woensdag, september 23, 2009

Swingsfotografie back in action!!

Na het schitterende weer van gisteren was het vandaag "even" droog. Genoeg dus om de 3 lange wedstrijden van gisteren te rijden en de 200m voor alle reeksen. Even over het wegparkoer, het wegparkoer ligt er redelijk vuil bij, en dat zorgt voor schuifpartijen in de bochten. Die bochten liggen ook redelijk scherp en maken het parkoer redelijk zwaar.

Op de 10km punten voor junioren geen Jore, spaart zich voor de snelheidsnummers (zit in halve finale 500m). Wel een Siemen Tas en Tim Sibiet. De mannen doen het daar zeer goed, Siemen behaalt als 1e jaar junior een mooie 7e plek en Tim een 15e. Dat biedt toch perspectieven voor volgend jaar!

Hierna kwamen de senioren aan de start. Bart en Ferre. Zo snel mogelijk naar voor knallen en dan het pak controleren. Na een 7-tal ronden zat Ferre vooraan en Bart in het wiel. Dit bleef zo tot op het moment dat Ferre zich moest laten afzakken. Hij kon het daar nog enkele afvallingen volhouden en werd uiteindelijk 9e.
Mr. Mantia heeft zowat de ganse wedstrijd achter onze 2 Belgen gereden. Na Ferre zijn afvalling moest Bart zichzelf zien te redden. De piste/afvalling in gedachte, bleef Bart vooraan zitten. Bart nam het koprijden redelijk serieus op, maakte het de andere renners zelf moeilijk met zijn kopwerk. Nu achteraf gezien was het een serieuse inspanning die op het einde misschien de 3 meters naar Mantia hadden geweest.


Nu de inspanning was geleverd dus, daar moeten we niet over verder "zeveren". In 1 sprint was Mantia de betere van Bart (verschil in benen???). Had het zonder zijn werk anders geweest?? Volgend jaar misschien...
Een nieuwe medaille, ander kleurtje. Morgen is er een nieuwe kans op de puntenkoers, met meer dan één sprint, zou het misschien mogelijk moeten zijn om Mantia te verschalken... Over enkele uren zullen we het zien. Met de goedkeuring van de weergoden natuurlijk...

Niels Provoost in actie op de 200m. Een knappe 9e plek voor de renner van ZRC.

Kalon Dobbin zijn Wk is tot op heden zeer zwak te noemen. Geen enkele prestatie zoals hij er in het verleden al heeft afgeleverd. Er waren "rumors" in het begin van het jaar dat hij zou stoppen, na deze prestatie...

Mantia had juist de 20km afvalling gewonnen en was daar mede door Bart zijn gebeuk serieus van gedaan. Uiteindelijk strand hij op 12 hondersten van goud. Wie weet waar hij geraakt was zonder zijn 20km. Keuzes maken, het ene goud voor het andere???


Nu ere wie ere toekomt. Grote man bij de Belgen vandaag was Wouter. Met zijn 2e wereldtitel op de 200m een mooie bekroning op een jaar met oa 2 Europese titels. Nu Wouter was zoizo de grote favoriet. Als de enige renner die het fenomeen Duggento ooit heeft kunnen verslagen op zijn discipline. Duggento op pensioen, dus al de "druk" op Wouter. Wanneer je dan kunt bevestigen moet het een zeer goed gevoel geven. Proficiat Wouter dus!!!

Morgen meer nieuws met volgende wedstrijden (500m alle reeksen, Afvalling juniors, puntenkoers seniors en ploegkoers alle reeksen), als het weer het toelaat natuurlijk.

Ondertussen ziet de "medal table" er als volgt uit:

1. Korea 11G, 13Z, 8B
2. China Taipei 6Z,4Z,6B
3. USA 6G,0Z,6B
4. Colombia 5G,9Z,3B
5. België 2G,2Z,2B

Goed bezig dus,...:-)

2 opmerkingen:

BusBoy zei

Right on Wouter on the 200m!!

Fefe been seeing your name up there looks like your doing good!

Bart keep on kicking ass.

BusBoy zei

oh lol... this is Chris from the Milpitas Speed Team in California USA.