vrijdag, september 18, 2009

Tsji tsjieng!!!

Dag 1 van het wk zit erop. Dankzij een tactisch geplaatst oudercontact moest ik de finales van de punten/afvalling heren en 300m missen.


Eerst en vooral een verrassing ( en een aangename) van Jore op de 300m. Ik had geschreven dat de volgorde van het EK meestal zich doorzet op het WK. Jore heeft daar dan dus even een stokje voorgestoken. Met een schitterende tijd van 25.36 veroverde hij de 3e plek en de eerste bronzen voor Belgiƫ. Wouter werd 6e wat voor hem gezien de omstandigheden denk ik een goede plek is.

Ik had van Ferre al gehoord dat Jore zich meer op de sprint ging focussen (met succes dus). Hopelijk mag er morgen nog eentje bij. Op de afvalling kon hij zich juist niet bij de laatste 5 plaatsen. Hij werd dus 7e. Siemen werd mooi 14e in zijn eerste WK-wedstrijd.

Hierna kwamen Bart en Ferre aan de start van de punten/afvalling. Ze hadden zich in de voormiddag moeten plaatsen voor de finale.

Door een speling van het lot moesten de belgen achteraan starten. Ferre pas in 32e positie om te starten. Zodoende duurde het dus een tijd voor er een Belg vooraan kwam. Bart kwam dan uiteindelijk vooraan en profiteerde door direct weg te rijden met een Koreaan (foto).


Natuurlijk werden ze terug genomen door de groep, maar Bart had ondertussen flink wat punten kunnen vergaren. EĆ©nmaal terug kwam er een aanval van de volgende Koreaan. Ferre dus aan de slag om het gat toe te rijden (Cali in gedachte hebbende). Had het hem deze middag nog gezegd via MSN, let op de Koreanen, ene weg dan is het aan u om het toe te knallen. Zo gebeurde dan ook.

Een 2e ontsnapping vlak voor het einde van de wedstrijd in een volgend groepje (die hij bijna gemist had) leverde dan de gouden plak op! Ferre werd na al zijn werk nog knap 14e.


Eerste 2 medailles dus binnen. Goed begin van het kampioenschap zou ik zo zeggen... :-)Volledige uitslagen van dag 1 vind je via de website van Pattincarrera. Dan zeggen dat er sommige "specialisten" vonden (vinden?) dat Bart te hard traint. Zelfs iemand die het niet goed begreep dat hij zo snel kon rijden... In ieder geval, wereldkampioen worden is sowieso iets waar je fier mag op zijn, dit presteren als 1e jaar senior is helemaal schitterend. Zelfs de grote Mantia is als 1e jaar geen wereldkampioen geworden (al heeft hij die achterstand wel vlug weggewerkt :-).

Morgen komt Bart en Ferre naar alle waarschijnlijkheid uit tegen de grootmeester zelf op de afvalling. Hopelijk kunnen ze de prestatie van vandaag evenaren, best wel dat de grootmeester dan hopelijk de benen wat voelt,want met zijn 300m...

Foto's gemaakt door pers-fotograaf Maarten Swings! Laters

1 opmerking:

Anoniem zei

Was er volgens specialisten gezegd dat Bart te hard trainde dan? Nou dan hier inderdaad het tegendeel bewezen. Fantastische prestatie!