dinsdag, juni 02, 2009

Marathon-selectie

Selectie voor het EK in Oostende is na het BK-marathon nu vervolledigd. Volledige selectie vind je via de site van de VRB. Onderstaande namen zijn nog aan de selectie toegevoegd voor de marathon. 

Seniors Heren:
  • Wannes Van Praet
  • Karel Meulders
  • Wouter Meulders
  • Stijn Van Hove
  • Yannick Verleene
Seniors Dames:
  • Britta Vanturnhout
  • Jessica Gaudensaboos

Juniors Heren:
  • Arne Derobaix

Juniors Dames:
  • Jana Depoorter
  • Hanne Wouters
5 extra renners voor de marathon bij de heren?? Ik hoop dat deze dan iets meer initiatief tonen dan tijdens het afgelopen BK-marathon en dat er fatsoenlijke afspraken worden gemaakt, zodat we geen 9 "ik rij voor men-eigen types" hebben.

Bij de juniors heren nog zo een opmerkelijke toevoeging. Arne Derobaix, is toch wel een volbloed sprinter en hij wordt nu bijgeschreven voor de marathon...Pas op, heb niks tegen die jongen, zoals in vorige post al vermeld zag ik hem wel deelnemen aan de sprintafstanden op het EK.  Zijn toevoeging aan de marathonselectie lijkt mij eerder een troostgebaar, dan een realistische (verdiende) selectie. 

Nu ik dan toch mijn zegje aant doen ben en er nog één categorie over is... Devos Kim, was gisteren de enige junior samen met Anke Vos en Inge Van Gysel die niet gedubbeld werd door de 2 koploopsters op een zeer zwaar parkoer. Dan worden er 2 rensters toegevoegd en is zij er niet bij... begrijpen wie begrijpen kan... Ze rijdt nochthans voor ZRC en met bijna gans de club die deelneemt aan het EK valt ze toch wat uit de boot. Ik vond anders dat ze meer dan haar mannetje kon staan. 

We gaan het allemaal zien over 1 maand en 26 dagen (volgens Sk8sisters-afteller), hopelijk geen onnodige onkosten gedaan, want ik dacht dat er toch nog een redelijk bedrag tegenover stond om in te schrijven voor de marathon. 

Nog één leestip STOP WHINING, START WORKING.

Laters

20 opmerkingen:

arjansmit zei

ik gun iedereen zijn selectie, maar zou iemand als Frank Fiers niet een aangewezen persoon zijn om als wegkapitein te fungeren? Nu zie ik dat een B-rijder uit de NL competitie geselecteerd is, terwijl Fiers elke week de koers mede bepaalt in de A-categorie.
Is er dan weer zoveel politiek mee gemoeid?

Itachimaru zei

Als hij dan effectief ook als wegkapitein optreed zou dit waarschijnlijk geen slecht idee zijn.
Als je op de link in de post naar de mededeling van de rollerbond kijkt zie je de clubs (trainer?,organisatie?) naast de namen staan. 1+1=2...

arjansmit zei

Tja, iedereen heeft zo altijd z'n eigen selectie en redenen. Maar als ik het lijstje met namen zie op de site van de rollerbond is het inderdaad een simpel optelsommetje.... En anders heeft men de schijn wel heel erg tegen..
Jammer!

Itachimaru zei

Is niet alleen bij ons zo denk ik. Is eigenlijk maar één oplossing voor dit probleem en dat is zien dat ze niet om je heen kunnen. Al slagen ze daar soms nog in...

arjansmit zei

klopt, mee eens met wat je zegt

skeelerfan zei

Blijft jammer van de lege plek Dames piste + weg. En dat voor eigen publiek. Wellicht door afwezigheid van Hilde, Suzanne, etc. bij de BK kwalificaties?

Anoniem zei

Wedstrijd dames toch wel wat anders verlopen, Britta en Jessica hebben iedereen minstens 3 maal gedubbeld. Britta en Jessica alleen weg daarachter Anke en Inge alleen. Op de moment dat B en J de rest aan het dubbelen waren hebben ze Sabrina(zus van) opgepikt en zodoende heeft ze kunnen aansluiten bij Anke en Inge. Hierop kwam reactie van de jury; de volgende keer dat ze de rest gingen dubbelen; Kim opgepikt (clubgenoot van B). Zodoende werd ook Kim 'in de zetel' tot bij Anke, Inge en Sabrina gebracht. Wanneer de rest gedubbeld werd door dit peleton heeft Hanne hierbij kunnen aanpikken(1 toer achter op de rest). Dit peleton heeft dan het werk verdeeld en samen de eindmeet bereikt.

Itachimaru zei

Ok, maar verandert niet, dat Kim wel niet gedubbeld werd. Het pleit misschien nog meer voor haar dat ze nadat ze de 1e keer gelost was toch nog mee kon met Britta en Jessica, die op hun beurt Inge en Anke inhaalden.

Ik weet niet of je ooit geskeelerd hebt en al dan niet op het parkoer in Ter Bank, maar "in een zetel" rijden is er niet bij wanneer je reeds gelost bent en de leiders opnieuw probeert te volgen. Dat even terzijde.

Anoniem zei

wat is skeeleren een mooie sport als je Swings mag dragen als naam.
Bart,Maarten,Ferre en coach Jelle tegen de kustarmada !!!
ZRC op een hoopje gereden door ocharme een snotaapje van 18 jaar.Een snotaapje die dan wel onvoorwaardelijke steun krijgt van zijn teamgenoten om zodoende de anciens er als Van Hove en Tas er eens op te leggen.
Grote voordeel bij de kustboys( of schrijf ik kust ze boys?)is dat deze renners allemaal denken kopmannen te zijn en alle anderen voor hen dienen te rijden.
Gewoon belachelijk te zien hoe ZEVEN(7!!!)renners van ZRC aan het lijntje gehouden worden door EEN (1!!!)renner van Heverlee.
Ferre op kop die zijn tempo oplegt zodat Bart zijn ronde kan nemen.

Doe zo verder Heverlee !!!!

Itachimaru zei

Dat "snotaapje" heeft dit jaar al wel enkele wereldtoppers zijn hielen laten zien, is dus wel niet de eerste de beste... De naam Swings heeft er weinig mee te maken, wel de trainigsarbeid,motivatie en doorzetting die erachter steekt. Spijtig genoeg zien de mensen dat niet, maar inderdaad skeeleren is een mooie sport wanneer je de mentaliteit van mijn renners hebt.

Nu ik geef toe dat ik ook wel iets meer had verwacht van de achtervolgende groep. Al heeft Bart nog altijd stevig moeten rijden voor zijn ronde op het peleton.

Dat mijn renners voor elkaar rijden vind ik maar vanzelfsprekend. Wanneer je 6x per week samen traint kan je niet ineens tegen elkaar gaan rijden. Dat blijft niet duren. Samenrijden gaat ook een stuk makkelijker als je een sterk team hebt. Ferre en Maarten zijn ook niet de 1e de beste, samen met Bart maken ze natuurlijk een heel sterk team.

Anoniem zei

Dat de kustboys niet samen rijden is een mentaliteitskwestie daar in de club. Ze zien zichzelf als de uitvinders van het Belgische skeeleren. Het is algemeen geweten dat hun clubhuis een verdorven plaats is voor ouders en trainers. Misschien moeten ze daar als ouders nog eens goed het filmpje op skeelertv.be bekijken over ouders en sport. Nu ja het bestuur daar is goed in organiseren maar ze moeien zich te veel met het sportieve luik. Als de negen namen die de marathon rijden in blok aan één zeel trekken komt er geen buitenlander aan te pas of ze nu Guyader of Saggiorato heten! Maar of dat er van komt? tja...ik hoop het van harte.

Anoniem zei

als ik schreef snotaapje was dit wel positief.
Enkel om aan te duiden dat een eerstejaarsenior er de gevestigde waarden op een hoopje kan rijden.
Als je de foto bekijkt van de eindmeet en je ziet hoe een Van Hove al zijn handjes op zijn knietjes legt stukken voor de eindmeet, dat zegt ook al genoeg.
Och ja, laat ZRC maar denken dat ze nog steeds de beste zijn, op het einde van het jaar kijkt men naar resultaten en daar komen de renners van Heverlee als DE grote winnaars uit de bus.
Trouwens, uw berichtgeving klopt niet helemaal.
Je schreef in je artikel dat je alle categoriën had besproken, maar seniors dames komen niet aan bod.Dus vandaar deze kleine rechtzetting.
Trouwens, waren de senior dames dan wel zo sterk deze maal dat ze een selectie zouden hebben verdient?Uiteindelijk heb ik de indruk dat ze niet sterker reden dat op het BK weg en piste.Daar reden ze te zwak voor een selectie, nu rijden ze omzeggens hetzelfde en hebben ze wel een selectie beet.
Iemand die hier een zinnige uitleg kan over geven?
Net zoals men sprinters meeneemt naar een marathon??Veel geselecteerden voor de marathon die nu met hun hoofd in de wolken lopen zullen na de EK-wedstrijd een zakdoekje nodig hebben als men zal merken dat ze er gewoon niet aan te pas komen.
In Belgie top, europees flop!

Hoog tijd dat de VRB eens inziet dat er nieuw en jonger bloed nodig is om bondstrainer te zijn.
Hoog tijd dat bepaalde figuren rechtsomkeer maken vooraleer deze sport in Vlaanderen helemaal ten dode is opgeschreven.

Itachimaru zei

Iedereen heeft zijn idee over hoe een club moet draaien. Ik heb daar een bepaalde visie over en mensen van andere clubs ongetwijfeld een andere visie, wat hun goed recht is.

Het gaat hier voor mij niet om "beste" club te zijn. Het gaat volgens mij gewoon om de renners van je club zo goed mogelijk te laten presteren. Ze kunnen niet allemaal winnen of rijden zoals Bart.

De uitleg voor de dames is snel gegeven. $$$... inschrijvingsgeld voor marathon of 14-dagen hotel...

Anoniem zei

De uitleg voor de dames is snel gegeven. $$$... inschrijvingsgeld voor marathon of 14-dagen hotel...

Woont Britta niet in regio Oostende en Jessica in regio Brugge?

is een hotel echt noodzakelijk??De meeste renners wonen in de regio Oostende, dus dat hotel uitschakelen kan perfect.
Het groepsgevoel aanwakkeren kan een reden zijn om dit alsnog te doen, maar dat gevoel zal er nooit zijn dus .....

Eigenaardige visie van ouwe knarren die niet kunnen loslaten.

Itachimaru zei

Met het EK in Heerde 3 jaar geleden, waren 3 juniors dames aanwezig op het EK maar deze "mochten" toen ook niet meedoen.

Welke gedachte er ook achter zit ze zijn in ieder geval consequent.

Anoniem zei

....frank fiers als wegkapitein??? Ik moet zeggen dat ik dit eerst niet zo goed zag zitten maar toen viel mijne "frank"...hij is trouwens de uur wereldrecord houder...dus we zetten frank een uur op kop...en daarna sprint de rest wel...haha van patriot gesproken...schoon gebaar dat wel!

Anoniem zei

even terug komen op de seniors dames: B en J hebben de rest van het peloton 4x (!) gedubbeld, waarbij NIEMAND hen langer kon volgend dan een paar ronden. Ze hebben meer dan 45 ronden alleen gereden, en dit op het zware parcours van Ter Bank. Best eerst beter opletten voor er commentaar gegeven wordt.

Itachimaru zei

Of ze nu 3x of 4x gedubbeld hebben dat maakt in de "discussie" die hierboven werd gevoerd weinig uit.

Anoniem zei

of zoals Wouter schreef...stop whining, start working

Itachimaru zei

Wouter is dan ook een "literair genie" :-)! Maar daar komt het eigenlijk wel op neer. Al zijn er jammer genoeg een groot deel renners/ouders die dat nog niet beseffen...