosenboom
Elma de Vries
Mariska Huisman
Anniek ter Haar
Irene Schouten
Manon Kamminga
Toegevoegd op de marathon:
Margo van de Merwe
Junioren jongens:
 Wim Dillen
Peter Groen
Ewout Nijboer
Luc ter Haar
Lars Scheenstra
Junioren meisjes:
Annemarie Boer
Melissa de Boer
Lisanne Buurman
Sharon Hendriks
Mandy Groot
Kadetten jongens:
Marc Bisschop
Jordy Harink
Tim Kieftenburg
Remon Kwant
Ids Meijer
Rick Schipper
Kay Schipper
Kadetten meisjes:
Dominique Lommers
Kelly Schouten
Berber Vonk
Beau Wagenmaker
reserve: Marielle de Weerd
Grote selectie voor onze noorderburen. Hebben die dan zoveel talent in de verschillende reeksen of zijn die van opvatting dat je de jongere renners een kans moet geven???

2 opmerkingen:

Jan Roel van Rhee zei

Onze senior dames rijden in NL tegen deze NL dames en halen goede resultaten in de wedstrijden, ik denk maar aan Jessica, Hilde en Suzanne.

Bij de kadetten (scholieren B), hebben zowel Jens als Yannis de broers Kay en Rick Schipper nog recent verslagen in Heverlee. zelfs als je de val van Rik in zijn eerste wedstrijd eruit haalt, dan winnen de Belgen nog.

Dus, we moeten inderdaad toch wel wat anders gaan denken over selecties, zoals je terecht al stelde.

We zullen er op 11 juli werk van moeten maken, dat is duidelijk. Ik hoop dat je er dan ook bij kan zijn!

Jan Roel

Anoniem zei

Deze selectie van de cadetten jongens, doet mij, als vader van, inderdaad dan ook wel veel pijn. En nu eigenlijk niet omdat onze zoon niet meegaat naar het EJK, maar dat in de buurlanden, denk ik nu al naar de toekomst gekeken wordt, ze een toekomstvisie hebben ivm. jeugd, en dat daar dan ook de middelen voor worden vrijgemaakt.
Het is goed dat er sinds gisteren enkele goede projecten op skeelers werden gezet, maar daar gaan we pas over enkele jaren resultaat van zien. Spijtig dan dat de schaarse jeugd, die zeker zouden kunnen meedingen met de europese top, zo een beetje in de kou blijft staan, ervaring mist. Maar de lat is gelegd, en ze ligt hoog, nog te hoog voor onze jeugd.
Maar ze zullen wel blijven trainen, en niet afhaken owv. hun niet-selectie. Ze gaan alleen maar wat harder moeten gaan trainen en proberen de ervaring van zulke wedstrijden op hun eentje te leren.
Ik hoop alleen dat het voor hun dan niet telaat gaat zijn, dat het denken over selecties ten alle tijden zou moeten kunnen bijgeschaafd en aangepast worden.
Wou eigenlijk nu dat we noorderburen waren, "Nou dan hadden we een leuke reis kunnen doen naar Italië". En we hadden ook geen BK moeten rijden, we zouden ook dan mogen meegaan hebben, medaillewinnaar of niet.

Rudi.