maandag, juni 01, 2009

Foto's Besancon + BK marathon


Resultaten van de marathon in Besancon staan online. Alsook een deel foto's. Foto's dankzij Roland Bouillet.

In eigen land dan vandaag BK-marathon. Het was warm en zwaar. Verschillende renners hadden serieus wat moeite met het parkoer. 
Bij de kadetten/scholieren was het wederom een supersterke Voste die eigenlijk gewoon deed waar hij zin in had. Hij reed dan ook op een 6-tal ronden van het einde weg. Al was ook hij redelijk "buiten adem" toen hij binnenkwam. Hij werd gevolgd door Arno Bailly en Yannis.

Bij de dames was het Vera Huys die weer maar eens een mooie prestatie neerzette! Mee volgen met de jongens en de laatste ronde in de sprint als 1e over de meet. Gevolgd door een 2e jaar cadet met een zeer knappe prestatie. Ellen VDC deed het super op zo een zwaar parkoer. Daar gaan we volgende jaren nog veel plezier aan beleven. 3e werd Sandrine Tas. 

Juniors/seniors dames was vooral een wedstrijd die lang duurde. Om en bij het 1.5uur over de marathonafstand is redelijk lang. Jessica Gaudensaboos bracht wat animo in de wedstrijd, waardoor al redelijk snel alleen zij en Britta overbleven. In de eindsprint was Britta iets sneller en dus Belgische kampioen marathon. 

Bij seniors heren was het een heel ander wedstrijdbeeld. Van in de start was er al een demarrage van Ferre, die dan van zodra hij teruggehaald werd overgenomen werd door Bart en dan terug Ferre... Onder hun 2 entertainden ze de ganse groep gedurende een ronde of 10. Iets daarna rijdt Bart weg en neemt al snel 20" , Maarten demareerde dan uit het peleton weg op zoek naar Bart. Reed redelijk snel het gat toe, zodat ze met 2 vooraan zaten.

Spijtig genoeg was dat ook het signaal voor de groep om aan een helse achtervolging te beginnen. Bart en Maarten hadden hun kloof kunnen uitdiepen tot 40", maar daar bleef het hangen. De andere waren natuurlijk wel met 3x zoveel renners. Op een gegeven moment was het voor Maarten genoeg geweest en heeft hij Bart moeten laten gaan. Niet zijn dagje vandaag, examens komen eraan en alsof dat al niet slopend genoeg is nog eens een 20-tal ronden achter zijn broer aanhossen, tegen een peleton dat je tot het uiterste drijft. 

Bart heeft op een 10-tal ronden voor het einde dan toch zijn ronde kunnen nemen en aansluiting vinden met de "overschot" van het peleton. De laatste ronden zijn relatief kalm verreden. Bart had een ronde voor dus die mocht iets vroeger stoppen. Was dan aan Ferre om proberen plek 2 te bemachtigen. Was spannend tot op de meet (zie foto), maar uiteindelijk werd Ferre 2e en Jore 3e. 

Mooie uitslag en mooie race. Foto's gemaakt door Rik Huys

Laters

Geen opmerkingen: