donderdag, september 17, 2009

And we're off!!

Vandaag de openingsceremonie. Gelukkig juist op tijd de goede link gevonden voor de live-stream. Nen back-up vind je hier.

De laatste trainingen zijn nog goed verlopen. Al is Bart wel eens op de grond gaan liggen tijdens de opwarming. Al bij al viel het nog redelijk goed mee (lichte schaafwond), die de dag erna al terug toe was. Mr. Mantia had dan iets minder sjans en is goed geraspt. Al zal dat waarschijnlijk zijn prestaties niet te hard hinderen. Meer hierover lezen op zijn blog.

Morgen wordt er dus echt aan begonnen. We starten met de reeksen 300m om 2u30 (8u30 plaatselijk) en misschien reeksen voor de lange wedstrijden. Programma vind je hier.

De poll over het aantal medailles, verloopt redelijk goed (nog 12uur) een groot deel van de bezoekers houdt het aantal tussen 4 en 7. Daar gaan ze dan niet ver af zijn denk ik. Maar, morgen eerst de 300m voor alle reeksen en afvalling juniors, punt/afvalling heren.

Op de 300m hopen we op Wouter. Jore zal normaal iets te kort komen, als de logica EK--> WK gerespecteerd wordt. Wouter behaalde vorig jaar een bronzen plak. Nu de piste met zijn korte bochten en snelheid, is niet echt in zijn voordeel. Komt er nog bij dat met Causil de wereldrecordhouder mee bij de seniors komt doen. Joey Mantia was vorig jaar ziek tijdens de piste kampioenschappen wat alles "misschien" dit jaar wat overhoop gooit.

Voor een medaille morgen wordt het volgens mij rekenen op de lange wedstrijden. Jore op de afvalling en Bart op de punten/afvalling.

We gaan het morgen zien, Maarten Swings komt morgen aan in Haining en ging ook enkele foto's nemen van onze Belgen.
Heb het al een paar keren gezegd, het WK is geen EK. De jongens zouden er klaar voor moeten zijn en rekening houdend met de vorige Wk's moeten ze toch kunnen meedoen.

Het wachten is gedaan, "Time to step up to the plate!"

Geen opmerkingen: