dinsdag, juni 22, 2010

Ek-selectie België definitief!

Voila, we zijn er uit. Al het "krab mijne rug en ik krab den uwe" gedoe is achterwege. Onze nationale ploeg is compleet!

Seniors heren                         Juniors heren                     Scholieren dames
Wouter Hebbrecht                       Mathias Voste                       Sandrine Tas          
Bart Swings                                Siemen Tas                            Vicky Jacobs
Ferre Spruyt                                                                               Ellen Vandecatseye
Maarten Swings
Kwinten Tas
Jore Van den Berghe

Geen mens natuurlijk die hierover twijfelde, zelfs na het ontslag van de trainer. Volgens sommige omwille van wat hier op mijn blog als reactie is gekomen. Ik betwijfel dat, maar gedane zaken nemen geen keer.

Volgens het artikel van het Nieuwsblad hoopte hij zich te bewijzen op het BK marathon in Hakendover. Dat heeft hij dan gedaan met als gevolg dat dan 3 weken later het bericht komt, dat het "onder voorbehoud" is weggevallen. Wat er tijdens die 3 weken dan allemaal bijeen gekrabt (metafoor) is, god mag het weten...

Voor de renner in kwestie zou het wel degelijk beter zijn geweest moest dit in de week na die wedstrijd beslist zijn. Waarom dan zolang wachten...Goed, beslissing is genomen we zitten dus met 6 senior heren. Laat mij dan even een indeling van de wedstrijden maken (puur hypothetisch):

Piste:
300m: Wouter, Bart, Kwinten
500m: Wouter? , Bart, Kwinten
1000m: Bart, Ferre, Kwinten
10km punt/afval: Bart, Ferre, Maarten
20km afval: Bart, Ferre, Maarten
Aflossing : Bart, Ferre, Maarten

Weg:
200m Wouter, Kwinten, Jore
500m: Wouter?, Kwinten, Bart/Ferre
10km punt: Bart, Ferre, Maarten
20km afval: Bart, Ferre, Maarten
Aflossing: Bart, Ferre, Kwinten
Marathon: Iedereen mag meedoen!!

Is maar een gedacht, ben geen trainer. Gewoon eens een invulling van de te rijden wedstrijden op het Ek. Je mag maar met 3 man starten. Wouter voor de korte, logisch..., Kwinten op kort ook redelijk straf bezig, Ferre, Maarten en Bart is op de langere wedstrijden moeilijk weg te denken (volgens mij natuurlijk).

Goed, feit is dat er weinig wedstrijden zullen overblijven om onze 6e man in te zetten. Ik weet niet of daar op voorhand is over nagedacht. Volgens mij moet je voordat er een selectie gemaakt wordt toch eens overpeinzen wie, wat  rijdt. Eventuele vervangers bij kwetsuren kunnen ook nog makkelijk worden opgelost met 5 renners.

Nu dit is maar speculatie, al wel het toch weer niet zo heel ver van de werkelijkheid ligt, denk ik dan. Een 6e man meenemen voor een 200m, misschien ook een 500m is dat niet wat teveel van het goede? Hebben we geen andere renners die met die centen dan ook kunnen meedoen.

Laat me toch even duidelijk zijn, dat ik niet op Jore zijn kap wil zitten. Jore is een goed renner, heel goed renner zelfs, volgens mij ook het grote slachtoffer in gans deze zaak. Volgens vader ben ik dan wel een huichelaar, kan goed zijn, maar ik heb geen problemen om toe te geven dat Jore iemand voor de toekomst is (volgend jaar, ...).Iemand die hier hopelijk beter uitkomt. Ik kan over Jore geen kwaad woord zeggen (en ben dat ook niet). Het is een heel goede renner,maar het probleem dat zich hier stelt is dat die andere 5 ook heel goede renners zijn, dat er zelfs nog een 7e thuis zit ( op 1 bil misschien :-) ) die ook heel goed is. Iemand die zich ook volledig gegeven heeft en die wel alle wedstrijden heeft meegereden.

Want dat is hier ook het probleem, ga maar eens tegen die 3 (de champs erbuiten laten) zeggen dat ze een wedstrijd moeten laten vallen ten voordele van Jore. Wedstrijden waarvoor zij hun bewezen hebben op de verschillende wedstrijden en gans den santenboetiek... Moet er nu misschien nog iemand gevonden worden die hieraan ook een mouw past?

Ik sluit af met een toepasselijk citaat:

"Voor de meeste mensen is huichelen een tweede natuur, voor sommigen een eerste."

  Citaat: Jean de Boisson 
Een goedenacht gewenst!

Slus

7 opmerkingen:

Anoniem zei

mooi gezegd!
toch een aanpassing in de selectie dus.. ;o)

Jan Roel zei

Om te beginnen vind ik Jore ook een prachtrenner, een aanwinst voor het Belgische skeeleren. Maar dat betekent nog niet dat hij daarom dit jaar medaillekansen heeft of vorm heeft aangetoond.

Voorbeeldje: op het BK lange afstand rijden Kwinten en Bart gewoon zonder weerwerk van hem weg. De vorm is er dan volgens mij nog niet, en medaillekansen evenmin.

Jore, je bent al goed en je zult nog bijzonder goed worden, maar dit jaar voldoe je volgens mij nog niet aan de selectiecriteria. Het zou een mooi gebaar zijn om dit jaar jouw nominatie te weigeren. Het zou een groots gebaar zijn van een toekomstig kampioen. Een van de anonieme reacties op mijn blog zei trouwens al hetzelfde.

Bedankt Jelle voor de juiste woorden, succes Jore met alles.

Jan Roel

Anoniem zei

Waarom dan geen renners selecteren die wel een aantal wedstrijden kunnen rijden.
De dames zijn blijkbaar een niet bestaande categorie binnen de VRB en worden zelfs vergeten bij selecties, alleen moet de VRB dit nog durven toegeven.
Misschien zijn ze bang van sterke vrouwen.
Zoals je weet zijn er geen sterke mannen, maar is het de sterkte van de vrouw die erachter staat :)

Anoniem zei

De selecties zijn al enkele jaren gewoon te gek voor woorden, maar dit jaar nu de 'onder voorbehoud' weg is gevallen, gaat men echt te ver. Geen kans voor de vrouwen, maar wel geld genoeg voor 6!! seniors mannen!!
Geen enkele trainer kan met eer en geweten om rationele redenen zo'n selectie maken. Men beseft niet hoeveel renners men elk jaar rond mei-juni verdriet aandoet. Wat moeten sommige renners nog doen om ooit mee te mogen?!
Laten we een voorbeeld aan Nederland nemen en alle categorieën een kans geven. Maar dit gebeurt al zoveel jaren niet, dus het zal heel moeilijk zijn om dit te veranderen. Tenzij we misschien bij zandvoorde in elke categorie een zéér goede renner/renster hebben of eentje met connecties, maken de andere ook een kans. Ik ben zeer gelukkige dat er eindelijk mensen de mening durven uiten die bij vele skeeler-sympathisanten al jaren heerst!!

Anoniem zei

Volgens mij zit het probleem bij het budget.
Nederland zal een grotere spaarpot of sponsor hebben zeker?
Een medaille bij de seniorsheren is bij de subsidies nu eenmaal meer waard dan één van de kadetten bijvoorbeeld.

Anoniem zei

ik ben helemaal eens met de woorden van jelle,

een misnoegde vader van een renner
met de arm in het gips, maar die toch nog de bedoeling en motivatie vind om volgend seizoen sterker terug te komen en hopende dat er dan op een eerlijke manier de selectie gebeurt

Anoniem zei

Budget kan geen probleem of excuus zijn als er wel 6 seniors heren meemogen...