zondag, juni 13, 2010

Dijon results!

Wedstrijd in Dijon zit erop. Voor degene die ergens ten velde waren met een slechte internetverbinding en die zoals mij ineens de laatste 500m een stilstaand beeld kregen. Je kan de wedstrijd nog eens helemaal nakijken en zelfs voortspoelen hier!

Wedstrijd zelf dan. Lag een beetje nat voor de start. Ferre belde nog 20min voor vertrek om te vragen of ik kon kijken naar de buienradar. Die zei geen regen, dus geen Storm Surge wielen voor Ferre. Bleek achteraf de goede keuze, want na enkele ronde in het nat bleef het toch droog. De rest van de renners zaten bijna allemaal op het regenwiel bij uitstek. Nu zoveel verschil maakt het allemaal niet, dat zie je duidelijk aan de manier van rijden. Soit, toch even meegeven.

Wedstrijd was hard. Zeer aanvallend gereden, vooral Ferre was zeer bedrijvig. Cadomotus was in elke ontsnapping te vinden en steeds vooraan in het peleton. Op zeer korte tijd hebben ze hun plaats opgeeist in het internationale veld, ze domineren zelfs de wedstrijd en dat met 3 man.

Zoals gezegd veel aanvallen, om de beurten wel eens meegegaan. Naam dat er vooral uitsprong was die van Nicolas Iten. Specialist in de regen, maar ook gewoon in het hard op kop rijden. Kijkt niet om en vraagt maar 1 keer om over te nemen. Die Iten zat samen met Dj Nation ex-cadomotus nu Bont, Davide Amabili, Scott Arlidge, Marco Rebagliati, Elio Cuncun en Ferre in een leidend groepje.

 Ze hadden een 30sec voorsprong op het peleton. Amabili steekt het vuur aan de lont in de laatste rechte lijn, Scott gaat naar het wiel, Ferre probeert met enkele overstappen naar links snelheid te maken om naast de andere te komen. Gaat misschien iets te ver naar buiten, Scott komt binnendoor, blijven even naast elkaar maar dan is Scott iets sterker en strand Ferre in het wiel voor een eerste podiumplek in een WIC. Mooi gedaan, spijtig dat wanneer je zo domineert je het niet kan afmaken. Zal voor op het EK zijn hopelijk :-).

Tijd was 1u02'04" (volgens tv-scherm), de groep met Bart kwam vlak erna aan. Bart werd 4e van het peleton, maar zoals je kan zien op de beelden werd hij daar nog gehinderd door een gedubbelde renner in de laatste 50m. Zat dus zeker meer in voor Bart, maar met de examens die bezig zijn en de trainingsintensiteit die iets minder staat zeker met een goed gevoel naar huis.

Uitslag:
1. Scott Alldrige, Powerslide
2. Ferre, Cadomotus
3. Dj Nation, Bont Arena

Peleton:
Tobon
Galiazzo
Guyader
Bart
13. Meulders
??Maarten
?? Andere Meulders  (effe naam kwijt sorry)

Bij de dames wint Cecilia Baena zeer overtuigend, Hilde Govaerts wordt knap 4e!

Leuk om eens wat anders te kunnen schrijven dan al die selectie- en voortrekkerij gezever. Het Ek komt eraan (met of zonder coach maakt voor deze jongens niet zoveel uit) en er moet aardig gewerkt worden. Oa via een stage die nog moet worden afgewerkt en terug wat meer krachttraining, want de sprint rechtdoor zal in Italiƫ ook van pas komen...

SLus

4 opmerkingen:

Huub80 zei

inderdaad mooie wedstrijd!
Ferre zeer goed gereden! nice nice!
zat echt te roepen achter mijn laptop... Spijtig om een schitterende rit net niet te kunnen afmaken, al is en blijft het een mooie prestatie die tweede plaats!
congratzz!

Bart zei

Het is jammer dat niet meer races live te volgen zijn als deze. Maar, iets geheel anders ... ik heb net het verslag van Dijon op de WIC site gelezen. Hierin wordt met geen woord gerept over Cado Motus, en niet Ferre, maar DJ Nation staat op de 2e plaats, sterker nog Ferre staat zelfs niet in de top 10. Of ... spreekt WIC enkel over de mensen die alle WIC races rijden en vergeten ze de rest bewust, hoe goed ze ook rijden?

http://www.world-inline-cup.com/world-inline-cup/news/detailview/article/11/world_inline_cup_dijon_race_report.html"

of heb ik ander nieuws gemist? Toch vreemd.

Niettemin, succes met de komende races!

Itachimaru zei

Dit heeft te maken met het feit dat CadoMotus geen WIC-ploeg is. Gevolg is dat er met hun plek geen rekening wordt gehouden voor de WIC vertoning en de puntentelling.

Maakt niet uit, meeste mensen hebben de wedstrijd gezien of nieuwsberichten gelezen. WIC website is niet echt een voorbeeld van dicht op de zaak zitten.

Diederik zei

De vraag is wie hier nu te kijk gezet wordt? volgens mij toch echt de WIC organisatie zelf! Wat een schijnvertoning zeg! Is als een WK voetbal met alleen Nederland en Belgie!

Nee, dan dit: "The presence of the media showed that the World Inline Cup already plays an important role." Alsof dat aan Iguana/WIC te danken is' laat me niet lachen, alle credits naar AM Sports, die al jaren de zaken heel goed voor elkaar hebben. Als de WIC zo belangrijk is, waarom is er dan alleen media aandacht in Berlijn en Dijon?