zondag, juni 14, 2009

WIC Dijon


De cadomotus renners zijn afgezakt naar Dijon om hun daar te meten met de top van de WIC. Bill Begg had op het Bont-Forum het Cadomotus team bij de top-3 teams van de WIC geplaatst. Hoewel ik dikwijls vragen heb bij "den Bill", kan ik hem in dit geval alleen maar gelijk geven:-).

Wedstrijdstart was rond 15uur, op de middag was het daar nog zo een 30°C. Bij het starten van de wedstrijd alles nog droog. Ferre plaatste een demarrage in het begin van de wedstrijd, waarbij hij een ronde vooruit bleef op het peleton, juist voordat ze hem terugriepen begon het te regenen. Ferre moest even uitrusten en liet zich afzakken naar het achterste gedeelte van het peleton. Natuurlijk met de regen een grote crash waardoor het peleton in stukken brak. Ferre en Maarten zaten daardoor in het achterste stuk. Gevolg was dat Ferre en Maarten het grote deel van de wedstrijd de kopgroep hebben moeten achtervolgen.

Ondertussen vooraan een supersterke Shane Dobbin die de ene aanval achter de andere plaatste en zo wel even toonde waarom hij die trui draagt. Op een bepaald moment geraakt hij dan toch alleen weg en komt een 100m voor de rest binnen. Na Besancon zijn 2e overwinning van het seizoen in een ontsnapping. Peletonsprint dan waar Ferre en Maarten na een lange achtervolging terug bij waren. Bart had zich gedurende de ganse wedstrijd vanvoor gehandhaafd en maakte het feest compleet door de peletonsprint te winnen en dus 1 en 2 voor cadomotus op de tabellen te plaatsen.

1.Shane Dobbin (Cadomotus)
2.Bart Swings (Cadomotus)
3.Felix Rhijnen (Powerslide Phusion)
4.Severin Widmer
5.Yann Guyader (Powerslide World)
6.Diego Rosero (Rollerblade World Team)
17.Ferre Spruyt (Cadomotus)
18. Maarten Swings (Cadomotus)

1.Cecilia Baena
2.Jana Gegner
3.Tamara Llorens

Nieuw verslagje op de CadoMotus blog.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ondanks zijn jonge leeftijd zich op het podium plaatsen!!! Het wordt nog een hele goeie als hij wat ouder wordt (lol) Ik kijk er naar uit om "superswings" live bezig te zien

Itachimaru zei

Ja, ondanks de examenperiode en het regenweer een mooie prestatie!