zaterdag, september 19, 2009

Dag 2

Dag 2 was al begonnen maar we waren nog aan het nagenieten van de overwinning van Bart en de bronzen plak van Jore. Bij het ontwaken nog even de verschillende websites nagelezen. De piste in China is dus wel degelijk supersnel, na het wereldrecord van Joey op de 300m (24.25), mag Bart ook een nieuw wereldrecord op zijn naam mag schrijven. Hij haspelde de 10km af in 14'41"425 (gemiddelde van 40.9km/h) verbetering van maar liefst 23 seconden...

Vandaag dan stond de 1000m en de punt/afvalling voor de junioren op het programma. Voor de senioren een 500m en de afvallingswedstrijd. Op de 500m werd het oude (zeer oude) wereldrecord van De Persio (1980 op rolschaatsen) van de tabellen geveegd door Andres Munoz, nieuwe tijd is 40"876.

Jore vlot door tot in de finale, in de finale op kop gaan rijden. Op 2 ronden van het einde schiet er ineens een China Taipei onder hem door. Vollenbak knallen tot het einde (China Taipei vriend nr.2 nog afhouden) en pats 2e medaille binnen. Zilver voor Jore dus, zat denk ik niet echt meer in, China Taipei-er was wel sterk. Ook een mooie prestatie van Tim. Juist een wiel tekort om in de halve finale te geraken.

In de punten/afvalling geen Jore. Siemen en Tim dus voor eigen rekening. Siemen goed meegereden tot bij de laatste 10, 1x punten gepakt en dat levert hem een 8ste plek op. Goed resultaat voor de 1e jaars junior. Tim werd 12e.

500m seniors heren, Ferre en Kwinten in dezelfde reeks geloot. Kwinten als beste uit de startblokken, Peruzzo neemt over, Kwinten in het wiel, Ferre heeft last met een Argentijn die hem tot bijna op het middenplein duwt. Diezelfde Argentijn gaat dan Kwinten lastig vallen. Kwinten houdt hem af en plaatst zich zo voor de 1/4 finales. Daar zit hij in een glansrijke positie tot Italiaan valt en hij noodgedwongen ernaast moest gaan liggen. Wedstrijd gedaan, terwijl het er nochthans veel belovend uit zag.

Daarna stonden de afvalling voor de seniors heren op het programma. Wegens een slechte startpositie (loting) duurde het 18 ronden voor de Belgen bij elkaar geraakte. Iets daarna valt er iemand--> wedstrijd afgefloten, opnieuw starten, maar degene die al afgevallen waren mochten niet meer vertrekken. Wel terug de volledige afstand rijden, dus 28 inrij ronden.

Op dat moment wist ik al dat het er voor ons niet ging inzitten. Door die rustpauze van 15 minuten en die 28 inrijronden was er dus weinig vermoeidheid te bespeuren bij de toppers, werd dus moeilijk om je te vooraan te handhaven, wat dan bij de Belgen ook misliep. Zaten verspreid en te ver achteraan. Gevolg Ferre 18e en Bart 8e. Blijkbaar was ook deze wedstrijd een nieuw wereldrecord (22'32"644 voor Mantia). Was een wedstrijd om rap te vergeten. Ging weinig goed voor de Belgen. Voor Mantia daarentegen ging alles perfect, 15' pauze, rustig inrijden, niemand dat hem een strobreed in de weg legt, een paar toppers die tegen de vlakte gaan, ... Laatste rondje tegen Amabili sprinten was een maat voor niks. Nu het gaat hem niet altijd zo makkelijk af...


Soit, hopelijk zit de "slechte..."dag erop en kan er morgen weer een medaille worden bijgehaald op de ploegkoers voor beide reeksen of 1000m seniors en 500m juniors.

Geen foto's vandaag, mijne fotograaf heeft zijne pc al naar de knoppen gedaan en is een andere manier aant zoeken... :-)

SLus

Geen opmerkingen: