dinsdag, juni 09, 2009

1e uitspraak...

Hoe spijtig het ook is voor zowel onze sport als de schaatssport, men kan er bijna niet onderuit op de verschillende fora, de zaak W. Lommers. Vandaag was er een uitspraak van de rechter over de rechtzaak die de ouders hadden ingespannen tegen de KNSB over het onwettig zijn van de dopingtest bij minderjarigen en de schending van de privacy door de KNSB.

De rechter heeft dit dus allemaal van de tafel geveegd en zei oa het volgende:

"Eisers hebben niet gemotiveerd - immers volstaan met een enkele, niet nader toegelichte ontkenning dat sprake zou zijn geweest van dopinggebruik - betwist, dat in de bij de minder-jarige afgenomen urinemonsters d.d. 31 januari 2009 in het kader van een dopingcontrole (tot tweemaal toe) een concentratie van een anabool steroïd in het lichaam van de minderja-rige is aangetroffen, die 35 maal de toegestane drempelwaarde betrof.
Dit is een zeer ernstig feit, dat naast sportvervalsing ernstige gezondheidsrisico’s voor de minderjarige met zich mee kan brengen."

Wat mij het meeste stoort aan de ganse zaak (buiten pa en de coach) is het feit dat er door de familie niet wordt gesproken over een positieve dopingplas, alleen maar over de schending van de privacy en het niet wettelijk zijn van de testen op een minderjarige.  Voor mij part mag de zaak snel worden afgehandeld, zodat we van al de hetze af zijn en terug over de leuke zaken van de sport kunnen bloggen. Morgen is er nog een 2e zitting over de strafmaat. 

De uitspraak van de rechter kun je gewoon online lezen?? Klik op volgende link  en geef dan als LJN in = BI7118 en klik op zoeken natuurlijk. 

Hopelijk 1 van de laatste posts over dit dieptepunt in de schaats- en skeelerwereld.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lees het hele blog, pretty good